Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

PROTOVULIADIALOGOU:Συνοπτική Βιβλιοπαρουσίαση



ΝΙΚΟΣ ΔΟΪΚΟΣ,

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ- Βιωματικός Μινιμαλισμός», ΕκδόσειςΚαστανιώτη, Αθήνα 2012.

----------------------------------------------------------------------------------

H protovuliadialogou συγκροτήθηκε με αφορμή τον διάλογο που πυροδότησαν τα πολιτικά δοκίμια, οι διαδικτυακές παρεμβάσεις και η εν γένει αρθρογραφία του Νίκου Δόικου. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αντισυμβατικούς σύγχρονους Έλληνες διανοητές και μεταξύ εκείνων που πεισματικά προέβαλαν το αναπόφευκτο της συστημικής κρίσης του νεο-φιλελευθερισμού, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με δημοσιεύσεις και αναρτήσεις, με τις οποίες επρότεινε ριζικές αλλαγές στα οικονομικά και πολιτικά μοντέλα. Το εύρος και ο ποιοτικός χαρακτήρας που έλαβε ο διαδικτυακός διάλογος επέβαλαν έναν στοιχειώδη συντονισμό. Τον ρόλο του e-host ανέλαβε.....
 ολιγομελής ομάδα επικοινωνίας στο protovuliadialogou@gmail.com. Τα κείμενα σας διανέμονται via e-mail σε περισσότερους από πεντακόσιους κοινωνούς της πρωτοβουλίας και public opinion leaders, επιλεγμένους από τον ίδιο, στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, καθώς και στα Blogs of Ivy League Alumni, Realclearpolitics.com και Networkedblogs. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε προτιμήσαμε την μέθοδο via e-mail έναντι του blogspot.

--------------------------------------------------------------------------------------



Σκεφτείτε για λίγο ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα της δικτατορίας της Ελίτ. Ποια είναι τα προτάγματα του νεο-φιλελευθερισμού. Συγκεντροποίηση (merging) επιχειρηματικής ισχύος, υπερσυσσώρευση πλούτου, πιεστικές ανάγκες διάθεσης της προσφοράς, άρα, προαγωγή τεχνητών αναγκών, τεχνητή ζήτηση, υπέρμετρος δανεισμός, πλανητική κυριαρχία.



Και σκεφτείτε αμέσως μετά τι θα σήμαινε για την μονοκρατορία της Ελίτ μια θεαματική κάμψη της ζήτησης, μια κοινωνία μινιμαλιστικών αναγκών διαβίωσης, σύμφωνα με τις πραγματικές βιολογικές και πολιτισμικές της ανάγκες, με θεσμούς αποκεντρωμένης επιχειρηματικότητας (όχι άυλης και τοξικής αλλά παραγωγικής επιχειρηματικότητας).



Στο βιβλίο του «ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – βιωματικός μινιμαλισμός»των Εκδόσεων Καστανιώτη (02/2012), ο Νίκος Δόικος, με μιαν αναλυτική αφήγηση που σε καθηλώνει, ασχολείται με τις προϋποθέσεις ανατροπής της Ελίτ, διερευνά τα πεδία ρήξης και μας προσκαλεί σε μιαν ακόμα εφόρμηση στα χειμερινά ανάκτορα της καταναλωτικής αφασίας, των μικρο-ενοχών και των μικρο-συμβιβασμών μας, μέσα σε τούτο το μετανεωτερικό «θαύμα που βουλιάζει».



protovuliadialogou@gmail.com 05/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο