Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δήμαρχος Θηβαίων : «Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις»

Στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε ο Δήμος Θηβαίων κλείνοντας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, όλες τις υπηρεσίες του την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.), σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των πολιτών ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας .

Παράλληλα αιρετοί και εργαζόμενοι του Δήμου Θηβαίων έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Θήβας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης το πρωί της ίδιας μέρας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του μίλησε για την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, από την συνεχιζόμενη περικοπή μισθών και συντάξεων, τονίζοντας ότι :

« H ανθρώπινη ζωή και η κοινωνική αξία δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος για το οποίο θα μπορούσαν οι αριθμοί να προσδιορίσουν . Δυστυχώς όμως τα νούμερα και οι αριθμοί βασιλεύουν σε αυτή τη χώρα και εμείς φωνάζουμε σήμερα και θα φωνάζουμε για όσο χρειαστεί ότι ¨ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ¨.  Ο άνθρωπος είναι η βάση, το κύτταρο και η κεντρική ιδέα κάθε ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι όλον αυτό τον καιρό ξεχάστηκε η επιθυμία να σωθεί η χώρα. Γιατί, πως θα ήταν δυνατό να διασωθεί μία χώρα όταν όλοι οι πολίτες της θα έχουν εξαθλιωθεί; Πως θα ήταν δυνατό να αναπτυχθεί μία χώρα όταν θα εκλείψουν όλες αυτές οι απαραίτητες συνθήκες που στηρίζουν την κοινωνία, δηλαδή η εργασία, η κοινωνική μέριμνα, η τοπική αυτοδιοίκηση, η παιδεία, η ασφάλεια κλπ

Κλείνοντας κάλεσε την Κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων να στηρίξει τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, κρίνοντας με βάση την προοπτική των ανθρώπων και όχι των αριθμών.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο