Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ελέγχουν όσους Έλληνες μπαίνουν στη Γερμανία

Τα μνημονιακά κόμματα  λένε ότι αν εφαρμοστούν αυτά που λένε τα κόμματα που δεν υποστηρίζουν το μνημόνιο η Ευρώπη θα μας βγάλει από τη Σένγκεν. Έλα όμως που η Γερμανία τα χώνει στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ και πάει να μας βγάλει δια της πλαγίας οδού!
Tην επιστροφή στο σύστημα μεθοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών λόγω της αδυναμίας χωρών, όπως η Ελλάδα, να ελέγξουν τη ροή λαθρομεταναστών. “Καθαρός λαϊκισμός” λένε οι Πράσινοι


Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα.
Οι επιβάτες καλούνται την ώρα της προσγείωσης να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προς επίδειξη μόλις βγουν από τη «φυσούνα» και ο έλεγχος γίνεται από αστυνομικούς που τους περιμένουν στο χώρο του αεροδρομίου.
«Όχι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών τα ανοιχτά σύνορα»
Κράτηση λαθρομεταναστων στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία
Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.
«Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», προειδοποίησε στην ίδια συνέντευξη εξαγγέλλοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν – Κλοντ Ζεάν για να γίνουν ανάλογες προσαρμογές στο νομοθετικό κείμενο της συμφωνίας Σένγκεν.
Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας. «Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία» δήλωσε. «Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».
Πηγή: Deutsce Welle

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο