Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τι είχες Γιάννη ότι είχα πάντα...




Πολλοί διαδηλωτές, από τα πρώτα έκτροπα της στημένης προβοκάτσιας ΜΑΤ και μπαχαλάκηδων επί της Βασιλέως Γεωργίου. υποχώρησαν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στις οδούς Μητροπόλεως και Βουλής.
Στη συνέχεια, διμοιρίες των ΜΑΤ κατέβηκαν προς τον συγκεντρωμένο κόσμο και τον εγκλώβισαν εκεί. Στην Ερμού έχουμε καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές, μετά την «αφορμή» που τους έδωσε το παρακράτος των κουκουλοφόρων, των «γνωστών άγνωστων» τσογλανιών!
Όπως καταγγέλλεται στο twitter, υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες που έχουν μπλοκαριστεί από τους μπάτσους.


Ο κόσμος διέλυσε το μπλόκο των ΜΑΤ επί της Αμαλίας

Ο κόσμος διέλυσε το μπλόκο των ΜΑΤ επί της Αμαλίας

0
 

Μια μικρή νίκη είχαν οι διαδηλωτές μιας και κατάφεραν να απωθήσουν τα ΜΑΤ προς τη κάτω πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη.
Αστυνομικές δυνάμεις από το εσωτερικό της Βουλής βγήκαν νωρίτερα και περικύκλωσαν την Αμαλίας, γύρω από τους διαδηλωτές που έχουν απομείνει με σκοπό να τους απωθήσουν.
Εκατοντάδες  διαδηλωτές παραμένουν ακόμα επί της Αμαλίας, ενώ σημειώνονται μικρο εντάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί πάνω από 5 άτομα.
Οι μοτοσικλετιστές αποχωρούν εν μέσω χειροκροτημάτων

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 13:44



Όλες οι εξελίξεις ζωντανά από την τηλεόραση της Ζούγκλας



Ένταση επικρατεί από τις 13.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, εκτυλίχθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών επί της Βασιλέως Γεωργίου, αλλά και μπροστά από τον σιδερένιο φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διαδηλωτές πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.


(Οι πρώτες ρίψεις μολότοφ)



Πολλοί οπισθοχωρούν προς την οδό Πανεπιστημίου και την Ερμού. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις κατεβαίνουν από τη Β. Σοφίας προς την οδό Συντάγματος.

Νωρίτερα απέκλεισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την οδό Βασιλέως Γεωργίου, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τη Λ. Αμαλίας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το μπλοκ της ΓΣΕΒΕΕ κατάφερε να περάσει.









(Διαδηλωτές χτυπούν με τα χέρια τον φράχτη)


(Διαδηλωτής της ΠΟΕ ΟΤΑ σκαρφάλωσε στον φράχτη και κρέμασε σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας)


(Πανό της ΓΣΕΒΕΕ)





(Μία εικόνα χίλιες λέξεις...)

Oι συγκεντρώσεις και οι πορείες


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκονται η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας, με τους εργαζομένους να διαδηλώνουν κατά των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές. Συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί σχεδόν παράλληλα στο Πεδίον του Άρεως και την Ομόνοια και οι πορείες θα συγκλίνουν προς το Σύνταγμα.












(Κλούβες της αστυνομίας στο Σύνταγμα)


(Πλατεία Κοραή ώρα 10.51)




(Στη θέση του ο φράχτης στο Σύνταγμα)







Γενικό μπλακ άουτ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, με την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία σε δημόσιο (και ευρύτερο δημόσιο) και ιδιωτικό τομέα που έχουν από κοινού εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Η συγκέντρωση έγινε στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ από τις 10.30, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.


(Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ)

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός τον δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.




(Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια)

Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές, μέλη του ΠΑΜΕ, συμμετέχουν στις πορείες, 7.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και 1.500 άνθρωποι παίρνουν μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έμποροι - βιοτέχνες

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, κλείνοντας τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και των κατά τόπους ομοσπονδιών τους. Με αποφάσεις των ομοσπονδιών τους κλειστά θα είναι και τα περίπτερα. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων στην Αθήνα θα γίνει στις 12.00 στην πλατεία Κοραή.

Δικαστικός κλάδος - γιατροί - μηχανικοί


Όσον αφορά στον δικηγορικό κλάδο, τη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη αποχή να διαρκέσει τελικά τρεις ημέρες, έως και την Παρασκευή, 19 του μηνός.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κήρυξαν 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη), εκφράζοντας με τη σειρά τους την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Έτσι, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας λειτουργούν από χθες με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, αλλά και οι οδοντίατροι.

Στις κινητοποιήσεις μετέχουν ακόμη οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Εμπορευματικών Μεταφορών, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του κλάδου τους, αλλά και οι φαρμακοποιοί.

ΜΜΕ


Στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι θα κάνουν οι δημοσιογράφοι. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο, θα καλύπτονται δημοσιογραφικά.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

• Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, τα οποία πλέον κυκλοφορούν κανονικά μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Να σημειωθεί ότι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι το τέλος των διαδηλώσεων.
• Από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία, ενώ
• 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
• Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς η ΠΟΣ συμμετέχει με 24ωρη απεργία. Αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετηθούν ούτε τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
• Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο από τις 10.00 έως τις 13.00 λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
• Δεμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών (ΠΝΟ).
• Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.

Χειρόφρενο τραβούν οι οδηγοί ταξί

Με δυσκολία πραγματοποιείται και η μεταφορά των επιβατών με ταξί, καθώς οι οδηγοί στην πρωτεύουσα έχουν προβεί σε στάση εργασίας, που θα διαρκέσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργάνωσε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09.30 το πρωί στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Πέτρος Σιδερέας - Χρήστος Μαζάνης - Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο