Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε η Εμμανουέλλα κι η εφηβεία

«Απεβίωσε, σε ηλικία 60 ετών, η “Εμμανουέλλα”, την οποία υποδυόταν η Σίλβια Κριστέλ». Άλλο ένα τηλεγράφημα, από ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Η Ολλανδή ηθοποιός ήταν διάσημη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά ερωτικών ταινιών «Εμμανουέλλα», εκεί, στη δεκαετία του ‘70. Στην Ελλάδα οι ταινίες αυτές προβλήθηκαν τη δεκαετία του ’80, τότε γνώρισαν οι περισσότεροι τις «αισθησιακές ταινίες» Vs τσόντες. 
Η Σίλβια πέθανε στον ύπνο της, έχοντας παλέψει επί σειρά ετών με τον καρκίνο. Πριν από λίγους μήνες είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, στο Άμστερνταμ.
Η «κανονική» είδηση στο τηλεγράφημα, είναι ότι πέθανε μόνο η Κριστέλ, αλλά όχι η «Εμμανουέλλα».
Ο θάνατός της σηματοδοτεί σίγουρα το τέλος μια εποχής, αφού η Κριστέλ είχε αποτελέσει μια από τις θρυλικές φιγούρες του ερωτικού κινηματογράφου.

Ο θάνατός της, επίσης, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής που «στοίχειωσε» την εφηβεία - και όχι μόνο - πολλών σημερινών ανδρών. Η προβολή των ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσε, συνοδεύτηκε με πολλές ονειρώξεις και φαντασιώσεις μέσα σε εφηβικά δωμάτια, με τα χεράκια μέσα από το πάπλωμα.
Βλέποντας, τώρα πια, τις ταινίες αυτές, χαμογελάς. Όχι μόνο επειδή απορείς με το πώς προκαλούσαν τόση ανεξήγητη διέγερση, αλλά επειδή θυμάσαι τα μικράτα τα δικά σου και των φίλων σου, που ήθελαν στη ζωή τους ένα τέτοιο θηλυκό: Μια κυρία στο σαλόνι και μια ανενδοίαστη στο κρεβάτι, όλα αυτά σε ένα γυναικείο σώμα.
Η Σίλβια πέθανε, μαζί έφυγε κι ένα μέρος της εφηβείας σου, ένα κομμάτι από τους οργασμούς που αφιέρωσες στην Εμμανουέλλα, μοναχά για πάρτη της, η οποία θα συνεχίσει να «ζει».
Αντίο, Σίλβια. Σε ευχαριστούμε για τις επιθυμίες που μας γέννησες.

Σπύρος Σεραφείμ του Σπύρου Σεραφείμ    protagon

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο