Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση δεν θα προκαλέσει εκλογές. Θα πέσει!

Το διεθνές περιβάλλον είναι τόσο ασφυκτικό αλλά και η ανάγκη προστασίας της εναπομείνασας διεθνούς αξιοπιστίας του Παπανδρέου και της χώρας κάνουν τις εκλογές με πρωτοβουλία του, απαγορευμένο αλλά ζουμερό καρπό.
Είναι σαφές ότι ο Γιώργος πλέον τις θέλει  τις εκλογές ή τέλος πάντων θέλει να φύγει από το προσκήνιο με διεθνώς αποδεκτό  και υστερόφημο τρόπο. Γι αυτό  τον λόγο έψαξε το καλοκαίρι τον Σαμαρά.  Η πολιτική της λιτότητας και του μνημονίου έφτασαν σε τέλμα και είναι πλέον εγκλωβισμένος και κυρίως αδύναμος να προσφέρει κάτι άλλο.
Το μισό τρένο το έχασε προεκλογικά και το άλλο μισό αμέσως μετά που καθυστέρησε να κινηθεί. Στην πορεία εγκλωβίστηκε στην λογική της διάσωσης της χώρας με τις συνταγή τις τρόικα και των φιλών του, ώσπου έγινε ταμείο.  Κλονίστηκε από το αδιέξοδο και  απομόνωση μας -και δική του- στην Ευρωζώνη και γνώρισε και την συντριβή από τα αποτελέσματα του φετινού καλοκαιριού.
Το είπαμε και προχθές ότι το 6,9% ύφεση και το 16,9% ανεργία χωρίς προοπτική είναι πολύ βαριά νέα.
Τώρα έχει καταρρεύσει και γράφει ποίηση…
***
Εκλογές θα γίνουν μονό εάν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό θα είναι  διεθνώς αποδεκτό και απελευθερωτικό για όλους.
Είναι πολύ πιθανό οι αγανακτισμένοι και η κοινωνία θα βάλουν ξανά πολύ πίεση στους βουλευτές.  Με την συμμετοχή Βενιζέλου στην κυβέρνηση οι βουλευτές χωρίς τις ρετσινιές πλέον του 2007 (Βενιζελικοί -Παπανδρεικοί) θα ανεξαρτητοποιηθούν πιο εύκολα. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χάνει μέλη συνεχώς σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία και αυτό δεν θα πάει πολύ μακριά ακόμη. Το να πέσει η κυβέρνηση είναι το μόνο εφικτό σενάριο για να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Οπότε στην κυβέρνηση ισχύει το  συνεχίζουμε και όσο πάει.
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ομαδοποίησης και διάσπασης με ένα συμπαγές  τμήμα βουλευτών να «την κάνει» παίρνοντας μαζί του την διακήρυξη της 3 Σεπτέμβρη και… τα πάντα όλα.
Μα όλα  τα υπόλοιπα δηλαδή: στελεχιακό δυναμικό Αθήνα  επαρχία και μηχανισμό ανεξάρτητους.
Και υπάρχουν άτομα που μπορούν να το κάνουν αυτό και να αφήσουν πίσω τους το κυβερνητικό Λόμπι  ως άδειο όστρακο.
Αλλά ως πιθανότητα είναι μικρή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο