Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια:Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ



Με αφορμή τις προσπάθειες για επιλογή τρίτου υποψηφίου για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια επιθυμεί να καταθέσει τα ακόλουθα:

• Υπάρχει η αδήριτη ανάγκη να υπάρξει υποψήφιος για το Προεδρικό αξίωμα με εντελώς νέα γραμμή στο Κυπριακό, νέο στόχο, νέα στρατηγική. Τα σημερινά δεδομένα υπαγορεύουν αυτήν την ανάγκη.


• 38 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και τις συνέπειες της και το ξεκαθάρισμα των Τουρκικών επιδιώξεων δεν δικαιολογείται κανένας να ταλαντεύεται. Τα γεγονότα «φωνάζουν» ξεκάθαρα και η Λαϊκή ετυμηγορία στο Δημοψήφισμα του 2004 δίδουν ξεκάθαρη την κατεύθυνση στους πολιτικούς. Δεν χρειάζεται να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος σε συνεδριάσεις, αν θα πρέπει να υπάρξει νέα γραμμή και στρατηγική,ή οχι και ποιό θα είναι το πρόγραμμα που θα ενώνει Κόμματα και Λαό.

• Ο Λαός, πρόσφυγες και μή, απαιτεί τερματισμό της πορείας προς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μια πορεία η οποία συνέβαλε στην εδραίωση της κατοχής. Ο Λαός απαιτεί τερματισμό της πορείας η οποία οδηγεί σταθερά στη συνεχή αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράλληλη σταθερή αναβάθμιση και αναγνώριση του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμενα. Ο Λαός απορρίπτει την Τουρκοποίηση οποιουδήποτε ποσοστού απο την κατεχόμενη γής μας. Ο Λαός απορρίπτει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οποία οδηγούν οι ορολογίες «επανένωση» και «μετεξέλιξη».

• Ο Λαός απορρίπτει τις διπλοπρόσωπες τοποθετήσεις και την υποκριτική διγλωσσία με την οποία υποκλάπηκε η ψήφος του κατεπανάληψη τα τελευταία 38 χρόνια.

• Το διαχρονικό πρόβλημα το οποίο υπονομεύει τα Δίκαια μας καθώς και την ενότητα είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία η οποία εξορισμού απο τη μια αποκλείει την επιστροφή και αποκατάσταση των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στην υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση Ζώνη και απο την άλλη θέτει και ολόκληρη την Κύπρο υπο τον Συνταγματικό έλεγχο της Τουρκίας μέσω του Τουρκικού Συνεταιρικού Συνιστώτος Κράτους που θα λειτουργήσει στα κατεχόμενα.

• Γιαυτό, αυτή τη φορά χρειάζεται μια ξεκάθαρη πολιτική και στρατηγική της οποίας ο βασικός άξονας θα είναι το Διεθνές Δίκαιο του οποίου οι αρχές επιβάλλουν ο στόχος να είναι η απελευθέρωση της Κύπρου και η αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων χωρίς όρους , περιορισμούς και παρεκλίσεις. Δηλαδή,

 Να αποχωρήσουν χωρίς όρους και περιορισμούς όλα τα Τουρκικά στρατεύματα και ΟΛΟΙ οι έποικοι ,

 Να αποκατασταθεί η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξουσία της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και,

 Να επιστρέψουν όλοι ανεξαίρετα οι πρόσφυγες , Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες , Αρμένιοι και Λατίνοι πίσω στα σπίτια και περιουσίες τους και έτσι να αποκατασταθεί ο Δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου.

 Να εκσυχρονισθεί το δοτό διαιρετικό Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση Δημοκρατικών αρχών και αξιών, ενας άνθρωπος μια ψήφος, απαλλαγμένο απο τις ρατσιστικές, διχοτομικές πρόνοιες που έχει σήμερα.

• Με αυτήν την επανατοποθέτηση θα αποκατασταθεί σίγουρα η ενότητα Λαού και Ηγεσίας, πράγμα που θα μας δώσει και τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τόσο την κατοχή όσο και τα άλλα ξένα συμφέροντα που συνοδοιπορούν μαζί της.



• Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά Εθνική αυτοκτονία.



Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο