Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11, 11:00 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ


Π.Α.ΜΕ - Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΗΒΑΣ 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση-εκδήλωση που διοργανώνουμε για την επέτειο του Πολυτεχνείου το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το μήνυμα του παραμένει ίδιο. Η πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι η μοναδική ελπίδα ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που οδηγούν το λαό και τα παιδιά του, η δικτατορία των μονοπωλίων σήμερα, τα ελληνικά και ξένα μονοπώλια, με τη στήριξη των οργανισμών τους ΕΕ, ΝΑΤΟ.
Η χούντα ήρθε στη χώρα σαν επιλογή των πολυεθνικών και του πολιτικού τους προσωπικού, για να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια η κερδοφορία τους. Σε όλη τη διάρκεια της οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. Οι μισθοί πάγωσαν, κάθε εργατικό δικαίωμα πάγωσε, μπήκε στο γύψο. Οι «εθνικιστές», οι φασίστες δηλαδή της χούντας ήταν τόσο πατριώτες, που ξεπούλησαν κυριολεκτικά τη μισή Κύπρο στην Τουρκία το 1974, επειδή αυτό τους υπέδειξαν τα αφεντικά τους, το ΝΑΤΟ…
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, δεν ήταν αγώνας μόνο ενάντια στους συνταγματάρχες και μόνο στη χούντα όπως προσπαθεί να περάσει στο σύστημα και τα παπαγαλάκια του. Ακριβώς γιατί θέλουν να κρύψουν ότι ο αγώνας του Πολυτεχνείου αγκάλιασε την πλειοψηφία του λαού, με παρουσία μέσα και έξω από αυτό εργατών, αγροτών και μαθητών που οργανωμένα συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των φοιτητών. Ότι ο αγώνας αυτός έβαζε το ζήτημα της λαϊκής κυριαρχίας, κόντρα στους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που χρηματοδότησαν και έσπρωξαν την χούντα.
Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός, όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος δεν είναι ανίκητος, όταν ο λαός αποφασίσει οργανωμένα να ορθώσει το ανάστημα του, με μπροστάρη το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η ακούραστη δράση των πρωτοπόρων αγωνιστών, η αλύγιστη στάση τους στα κάτεργα της Μπουμπουλίνας, στο Μπογιάτι, στα ξερονήσια, όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά στα πρώτα χρόνια της χούντας, έφερε σαν αποτέλεσμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το γκρέμισμα της χούντας.
Κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου, είτε «κοινοβουλευτική», είτε χούντα είναι ιστορικά ξεπερασμένη, γιατί ξεπερασμένο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο λαός ακόμα και αν είναι “μικρός”, όταν είναι οργανωμένος και πολεμά για το δίκιο του, για να ανατρέψει την δικτατορία των μονοπωλίων, για να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, στη δική του εξουσία γίνεται γίγαντας, ανίκητος!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο