Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα που αυτοκτονεί

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των αυτοκτονιών, καθώς η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στις χώρες της ευρωζώνης.

Τους τελευταίους μήνες οι ειδήσεις για αυτοκτονίες είναι τόσες πολλές που αδυνατεί κάποιος να συγκρατήσει τις λεπτομέρειές τους. Αυτό όμως που μας αφήνει μια πικρή αίσθηση είναι ότι άλλος ένας άνθρωπος χάθηκε.
Το ερώτημα είναι γιατί τόσες αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης; Είναι όμως τα αίτια μόνο οικονομικά;
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που οδηγούν ένα άτομο στην αυτοχειρία είναι οι οικονομικές δυσκολίες , η ανεργία, ένας χωρισμός, μια σοβαρή ασθένεια ή κοινωνικοί παράγοντες. Κάποιοι άνθρωποι ίσως να πιστεύουν πως η αυτοκτονία είναι η μόνη διέξοδος από το  πρόβλημα τους, άλλοι μπορεί να θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν τον θυμό τους δημιουργώντας τύψεις σε κάποιους άλλους.
Όμως ένα 15 χρόνο κορίτσι τι μπορεί να είναι αυτό που την ωθεί να βάλει τέλος στην ζωή της; Σε μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει..
Συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Κηφισιάς, η αυτοκτονία της 15χρονης η οποία, αφού είχε απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει βρέθηκε από τους γονείς της λιπόθυμη, μέσα σε ντουλάπα στη σοφίτα του σπιτιού της, έχοντας δίπλα της δύο μπουκαλάκια από άγνωστο σκεύασμα. Παρά τη κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και την προσπάθεια των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το κορίτσι κατέληξε.
Το σημείωμα που βρέθηκε στη σοφίτα ίσως να ρίξει φως στο μυστήριο και να δώσει απαντήσεις στο τι τελικά ήταν αυτό που ώθησε ένα παιδί 15 ετών στην  αυτοχειρία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο