Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

KE.Π.ΚΑ:Συμβουλές και οδηγίες.. για να μην γίνει η χαρά του παιδιού...τραγωδία

Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικός παράγοντας, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι ο ευαίσθητος και αδιαμόρφωτος ακόμα, χαρακτήρας του.
Παιχνίδια θεωρούνται τα προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί ή που προορίζονται να χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο παιχνιδιού, από παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Δε θεωρούνται παιχνίδια ο εξοπλισμός παιδότοπων, οι αυτόματες παιχνιδομηχανές, που έχουν δημόσια χρήση, παιχνίδια, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παιχνίδια, με ατμομηχανή, εκτοξευτές λίθων, σφενδόνες, διακοσμητικά...

Κυριακάτικες Εφημερίδες

 

4-12-11


















 



ΔOE ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ελληνική κοινωνία έζησε το μοναδικό φαινόμενο για χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι μαθητές να μην έχουν σχολικά βιβλία.

Η Υπουργός Παιδείας περιορίστηκε στη διατύπωση μιας απλής συγγνώμης και ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι το σύνολο των βιβλίων θα βρίσκεται στα σχολεία έως τις 15 του Οκτώβρη.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη και τα περισσότερα βιβλία ακόμη δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.

Κανείς δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση:

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, γιορτάζει το ένδοξο Πυροβολικό μας - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Έλληνες Πυροβολητές μας.

φώτο Γεώργιος Κοτσώνας  Panoramio
Την τιμητική του έχει αύριο το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στην πόλη μας τη Θήβα.
 Για τις έντεκα το πρωί είναι προγραμματισμένη δοξολογία όπου θα παρευρεθούν, η ηγεσία του στρατού πολιτικοί παράγοντες η δημοτική αρχή και πλήθος κόσμου.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο του στρατοπέδου.
Το blog thiva nikolas εύχεται στους Αξιωματικούς και Στρατεύσιμους να είναι καλά με τις οικογένειές τους πάντα υγεία και επιμονή στο δύσκολο έργο τους.

VIDEO: Προπηλακίστηκε ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη: "Φύγετε νεκροθάφτες"

Έντονα αποδοκιμάστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης μαζί με τη γυναίκα του για να παρακολουθήσει την τελετή αποφοίτησης της κόρης τους.
Οι φοιτητές αντέδρασαν εντονότατα στην προσέλευση του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ οι φράσεις που επικρατούσαν ήταν “φύγε, είσαι ανεπιθύμητος, “δε σε θέλουμε εδώ” και “νεκροθάφτες".
Παρ' όλη την ένταση, η τελετή συνεχίστηκε κανονικά και ο Βενιζέλος δεν αποχώρηση.

Ποιοί φοβούνται την Πυραμίδα της Θήβας;

«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν ολοκλήρωσε, καθώς…μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα». Απάντηση:
«Ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».
Η δική του συνεχής προσπάθεια είναι το κίνητρο της ανάσυρσης της έρευνας από την λήθη και το παρελθόν, της έρευνας που έκανε στον χώρο του Αμφείου και αποκάλυψε την μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας π.Χ, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ευρωπαϊκού χώρου!
«Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς....

Υφυπουργός … Ελλάδος στην κυβέρνηση Μέρκελ

Μετά τον Χορστ Ράιχενμπαχ, άλλος ένα Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει καίριο ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος.
Με στόχο να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προοπτικών, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ως «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».
Πρακτικά δηλαδή τον όρισε υφυπουργό της κυβέρνησης της για Ελλάδα.
Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.
Το κέντρο βάρους από ελληνικής...

Ιδού ο Καψής


Ο Φασισμός έχει διευρύνει κατά πολύ τα όριά του...

Σήμερα θα παραθέσω μόνο λίγα, ελάχιστα αποσπάσματα από την αρθρογραφία στο «ΒΗΜΑ» του νέου υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή.

Πρόκειται για κάποια άρθρα του από τον Ιούνιο έως και την παραμονή της υπουργοποίησής του. Ο άνθρωπος αυτός έχει ξεπεράσει τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τη Μέρκελ, το ΔΝΤ. Ο άνθρωπος αυτός, γράφοντας σε μία καθεστωτική φυλλάδα δεν άφησε όρθιο τίποτα. Ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε το δικαίωμα στη λαϊκή αντίδραση, ούτε καν...

Χαλάζι έπεσαν οι σφαίρες μεσοπέλαγα.Άγρια μάχη στο Ιόνιο μεταξύ Λιμενικών και Ουκρανών δουλεμπόρων...που μετέφεραν 118 λαθρομετανάστες...

Αδίστακτοι και αποφασισμένοι ήταν οι 4 Ουκρανοί λαθρομεταφορείς.Δεν δίστασαν να ρίξουν στο "ψαχνό"τα ξημερώματα στους άνδρες του λιμενικού του Μεσολογγίου.Δεν πέρασε μια εβδομάδα όταν οι άνδρες του λιμενικού Μεσολογγίου του πληρώματος των πλωτών μαζί με άνδρες απο το λιμεναρχείο Αστακού και Λευκάδας,έπιασαν για ακόμη μια φορά σκάφος γεμάτο λαθρομετανάστες .Τα ξημερώματα άρχισε...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ - ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ


«Πραξικόπημα» Βενιζέλου

Καταργεί το Κοινοβούλιο για να φέρει 16 μέτρα-μαχαιριές σε συνεννόηση με Παπαδήμο. Καβγάδες χθες στο υπουργικό
Ενα ακόμη χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο. Με απόφασή του καταργεί τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και ετοιμάζεται να φέρει με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό) τα 16 μέτρα-μαχαιριές για να ικανοποιήσει και τις τελευταίες (για την ώρα) απαιτήσεις της τρόικας, που στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί...

''Bράζει'' η Κρήτη για τον καθηγητή-παιδεραστή! Ευθύνες και στην αστυνομία ρίχνουν οι γονείς-Νέα στοιχεία και βίντεο!

-Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος
- Είναι πατέρας δύο παιδιών, της ίδιας ηλικίας με τα θυματά του - Σοκαρισμένη η γυναίκα του!
- Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν από το ίντερνετ και από κινητά!

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί τις αποκαλύψεις συγκλονισμένη. Ένας 47χρονος καθηγητής, χρησιμοποιούσε την αγάπη των παιδιών για τον αθλητισμό, με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσει τις ακόλαστες ορέξεις του. .....
Τον έπιασαν στο κρεβάτι με δύο ανήλικα παιδιά και σύμφωνα με την αστυνομία ερευνώνται άλλες 30 περιπτώσεις! Άλλα 30 παιδιά που φέρονται μπλεγμένα στα δίχτυα του. Αυτό έχει κάνει την τοπική κοινωνία να βράζει...

Μετά τις 19 Ιανουαρίου η τελική απόφαση του ΣτΕ για την Ιθαγένεια

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλλει ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος όσον αφορά στον γνωστό … “ λαθρονόμο”. Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τις απόψεις του. Μετά το πέρας της διαδικασίας δόθηκε προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου για να υποβληθούν υπομνήματα εκ μέρους των δύο πλευρών, μετά την οποία ημερομηνία θα εκδοθεί και η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑ​ΞΗ και ΔΕΗ

«Αλληλέγγυ​ον»

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι
ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει  στους καταναλωτές της Αθήνας ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ .
Το «Αλληλέγγυον» βρίσκεται στην εύκολα προσβάσιμη - τόσο για τους κατοίκους της Αττικής όσο και για τους αγρότες της περιφέρειας - περιοχή  του Κολωνού και συγκεκριμένα πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης και στην διεύθυνση Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου, με συνολικό εμβαδόν χώρου για την πώληση των προϊόντων, 200 τετραγωνικά μέτρα .

Στην εποχή της πορνογραφι​κής πανδημίας - Το πορνό είναι παντού γύρω μας.


Η πορνογραφία στις μέρες μας είναι πιο δημοφιλής από ό, τι το ποδόσφαιρο, στους άνδρες. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει χόμπι και είμαστε κατακλυσμένοι από αυτό. Το πορνό είναι στους υπολογιστές μας, στα smartphones και στην καλωδιακή ή τη δορυφορική τηλεόραση μας. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα ξενοδοχεία μας, ακόμα και σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και σε βενζινάδικα. Για πολλούς άνδρες - και όλο και περισσότερες γυναίκες - είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Η πορνογραφία παραβιάζει την αγνότητα, επειδή διαστρέφει τη συζυγική πράξη, δηλαδή την οικεία παροχή των συζύγων μεταξύ τους. Ενταφιάζει την αξιοπρέπεια των συμμετεχόντων (ηθοποιοί, πωλητές, το κοινό) αφού καθένα από αυτά γίνεται αντικείμενο βασικής απόλαυσης και παράνομων κερδών για κάποιους ".

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Γόνιμη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, τους επιτρόπους Γιοχάνες Χαν και Μαρία Δαμανάκη, καθώς και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ

Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της Ένωσης Περιφερειών, μετά από πρόσκληση των Ευρωβουλευτών κ.κ. Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη.

Το διαδίκτυο μας πρόδωσε;

Τελευταία και ειδικότερα μετά την συγκρότηση της αντισυνταγματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία κλήθηκε να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών, σε βάρος του ελληνικού λαού, την υποστολή της αντιμνημονιακής πολιτικής από πλευράς της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή λαϊκή αντίδραση, ο πρώτος που φαίνεται να πληρώνει τα σπασμένα είναι το διαδίκτυο. Οι καλλιεργηθείσες προσδοκίες μοιάζουν να διαψεύδονται.
Παρατηρούμε λοιπόν μια κάμψη του ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο. Από το ένα μέρος υπάρχουν blogs των οποίων οι διαχειριστές απογοητεύτηκαν και τα κλείνουν και από το άλλο μέρος παρατηρείται μια υποχώρηση στα  links, αλλά κυρίως στις επισκέψεις και στα σχόλια. Αν δείτε τους δείκτες μέτρησης θα παρατηρήσετε μια καθολική υποχώρηση ιστοσελίδων και blogs κυρίως πολιτικού περιεχομένου.

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη

Ξεκίνησαν σήμερα στην πόλη της Καβάλας οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κινήματος Αεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη. Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτζής ο οποίος και  επέδωσε  στο Μίκη βιβλιο με τηννιστορία της Καβάλσς. Αναμνηστικη πλακέτα επέδωσαν επίσης και οι Σπίθες της Καβάλας.Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν , εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτης του Μετώπου για τη  Αυτοοργάνωση των Πολιτών εναντια στο Μνημόνιο, ο προεδρος της Δημοκρατικης Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστης από την εποχη των Λαμπράκηδων και τυ ΠΑΜΣτη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα μέλη της Συμβουλευτικης Επιτροπής του ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης,Περικλής Νεάρχου και Κώστας Ζουράρις.Ακολούθησε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη η οποία έχει ως εξης:

Δημόσιο ουρητήριο η πλατεία του Πινδάρου!!!

Το θέαμα δυσάρεστο κι επαναλαμβανόμενο στην κεντρική πλατεία Θήβας, στον χώρο δίπλα από την προτομή του Πινδάρου….
Όπου μια μικρή συστάδα θάμνων έχει καταστεί το δημόσιο ουρητήριο των αλλοδαπών….
Χωρίς να υπολογίζουν τους διερχόμενους, άνδρες – γυναίκες και κυρίως παιδιά, «προετοιμάζονται» δημοσίως και εφορμούν άνετοι στους θάμνους …
Εκτός αυτού, το γκαζόν του χώρου χρησιμεύει ως φαγάδικο επίσης των αλλοδαπών, που στρώνονται κατάχαμα, αφήνοντας στο τέλος τα χαρτιά περιτυλίγματος ή τα μπουκάλια κρασιού και τα κουτάκια από τις μπύρες…

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ Εφέσου 10 Τ.Κ. 32200



Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας


E-mail:sovdim@hotmail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011


Τήν Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν μέ μεγάλη συμμετοχή στά γραφεία τού Συλλόγου μας ( Εφέσου 10 ) στόν Προσφυγικό Συνοικισμό τής Θήβας οί Αρχαιρεσίες γιά τήν εκλογή τού νέου Διοικητικού Συμβουλίου καί τής Εξελεγκτικής Επιτροπήςσύμφωνα μέ τό άρθρο 9 τού Καταστατικού τού Συλλόγου μας .


Εκλέχθηκαν γιά τό Διοικητικό Συμβούλιο Τακτικά μέλη οί κ.κ. :

Ο ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΠΥΘΕΑΣ

(480 π.Χ.)
Του Στέφανου Σκαρμίντζου
ιστορικού ερευνητή/συγγραφέα
Αναδημοσίευση από το προσωπικό ιστολόγιο του 
Στέφανου Σκαρμίντζου  ΨΗΓΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΠΥΘΕΑΣ.
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΕΛΛΗΣ
 Το 480 π.Χ όταν απέτυχε ο αποκλεισμός  των Τεμπών, ώστε να μη διέλθουν οι Πέρσες από τη Θεσσαλία, οι Έλληνες αποφάσισαν να σταματήσουν τον περσικό στρατό στις Θερμοπύλες και το περσικό ναυτικό στα στενά της βόρειας Εύβοιας κοντά στo Αρτεμίσιο. Οι Έλληνες είχαν στείλει προπομπούς τρεις τριήρεις ώστε να είναι ενήμεροι για τις κινήσεις του εχθρού. Επιλέχθηκαν τρία πλοία, ένα από την Αθήνα, ένα από την Αίγινα και ένα από την Τροιζίνα. Αποστολή τους ήταν να πλέουν κοντά στη Σκιάθο και να ειδοποιήσουν αν εμφανιζόταν ο εχθρός. Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του περσικού στόλου πανικόβαλε τα Ελληνικά πληρώματα. Το Αθηναϊκό εξώκοιλε στην Θεσσαλική ακτή και το πλήρωμα διέφυγε δια ξηράς. Οι Τροιζίνιοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν και οι Φοίνικες αφού...

Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους»

Σοκαριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί εύκολα και γρήγορα- με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών- να μας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, φέρνει στο φως η ομάδα του Wikileaks.
Τα λίαν ανησυχητικά στοιχεία του Wikileaks που δημοσιεύονται από το ιταλικό περιοδικό L’ Espresso, ενισχύουν έναν ευρύτατα διαδεδομένο φόβο: ότι μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παγιδεύονται καθημερινά δισεκατομμύρια πληροφορίες από τηλεφωνήματα, mail και sms, με τη βοήθεια ενός δικτύου ιδιωτικών...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του έργου για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού Σκύρου, προϋπολογισμού 4.422.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 2 Δεκεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Σκύρου. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφορία), με προϋπολογισμό 4.422.000 € και πρόκειται να υλοποιηθεί...

Η Μυρωδιά του Χειμώνα..

Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος
Η όσφρηση είναι μια αίσθηση η οποία από τον καπνό των τζακιών που καίνε στα ορεινά χωριά προσλαμβάνει σε όλη τη διάστασή της την αίσθηση του χειμώνα και οι πιο ευαίσθητοι στη μύτη μπορούν μάλιστα να καταλάβουν από τι δέντρο τα ξύλα είναι αναμμένα στο παραγώνι. Όπως ελατίσια, κέδρινα, καστανίσια και άλλα γιατί όντως κάθε ξύλο όταν καίγεται έχει και διαφορετική μυρωδιά αλλ’ αυτό νομίζω είναι μια αίσθηση που κανένας πια δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει γιατί έχουμε χάσει την επαφή μας με τη φύση.
Πέραν της όσφρησης τώρα, ο καπνός των τζακιών δημιουργεί και μια άλλη ιδιαίτερη αίσθηση: ότι το σπίτι που καπνίζει κατοικείται και ότι ο καπνός που ανεβαίνει πάνω από ένα χωριό δηλώνει...

«Οι Φασίστες, οι Κομμουνιστές, οι μαλάκες» και ο Πάγκαλος

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης
Όσο έλειπε για την Κίνα τον προηγούμενο μήνα κι ενώ εδώ γινόταν εθνικός πανικός με το δημοψήφισμα, τις παλινωδίες Παπανδρέου και τις παραιτήσεις, όλοι τον έψαχναν. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βίωσε την αγωνία, ζούσε με το ερώτημα: Δε θα στείλει μια γραπτή δήλωση, ένα «ηχητικό»; Δε θα γράψει ένα βιβλίο σχετικά;
Ο λόγος για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που, ενώ «οι Κυβερνήσεις πέφτουνε», εκείνος  επιζεί και βασιλεύει.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις δηλώσεις του που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων…

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο  Παλαιό Δημαρχείο την του μηνός  Δεκεμβρίου έτους 2011, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 20:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).

“Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου….”

Τότε που δεν υπήρχε διαπλοκή και περνούσαν όλοι καλά
Αυτή τη μεγαλειώδη φράση του Ελύτη από το «’Αξιον Εστί», μου επαναλάμβανε συχνά, ένας παλαίμαχος πολιτικός, που με τιμούσε με τη φιλία του.  «Πολλά είχαν δεί τα μάτια του», αλλά κάθε φορά που η Ν.Δ. όδευε προς εκλογές, του προκαλούσε τρόμο η ευκολία με την οποία έσπευδαν πρώτοι, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους, οι έως χθές αντίπαλοι και εχθροί…

Λαϊκή οργή κατά ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλου για την ΣΣΕ!

Αντικείμενο λαϊκής οργής έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια της λιτανείας του αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, για τις γελοίες δηλώσεις του περί του δήθεν πραξικοπηματία και του γιου του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με αποτέλεσμα να αναγκάσει μία ολόκληρη...

Επιπλέον 450 εκ. ευρω στους δήμους. Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη η ΚΕΔΕ

Το άμεσο πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμό 2012 ήταν το αντικείμενο σημερινής της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Οικονομικών.
Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών Φ. Γεννηματά, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, του υφυπουργού Οικονομικών Π. Κουκουλόπουλου, του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και μελών του Δ.Σ.

Προς κάθε εχέφρονα, αν αυτό το είδος υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα

Γράφει o Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος*
Παλαιά είχαμε τους ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ, μετά ήλθαν οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, τώρα έχουμε τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Διερωτώμαι: θα κατοικηθεί ποτέ αυτή η χώρα από εχέφρονες ΕΛΛΗΝΕΣ ικανούς να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο;
Απευθύνομαι προς όλους τους υβριστές ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ και τους προκαλώ να παρατάξουν την ιστορία των ΔΗΜΟΣΙΩΣ με εκείνη των Φαραντάτων τους οποίους ανηλεώς διώκουν. Υπενθυμίζω σε όλους τους ΔΙΩΚΤΕΣ ότι σε αυτό τον ταλαίπωρο τόπο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αντίστοιχοι των: ΤΕΡΤΣΕΤΗ και ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ, ήτοι δικαστών την προσφορά των οποίων η Ελλάδα ουδέποτε αναγνώρισε. Και όμως, με την άρνησή τους να υπογράψουν την θανατική καταδίκη του ΠΡΟΔΟΤΗ μοναδικού Εθνάρχου, Στρατηγού και Στρατηλάτου της νεωτέρας Ελλάδος, Θ. Κολοκοτρώνη, υπέγραψαν την δυνατότητα συνεχίσεως του απελευθερωτικού αγώνος και συνεπώς την ελευθερία της Ελλάδος.

Τώρα θα φανεί αν χρειαζόμασταν οικονομικό εισαγγελέα

Έχω την υποψία – βεβαιότητα – άποψη πως ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα δημιουργήθηκε για να του φορτωθούν πάσης φύσεως αμαρτίες. Από τις πιο «μικρές» ως τις πιο μεγάλες.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά αν κρίνουμε μόνο από τις υποθέσεις του Νοεμβρίου, στην υπηρεσία – θεσμό που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο πρέπει να απασχοληθεί το… σύνολο του εισαγγελικού δυναμικού της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ο οικονομικός εισαγγελέας (όχι ως πρόσωπο, αλλά ως θεσμός, καθώς υπάρχει και αναπληρωτής και τουλάχιστον τρεις ακόμη εισαγγελείς, σύμφωνα με τον νόμο), απασχολείται με ό,τι πετάει, κολυμπάει ή περπατάει!

Από την παράνομη λειτουργία και τις παράνομες αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ ως τις πανάκριβες ιστοσελίδες διαφόρων οργανισμών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ» ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 20ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ…

Πρωτόκολλο Εικοστό - Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών. Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία. Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’ απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά…επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.

Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

Το βρώμικο χρονικό των γεγονότων της Σχολής Ευελπίδων

Όταν το πραξικόπημα για να εμπεδωθεί, επικαλείται… πραξικόπημα (!), τότε ζούμε αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες… Με αριστούχους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, που οι ίδιες τους έκαναν αρχηγούς λόγω αδιαμφισβήτητων προσόντων αλλά και αφοσίωσης στο καθήκον, να διώκονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, για να μπορεί το σύστημα να παίζει τα παιχνιδάκια του.
Το σύστημα δεν θέλει αφοσιωμένους στο καθήκον, αλλά αφοσιωμένους σε αυτό. Σημειώστε αυτό που σας λέμε. Φυσικά, το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι πυροβολεί και τον εαυτό του, αλλά, για να κάνει τη δουλειά του, δέχεται το λεγόμενο αγγλιστί opportunity cost. Εξάλλου, με το πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση στη χώρα μας να αποκτούν συνεχώς ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, πλέον η επικοινωνία και η χειραγώγηση των μαζών, γίνεται με άλλους τρόπους. Αν στραβώσει το πράγμα, η επικοινωνιακή βία είναι εδώ…

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στην πόλη της Καβάλας ξεκινάει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη.  Το Κίνημα διοργανώνει το Συνέδριο (από 2 -12 έως 14 -12-11) προκειμένου να εκλέξει το 21μελές Πολιτικό Συμβούλιο., έτσι ώστε συντενταγμένο πλέον, να συνεχίσει τον αγώνα τον οποίο ξεκίνησε ακριβώς ένα  χρόνο πριν, πιστό στις αρχές που διακήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης και που ταυτίζονται με αυτό που ζητούν όλοι οι Έλληνες: Εθνική Ανεξαρτησία. Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.
Το απόγευμα της Παρασκευής,  την έναρξη θα κηρύξει ο Μίκης Θεοδωράκης και βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία.

Να γιατί κλείνουν στρατιωτικές μονάδες και αεροδρόμια....

Εκτάσεις 200.000 στρεμμάτων αναζητεί η Ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει το πρόγραμμα "Ήλιος".
Ήδη το ΥΠΕΚΑ, όπως βλέπετε στην εικόνα, έχει αποστείλει επιστολές στους δημάρχους ώστε να παραχωρήσουν εκτάσεις κατά προτίμηση άνω των 500 στρεμμάτων, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων ......

Το Καστελόριζο… επιστρέφει στον χάρτη

Τη διόρθωση του λάθους στον χάρτη της Κομισιόν, ο οποίος δεν περιείχε το Καστελόριζο, ζήτησε ο Όλι Ρεν. Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία ζητούσε άμεση αποκατάσταση του χάρτη της Ευρωζώνης που είχε εκδοθεί από την Κομισιόν παραλείποντας το ακριτικό νησί. Με απόφαση του αντιπροέδρου της Κομισιόν το λάθος θα αποκατασταθεί. Το γεγονός είχαν επισημάνει στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Όπως ανέφεραν, το ακριτικό νησί, που απέχει μόλις δύο ναυτικά μίλια από την Τουρκία, δεν υπάρχει πουθενά στον Χάρτη, ο οποίος περιέχει με ακρίβεια όλα τα υπόλοιπα ελληνικά εδάφη. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα...

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΙΑΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑΣ.

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ;

της Άννας Γκάγκαλη


Αν γινόταν καταγγελία της Αλβανίας στους διεθνής οργανισμούς για τρομοκρατία σε βάρος των εκεί Ελλήνων της Β. Ηπείρου, αν ζητούσαμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για αυτονόμηση της Βόρειας Ηπείρου, δεν θα είχαμε σήμερα του μεγαλοϊδεατισμούς της ΄΄Μεγάλης Αλβανιας΄΄ και, συνολικά, θα ήμασταν πράγματι ο παράγοντας σταθερότητας στη Χερσόνησο του Αίμου.

Έχουμε πάψει να αντιδρούμε, να κρίνουμε, να σκεφτόμαστε και να αναλύουμε, έχουμε γίνει πολιτικά ζόμπι. Επιτέλους, ας διαβάσουμε λίγο Αριστοτέλη, λίγο Πλάτωνα. Πώς ονομαζόμαστε ΄΄πολίτες΄΄ αν δεν ασχολούμαστε με.....

Μην “ μασάτε” συνέλληνες!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!
Στις Φιλιππίνες “ ΜΑΛΑΚΑΣ” σημαίνει “ ΔΥΝΑΤΟΣ”. Στην φιλιππινέζικη παράδοση ο ΜΑΛΑΚΑΣ είναι κάτι αντίστοιχο του Αδάμ. Έτσι αν είστε ένας ΔΥΝΑΤΟΣ τύπος, φορέστε υπερήφανα το φιλιππινέζικο μπλουζάκι!
Εμπρός λοιπόν!
Εργάτες-αγρότες ενωμένοι πολεμάμε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ τους καπιταλιστές!
Ή Μαλακά και Ελληνικά.
ΥΓ: Περισσότερα μπορείτε να ανακαλύψετε και στις ιστοσελίδες των ΔΥΝΑΤΩΝ: malakas.eu, malakas.org και Malakas.com (μην γελάτε υπάρχουν).

Κάλεσμα στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε Παρασκευή πρωί 02/12/11 – Όχι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Η ιθαγένεια των μεταναστών θα κριθεί στο ΣτΕ
Οι Ελληνικές, παγκόσμιες ιδέες του ανθρωπισμού επιβάλλουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και όχι στους “Οικονομικούς μετανάστες” που παρουσιάζονται ως “ιερές αγελάδες” του καπιταλισμού. Καμμία αλληλεγγύη στους μαντράχαλους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους “για να κονομήσουν”. Ανοιχτή αγκαλιά μόνο για τις οικογένειες προσφύγων. Αφ’ ενός γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά και γενοκτονία, αφ’ ετέρου γιατί τα γυναικόπαιδα έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Όχι η πέμπτη φάλαγγα της κάθε “Υπατίας”.
Του Κρίτωνος
Καλείται ο κάθε Σκεπτόμενος Έλληνας να δράσει (κατ’ ελάχιστο)με την παρουσία του στις 02/12/11 Παρασκευή πρωί στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε, (Πανεπιστημίου 47-49 ) προκείμενου...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο