Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων


Ζητούμε την άμεση – έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εξής πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο και καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν σχετικά.

Ανάμεσα στα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνεται και η έναρξη του πογκρόμ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, μέσω της λεγόμενης «διαθεσιμότητας».


Συγκεκριμένα μέσα σε 3 (!!) μέρες από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των  υπαλλήλων ΟΤΑ αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθαρισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικοί – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, ενώ είναι σαφές ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από τη «διαθεσιμότητα», εισάγεται η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης για  το σύνολο των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα πάνω από κεφάλι τους θα κρέμεται συνεχώς και η δαμόκλειος σπάθη της «αργίας» ακόμα και για πράξεις τους εκτός υπηρεσίας. Δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-και «κυβερνώσα αριστερά»ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να μην εφαρμόσει ο Δήμος την απόφαση της κυβέρνησης.

            Συγκεκριμένα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ΤΩΡΑ ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουν την πάλη τους και να μπλοκάρουν τα μέτρα.

Να ξεπεράσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνουν ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι για το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που θέλει μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση δίχως να θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση εκτός από τον αγώνα σε ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο