Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το παρακράτος σε πλήρη δράση


Προβοκατόρικο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τις αμοιβές του Παπανδρέου.
Αντιπαροχή για την προώθηση του Λοβέρδου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
...Εξυπναδούλες του Χοντροθέμου
...για να βοηθήσει τον κολλητό του
στον αγώνα του για την ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ.
Όταν κάποιος κινδυνεύει να κατηγορηθεί για βιασμό μετά φόνου, το καλύτερο άλλοθι, που μπορεί να εξασφαλίσει, είναι η ντροπή της σεξουαλικής ανικανότητας. Αυτός είναι ο απόλυτος ορισμός της αρχαίας ρήσης ..."το μη χείρον βέλτιστον" ...Επιλέγεις την ντροπή από την τιμωρία ...Επιλέγεις ακόμα και την πιο μεγάλη ντροπή από μια βέβαιη τιμωρία ...Επιλέγεις να εμφανιστείς ακόμα και σαν "ανήθικος", προκειμένου ν' αποφύγεις να εμφανιστείς ως κατηγορούμενος. Μια τέτοια "επιλογή" προσπαθεί σήμερα να κάνει και ο Γιωργάκης και χρησιμοποιεί τους παλιούς "συντρόφους" του ή τους φίλους των "συντρόφων" του. 
Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έβγαλε δημοσίευμα με τίτλο ..«Ο Γιώργος κερδίζει 1.000.000 δολάρια από τη συμφορά μας» και ο Γιωργάκης απάντησε με απειλές μηνύσεων και αναπόδεικτων κατηγοριών περί οργανωμένων προσπαθειών δυσφήμισής του. Μίλησε για μυστηριώδεις "εργολάβους", οι οποίοι επιδιώκουν την προσωπική του απαξίωση ...Τα γνωστά "παπατζηλίκια" της οικογένειας του παπατζή ...Τα γνωστά υπονοούμενα για "μυστηριώδεις" και "πρακτορίστικες" μεθοδεύσεις, οι οποίες πάντα "τάιζαν" τον "μύθο" της οικογένειας των χαφιέδων. Όλα αυτά είναι "στημένα". Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ο Γιωργάκης "έβγαλε" φέτος 1.000.000 δολάρια και του χρόνου μπορεί και περισσότερα.
Αυτό είναι το ζητούμενο του ψευδοκαυγά ...Να εμφανιστεί μια "βιτρίνα" νομιμότητας για τον Γιωργάκη ...Να εμφανιστεί αυτό το οποίο κάνει ως "ανήθικο", αλλά πέρα για πέρα νόμιμο ...όπως θα έλεγε και ο Βουλγαράκης. Γιατί επέλεξαν την "ανηθικότητα"; Γιατί αυτή συμφέρει σε σχέση με την "αποχρώσα ένδειξη" παρανομίας. Δυστυχώς για τον Γιωργάκη υπάρχουν πλέον οι "αποχρώσες ενδείξεις" ότι τα "πήρε", για να μας βάλει στο ΔΝΤ. Η ζωή, που επέλεξε να κάνει ο δισεκατομμυριούχος πλέον Εφιάλτης της Ελλάδας, δεν δικαιολογείται από τα βουλευτικά του έσοδα. Ο άεργος και ανεπάγγελτος Γιωργάκης δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να δικαιολογήσει τα τρομερά έξοδα, τα οποία συνεπάγεται η VIP ζωή που διάγει πλέον ως μεγιστάνας ...Ο βήχας και ο πλούτος δεν κρύβονται... λέει ο λαός και ο Γιωργάκης "βήχει" ασυστόλως.
Αυτός ο ανεξέλεγκτος "βήχας" είναι το άγχος τους ...Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ...και ταυτόχρονα ο εξηνταδυάχρονος πλέον Γιωργάκης δεν έχει τα περιθώρια, ώστε να "περιμένει" να περάσουν κάποια χρόνια, για να ζήσει τη "μεγάλη" ζωή, που του εξασφάλισαν τα "αργύρια" της προδοσίας. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Ο Γιωργάκης, βλέποντας να περνάει τις "πόρτες" των γηρατειών, αποφάσισε να τα "δώσει" όλα για όλα. Αποφάσισε να "πολεμήσει" τον χρόνο με σκληρή γυμναστική, αλλά και να "ζήσει" όσο πιο πλούσια μπορεί στα όσα χρόνια κρίνει ο ίδιος ότι του απομένουν να τα ζήσει σε μια καλή φυσική κατάσταση. Έχοντας μάλιστα γενετικό "λογισμικό" μονοκύτταρου οργανισμού, δεν μπορεί ν' αποφύγει τον πειρασμό να βάλει άμεσα το "χέρι" του στα κλοπιμαία.
Ο χρόνος είναι αυτός που τον πιέζει και τον αναγκάζει σε συνεχή λάθη. Η αδυναμία του να "περιμένει" είναι αυτή που τον αποκαλύπτει, όταν "ξεκοκαλίζει" τα "κέρδη" της προδοσίας ...Τα τεράστια κέρδη, τα οποία τον περιμένουν σε διάφορες γωνιές του Πλανήτη, για να του προσφέρουν απλόχερα ό,τι πάντα ονειρευόταν και επιθυμούσε ...και αυτό βεβαίως δεν ήταν η ευημερία του ελληνικού λαού. Όμως, αυτά τα τεράστια κέρδη, όταν εμφανίζονται σε κοινή θέα, είναι αδικαιολόγητα και ως εκ τούτου επικίνδυνα. Γι' αυτόν τον λόγο εμφάνισαν στο "στημένο" δημοσίευμα 1.000.000 δολάρια έσοδα, τα οποία δήθεν θα γίνουν ακόμα περισσότερα τον επόμενο χρόνο. Βλέπουν τεράστια "κέρδη" σήμερα, αλλά ακόμα περισσότερα στο μέλλον, γιατί θέλουν μια "προοπτική" για τα λεφτά με "ουρά", τα οποία ακολουθούν τον γιο της Μαργαρίτας.
Η βουλευτική ιδιότητα τον βολεύει για την ασυλία που απολαμβάνει, εφόσον "δένει" τα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης και "φιλτράρει" τις αποφάσεις της, περνώντας τες αναγκαστικά από τους "κολλητούς" και "συνενόχους" του στη Βουλή, αλλά δεν βολεύει στο επίπεδο της λογιστικής. Δεν δικαιολογεί τη ζωή του Γιωργάκη, η οποία —σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς— πρέπει να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τον μήνα. Σπίτια, αυτοκίνητα, ασφάλειες, υπηρετικό προσωπικό, φόροι, χαράτσια, δίδακτρα παιδιών και πάνω σε όλα αυτά συνεχή ομαδικά ταξίδια με πανάκριβα εισιτήρια, πολυτελή ξενοδοχεία κλπ.. Όλα αυτά είναι πολύ "μακριά" από τον μισθό των βουλευτών ...Έναν μισθό πολύτιμο για τον Γιωργάκη, εφόσον, όπως ο ίδιος μας είπε κάποτε, είναι το μόνο έσοδο που διαθέτει. Ο ίδιος μάς είπε κάποτε ότι από την οικογένειά του "κληρονόμησε" ένα όνομα και ένα ρολόι. Δεν γνωρίζουμε πώς και για πόσο καιρό θα μπορούσε να πληρώνει με ένα όνομα ή ένα ρολόι τόσα αεροπορικά εισιτήρια ή δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων ...Να υποθέσουμε ότι με το "κουρδιστήρι" πληρώνει τα δίδακτρα της Μαργαρίτας;
Υπάρχουν μεγιστάνες, οι οποίοι δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν μια τόσο άνευ λόγου και κέρδους πολυδάπανη ζωή. Ο Γιωργάκης, απ' ό,τι φαίνεται, μπορεί. Δεν έχει αφήσει προορισμό για προορισμό. Δεν έχει αφήσει ακριβό ξενοδοχείο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη, που να μην έχει καταλύσει. Όλα αυτά μετά από παρατεταμένες διακοπές στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία τύπου Κόστα Ναβαρίνου ...Ξενοδοχεία από αυτά, τα οποία θα έπρεπε να προκαλούν "αλλεργίες" σε σοσιαλιστές σε εποχές σαν τις σημερινές. Αυτή είναι η ζωή του Γιωργάκη της προδοσίας. Μια ζωή εξωφρενικά πολυτελής. Σε μια Ελλάδα, όπου, εξαιτίας της ηγεσίας του, όλοι οι Έλληνες "έπεσαν" επίπεδο, ο μόνος που το "ανέβασε" ήταν ο αποτυχημένος ηγέτης τους ...Ο μόνος Έλληνας που στην εποχή του ΔΝΤ απολαμβάνει μόνιμες διακοπές όλων των τύπων. Το καλοκαίρι "αλωνίζει" το πανέμορφο Αιγαίο και τον χειμώνα παριστάνει τον ταξιδευτή των πέντε Ηπείρων.
Όλα αυτά ο κόσμος τα "βλέπει". Αυτή η "θέα" τρομάζει τον Γιωργάκη, ο οποίος βλέπει το πολιτικό "λάδι" της οικογένειάς του να τελειώνει. Αυτή η "θέα" τον τρομάζει, γιατί μπορεί να γίνει παλλαϊκό "αίτημα" ν' αναζητηθεί το αίτιο του ανεξήγητου πλουτισμού του ...Ένα κοινό "αίτημα", το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε λαϊκή κατακραυγή και να απαιτήσει εξεταστικές επιτροπές ...Ένα κοινό "αίτημα", το οποίο μπορεί να "εκτροχιαστεί" και να εκδηλωθεί ως ωμή βία εναντίον του. Κατάλαβε ο αναγνώστης την επιλογή της "επίθεσης" του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ; ...Κάθε άλλο παρά αυτό που φαίνεται είναι ...Κάθε άλλο παρά εχθρικό για τον Γιωργάκη είναι.
Αν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ήθελε πραγματικά να του κάνει ζημιά, θα είχε τον τίτλο: "Ούτε 500 ευρώ δεν έβγαλε ο άχρηστος στις επί πληρωμή εμφανίσεις του. Κανένας δεν καταδέχεται να τον δει ούτε τζάμπα. Πόθεν έσχες Γιωργάκη τα χρήματα της μεγάλης ζωής;"...Απλά πράγματα. Επιλέγοντας ο Γιωργάκης την "ανηθικότητα" των επί πληρωμή εμφανίσεων στο εξωτερικό, προσπαθεί να πετύχει την παραπλάνηση των πολιτών, προκειμένου να μην βλέπουν τη βέβαιη παρανομία του ...Να τους "πείσει" ότι πέραν του μισθού του έχει επιπλέον οικονομικούς πόρους, οι οποίοι του εξασφαλίζουν μεγάλα εισοδήματα ...Ανεξάντλητους και φυσικά ανεξέλεγκτους πόρους. Μπορεί αυτό να είναι ανήθικο, αλλά δεν είναι παράνομο ...Τι να κάνει, που είναι τόσο δημοφιλής; ...Τι να κάνει, που έχει τόση "πέραση" στην Εσπερία;
Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται περί προσπάθειας παραπλάνησης; Γιατί δεν υπάρχει ούτε η μαθηματική πιθανότητα να είναι αληθές το δημοσίευμα. Είναι απολύτως βέβαιον ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ζωντανός οργανισμός σε αυτόν ή σε άλλον Πλανήτη δεν θα πλήρωνε ούτε σέντ, για να δει και ν' ακούσει τον Γιωργάκη. Αυτοί, οι οποίοι σε αυτόν τον βυθισμένο στην οικονομική κρίση κόσμο μπορούν ακόμα να πληρώνουν "πολυτέλειες", δεν έχουν ανάγκη ν' ακούσουν τον Γιώργο. Τις αυτοκαταστροφικές γνώσεις του Γιώργου, που οδηγούν στις χρεοκοπίες, τις έχουν κι από μόνοι τους οι πλούσιοι σ' αυτόν τον κόσμο ...Οι άλλες τους λείπουν ...Οι "σωτήριες" γνώσεις τούς λείπουν, για το πώς θα γλιτώσουν τις χρεοκοπίες ...και αυτές πληρώνουν για να μάθουν.
Ο κόσμος πληρώνει για ν' ακούσει ανθρώπους, οι οποίοι νίκησαν τα προβλήματα και όχι για ν' ακούσει τα "κλάματα" των θυμάτων των προβλημάτων. Γιατί θα πλήρωνε ν' ακούσει κάποιος έναν ηγέτη, ο οποίος κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα του και στο τέλος καταστράφηκε και ο ίδιος πολιτικά; Κινητή "αποτυχία" είναι ο άνθρωπος. Στην καλύτερη περίπτωση για έναν τέτοιο άνθρωπο αφιερώνεις μερικά bytes μνήμης, για να γνωρίζεις απλά ότι υπάρχει ...Όχι και να τον πληρώσεις, για να μάθεις για την άγνοιά του.
Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνεται ...Να μας πείσουν, για παράδειγμα, ότι ο Πλοίαρχος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο είναι δημοφιλής και περιζήτητος και άρα περίπου "καταδικασμένος" να γίνει πλούσιος. Γιατί; Γιατί τον θέλουν όλες οι σχολές εμποροπλοιάρχων, για να κάνει "σεμινάρια" στους φοιτητές τους. Είναι δυνατόν να είναι περιζήτητο εκείνο το ανεύθυνο ρεμάλι; Όχι βέβαια. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο για τον Γιωργάκη, ο οποίος είναι ο "Σκετίνο" της πολιτικής; ...Ο ανεγκέφαλος "καπετάνιος", που "βύθισε" την Ελλάδα στο χάος.
Βρήκαν λέει οι ρεπόρτερ της Εφημερίδας τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, που οργανώθηκε στο Τορόντο και τους αποκάλυψε τις λεπτομέρειές της. Μόνος του θα πήγαινε εκεί ο Παπανδρέου στην εκδήλωση ή θα είχε και τον Σκετίνο μαζί του; Βρήκε η εφημερίδα έναν ομογενή ονόματι John —προφανώς ένα από εκείνα τα χασαπόσκυλα, τα οποία συχνάζουν στις πρεσβείες για το "μεροκάματο"― και τους "αποκάλυψε" τα μυστικά της δικής του εκδήλωσης ...Τα μυστικά εκείνα, τα οποία υποτίθεται ότι, αν κοινοποιούνταν, θα ενοχλούσαν τον "καλεσμένο" του.
Τι μας είπε ο διοργανωτής της εκδήλωσης —η οποία αναβλήθηκε, γιατί ο Γιωργάκης έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να την "ξανασώσει" με την ψήφο του—; Ότι ο GAP για εκείνη την εκδήλωση θα έπαιρνε 55.000 δολάρια συν τα έξοδα της παραμονής του ...Μάλιστα, πολλοί από εκείνους, οι οποίοι πλήρωσαν για την εκδήλωση, ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω μόλις κατάλαβαν ότι δεν θα δουν το "καθαρόαιμο" της διανόησης από την Ελλάδα ..."Απελπισία" τούς έπιασε μόλις κατάλαβαν ότι δεν θα δουν αυτοπροσώπως τον "στοχαστή" και συνεχιστή της αρχαίας ελληνικής παράδοσης στη σκέψη της στρατηγικής.
Ποιοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την ακύρωση της επίσκεψης σε μια εκδήλωση την οποία οργάνωσαν ομογενείς; Καναδοί ή Έλληνες ομογενείς του Καναδά; Υπάρχει ομογενής οπουδήποτε στον κόσμο, που να μην μισεί τον Γιωργάκη γι' αυτό που έκανε στην πατρίδα του; Υπάρχει ομογενής τόσο κορόιδο, που θα έδινε χρήματα, για να δει τον καταστροφέα της Ελλάδας; "Βρωμάει" από παντού το ρεπορτάζ ως "κατασκευή". Μια εφημερίδα από την Ελλάδα εξασφάλισε το δύσκολο ―και πιθανόν πολυδάπανο― που είναι η "εσωτερική" πληροφόρηση της εκδήλωσης, μόνο και μόνο για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό;
Αφού όμως ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τα δύσκολα και τα ακριβά, γιατί δεν έκαναν και τα εύκολα και τα τζάμπα, για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ τους; ...Έψαξαν να βρουν έστω και έναν από αυτούς, οι οποίοι πλήρωσαν για την εκδήλωση ...έτσι για να συμπληρώσουν το ρεπορτάζ; ...Έκαναν μια βόλτα στην Danforth Avenue να ρωτήσουν τους ομογενείς για την επίσκεψη του Παπανδρέου στην πόλη τους; Να δούμε κι εμείς τέλος πάντων πώς είναι αυτοί, που τους "περισσεύουν" χρήματα να πάνε να δούνε τον Γιωργάκη. ...Να δούμε αν είναι πράσινοι, αν έχουν κεραίες ή αν είναι από τους παραδοσιακούς πελάτες των τσίρκο ...Να δούμε αν πρόκειται περί βιτσιόζων τέλος πάντων.
Μόνον εξωγήινοι και ιδιόρρυθμοι μπορούν να θέλουν να δουν αυτό το θλιβερό θέαμα και ν' ακούσουν από το στόμα του το απόλυτα βαρετό και προβλέψιμο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτείς και ν' αναζητάς τα αντίθετα. Ο Γιωργάκης έχει κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία τον καθιστούν ειδική περίπτωση και τα οποία είναι εις βάρος του. Ακόμα κι αν το επιθυμεί, δεν μπορεί να σε παραπλανήσει. Δεν έχει καν τα "προσόντα" του Σκετίνο. Σε "προειδοποιεί" ο ίδιος για το ποιόν του. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν "προικιστεί" από τον Θεό με φάτσες τέτοιες, που "καθρεπτίζουν" τα "έσω" τους. Δεν υπάρχει περίπτωση για τον Γιωργάκη να σε μπερδέψει και να σε αιφνιδιάσει.
...Φωνάζει" η φάτσα του ότι είναι βλάκας. Αυτό λειτουργεί απωθητικά για τους ανθρώπους. Δεν το αντέχει ένας άνθρωπος να πληρώσει έναν βλάκα, για να του αποκαλύψει το απόλυτο κενό ...Το λεγόμενο GAP. Δεν είναι τυχαίο που ένας αγγλόφωνος, όπως ο Γιωργάκης, επέλεξε το αρκτικόλεξο GAP, για να τον εκφράζει. Για έναν ελληνόφωνο αυτό δεν είναι σημαντικό, γιατί το ΓΚΑΠ δεν σημαίνει τίποτε στα ελληνικά. Για έναν αγγλόφωνο, όμως, είναι η απόλυτη απόδειξη ότι είναι ΒΛΑΞ ...απ' όλες τις πλευρές.
Τα "δανεικά" του Θέμου.
Αυτό, το οποίο πάντα αναζητά κάποιος, όταν αντιλαμβάνεται "παιχνίδι", είναι οι σχέσεις, οι οποίες υπάρχουν μεταξύ των "παικτών" ...Όλων των "παικτών" ...είτε αυτοί είναι εμφανείς είτε αφανείς. Για ποιον λόγο, δηλαδή, θα μπορούσε μια υποτίθεται κορυφαία εφημερίδα, όπως είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ο εκδότης της, να "παίξουν" ένα παιχνίδι υπέρ ενός λαομίσητου ανθρώπου και όχι το αντίθετο, εισπράττοντας το "κέρδος" της αντανακλαστικής συμπεριφοράς του κοινού; Ένα καλό "χτύπημα" εναντίον του Γιωργάκη θα είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα τόσο για την εφημερίδα όσο και για τον εκδότη. Αντ’ αυτού, όμως, βλέπουμε να υπάρχει "παιχνίδι" και στα "παιχνίδια" ο κόσμος από ένστικτο και μόνον δεν "τσιμπάει". Γιατί άραγε θα μπορούσε ο εκδότης της εφημερίδας να σπεύσει σε βοήθεια του Γιωργάκη; Τι σχέση μπορεί να έχει μ' αυτόν; Τι "χρέη" μπορεί να έχει απέναντι σ' αυτόν ή σε τρίτους και τα "ξεπληρώνει" σήμερα;
Ο Θέμος είναι ο γνωστός βουλιμικός χαφιές, ο οποίος παριστάνει τον δημοσιογράφο και εκδότη και ο οποίος, αφού υπέκλεψε το τσοντοCD του άχρηστου Ζαχόπουλου, το περιέφερε στα γραφεία του Μαξίμου, για να εκβιάσει την κυβέρνηση-Καραμανλή, προκειμένου να σωθεί από την υπόθεση των 5,5 "κατάμαυρων" εκατομμυρίων ευρώ ...Ο εκατομμυριούχος Θέμος ...Άλλος ένας μεγάλος "δημοκράτης" της Μεταπολίτευσης, ο οποίος αξιολόγησε πολύ ακριβά τον εαυτό του ...Άλλος ένας "προοδευτικός", ο οποίος θεώρησε ότι δικαιούται ν' αποζημιωθεί για την "ευαισθησία" του με εκατομμύρια ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος είχε μπλέξει πολύ άσχημα με την υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος και στη συνέχεια με εκβιασμό, που οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας ―γιατί ο Ζαχόπουλος, εκτός όλων των άλλων, ήταν ανίκανος ακόμα και ν' αυτοκτονήσει―, σώθηκε επί ΠΑΣΟΚ και άρα επί κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Με πολλαπλά κακουργήματα στην "πλάτη" του ο Θέμος εξασφάλισε αυτό, το οποίο δεν εξασφαλίζει ποτέ ένας κοινός Έλληνας ...Την ατιμωρησία. Με πολιτικούς όρους υποβαθμίστηκαν οι κατηγορίες εναντίον του και στην πραγματικότητα απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα, το οποίο για τον οποιονδήποτε άλλο πολίτη θα ήταν η καταστροφή του. Σε μια χώρα, στην οποία έχουν καταστραφεί και έχουν στερηθεί την ελευθερία τους άνθρωποι για λίγα ευρώ, κυκλοφορεί ελεύθερος και παριστάνει τον πολιτικό παράγοντα ένας άνθρωπος, ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μισή ντουζίνα εκατομμυρίων ευρώ. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος χρωστάει στο ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ τη σωτηρία του.
Στην εποχή που ήταν ακόμα υπόδικος για κακουργήματα εκδότης, έδωσε ολόκληρη μάχη για τη νίκη τού ΠΑΣΟΚ ...Νίκη-"μονόδρομο" γι' αυτόν, εφόσον είχε συνδέσει την προσωπική του επιβίωση μ' αυτήν. Είναι βέβαιον ότι δεν θα ξέμπλεκε εύκολα, αν η υπόθεσή του εκδικαζόταν υπό Κυβέρνηση Δεξιάς. Σαν γνήσιος "προοδευτικός" αγωνιούσε για το ποιος θα είχε την εξουσία την εποχή που θα καθόταν στο εδώλιο μαζί με το φιλαράκι του με τον "αυτοκτονικό ιδεασμό". Τώρα —και έχοντας εξασφαλίσει την ατιμωρησία— μπορεί να πουλάει "τρελίτσα" και βέβαια "εξυπηρετήσεις" σε φίλους και γνωστούς, αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Μέσα από την κόλαση πέρασε για όσους θυμούνται τις τραγικές του εμφανίσεις στην τηλεόραση.
Γνώριζε όμως από την αρχή ότι, για να έχει ελπίδες και να καταφέρει να γλιτώσει τη φυλακή, θα έπρεπε πρώτα να μας κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Άρα θα έπρεπε και ο ίδιος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς εκείνη την κατεύθυνση. Γι' αυτόν τον στόχο κι αγωνίστηκε με πάθος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ―στην εποχή που όλη η Ελλάδα γελούσε με τα τραυλίσματα τού κρυφού συνομιλητή τού Στρος Καν― ήταν αυτό, το οποίο παραπλανούσε τον λαό, υποσχόμενο "διαγραφή" χρεών; Αυτό ήταν το μέσον που "φώναζε" αυτά, τα οποία βόλευαν τον "μουγκό" Γιωργάκη. Αυτό ήταν το μέσον, το οποίο στην ουσία επέτρεψε στον Γιωργάκη να "κλέψει" την ψήφο του λαού ....
Αυτό ήταν το μέσον, το οποίο ισχυριζόταν —χωρίς καμία ντροπή— ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, με το που θα αναλάμβανε την εξουσία, θα "έσβηνε" τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες. Αυτά τα δημοσιεύματα, όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης —όσο και αν το επιθυμούσε ο Θέμος—, δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σημερινών "δανειστών" του ΔΝΤ και άρα της Αμερικανικής Πρεσβείας ...Ενός ΔΝΤ, το οποίο εκείνη την εποχή δεν "έπαιζε" καν ως πιθανό ενδεχόμενο και άρα κανένας —πλην των προφητών— δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τη μελλοντική εμφάνισή του στα ελληνικά πράγματα.
Τότε, δηλαδή, φαινόταν ανεξήγητη η εμμονή της Αμερικανικής Πρεσβείας να θέλει να ελέγξει απόλυτα τον ελληνικό Τύπο και να πληρώνει όσο-όσο για να το καταφέρει. Αυτά, δηλαδή, τα οποία περίπου κατήγγειλε τότε ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς και για ποιόν λόγο θα έπρεπε να "πληρωθούν" όλοι αυτοί οι "φιλοαμερικανοί" και βεβαίως φιλάργυροι εκδότες. Προφανώς η Πρεσβεία γνώριζε παραπάνω πράγματα από τον "Μάκη". Γνώριζε τις μελλοντικές της ανάγκες και φρόντιζε από τότε να δημιουργήσει τα δεδομένα εκείνα, τα οποία θα τις εξυπηρετούσαν. Από τότε ήθελε να ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, ώστε ν' αναλάβουν όλοι μαζί να πείσουν τους Έλληνες για τη "σωτηρία" που θα μας πρόσφεραν οι δανειστές.
Δεν ήθελαν να έχουν καμία "παραφωνία" ...και κατάφεραν να μην έχουν "παραφωνία". Τώρα, που μπήκαμε στο ΔΝΤ και η "ομίχλη" αραιώνει, όλα αυτά γίνονται πιο φανερά. Τώρα πρέπει να καταλαβαίνουν πολλοί περισσότεροι ποιοι πλήρωναν τα εκατομμύρια των εκδοτών, για να ψηφίσει ο κόσμος τον ηλίθιο που θα μας οδηγούσε στο ΔΝΤ. Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί περισσότεροι ποιοι προστάτευαν τον Θέμο, όταν αυτός περιφερόταν με εκατομμύρια σε νοικιασμένες λιμουζίνες στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο πλέον ότι κάποιοι τα "πήραν" ―είτε σε χρήμα είτε σε ασυλία―, για ν' "ανεβάσουν" στην εξουσία αυτόν, ο οποίος θα μας "γκρέμιζε" στο ΔΝΤ.
...Απλά πράγματα. Οι Αμερικανοί και οι δανειστές μας ήθελαν να ελέγξουν απόλυτα τις ελληνικές εφημερίδες στο σύνολό τους και επένδυσαν στον "πρόθυμο" Θέμο, για να ελέγξουν μια από αυτές ...Τον χοντροΘέμο με τα άπειρα κόμπλεξ και την ανασφάλεια, τα οποία τον έκαναν να διψάει για χρήμα. Είχαν συμφέρον στην Αμερικανική Πρεσβεία να κυβερνήσει ο Γιωργάκης και άρα ήταν φλέγουσα ανάγκη γι' αυτούς να ελέγχουν —αλλά και να εκβιάζουν— τους εκδότες εκείνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιλογή των πολιτών και άρα να εξασφαλίσουν την εκλογή του εκλεκτού τους. Στην εποχή του ΔΝΤ μπορεί πλέον να καταλάβει κάποιος ποιος έκανε "πλάτες" στον Θέμο, όταν αυτός τολμούσε να εκβιάζει ολόκληρη κυβέρνηση με ένα CD ...Μπορεί να καταλάβει ποιος στη συνέχεια τού εξασφάλισε ατιμωρησία και σήμερα προφανώς τον έχει στο "χέρι".
Με το πρόσφατο δημοσίευμα δηλαδή του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ "διευθετούνται" εν μέρη παλιοί "λογαριασμοί" και μειώνονται προηγούμενα "χρέη" ..."Χρέη", τα οποία αφορούσαν περισσότερα πρόσωπα ενός ευρύτερου φιλικού "κύκλου" του εκδότη. Υπήρχε δηλαδή εκ των δεδομένων μια "συμπάθεια" του Θέμου προς τον Γιωργάκη, αλλά υπήρχαν κι άλλα πράγματα, τα οποία τον "έσπρωχναν" να κάνει αυτό, που έτσι κι αλλιώς δεν τον "χαλούσε". Ο Θέμος "χρωστούσε" γενικά στον Γιωργάκη, αλλά "χρωστούσε" ειδικότερα και σε άλλα πολύ κοντινότερα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.
Ο Θέμος είχε κι άλλες ιδιότητες πέρα από αυτές του "προοδευτικού" ή του υπόδικου και εκβιαστή. Δεν ήταν συμφοιτητής μόνον με τον άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση του CD δικηγόρο Χρήστο Νικολουτσόπουλο. Την εποχή της Θεσσαλονίκης δεν μεθοκοπούσαν μόνοι τους στα στενά ανάμεσα στην Τσιμισκή και την Προξένου Κορομηλά. Μαζί τους ήταν κι ένας άλλος "επιφανής" Κνίτης, ο οποίος στα χρόνια της Μεταπολίτευσης θα γινόταν επιφανής πασοκοπαράγοντας.
Μαζί τους ήταν και ο "Βασιλάκης ο Καϊλας" της πολιτικής με το όνομα Λοβέρδος ...Αυτός ήταν ο τρίτος της παρέας εκείνης. Είναι ο κολλητός και πρώην συγκάτοικος του Θέμου ...Ο πρώτος που σίγουρα, ως "ανατέλλων αστέρας" της παπανδρεϊκής κυβέρνησης και επιφανής "συνταγματολόγος", θα έσπευσε να βοηθήσει τον εκδότη φίλο του από την περιπέτειά του με τα αυτοκτονικά "γρανάζια" της "επάρατης". Ο Θέμος, δηλαδή, "χρωστούσε" τη σωτηρία του στον υπουργό Λοβέρδο, ο οποίος "χρωστούσε" με τη σειρά του στον Παπανδρέου την υπουργοποίησή του.
Πώς αποδεικνύεται αυτό το οποίο λέμε; Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις "χρέη" στον Παπανδρέου και να προειδοποιείς για σίγουρο "μακελειό" όποιον τον απειλεί. Ο Λοβέρδος ήταν εκείνος, ο οποίος μας είχε απειλήσει ευθέως ότι ..."θα γίνει "μακελειό", αν τολμήσει κάποιος και πειράξει τον Παπανδρέου". Τώρα, που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και η καριέρα του Λοβέρδου "πνέει τα λοίσθια", είχε λόγο ο Λοβέρδος ν' αναζητήσει τα "χρωστούμενα" από τον Θέμο ...Τον βοήθησε όταν είχε ανάγκη και τώρα θα πρέπει ν' ανταποδώσει, γιατί ο Λοβέρδος κινδυνεύει να πάει στα "σκουπίδια" της πολιτικής.
Είναι η τελευταία του ευκαιρία για να επανέλθει στο προσκήνιο. Ούτε καν στις κερκίδες του Καραϊσκάκη δεν τον υπολογίζουν πλέον τον κατά φαντασία "κομματάρχη" και "αναμορφωτή" του κεντροαριστερού χώρου. Αυτός ο αποτυχημένος πολιτικός ―ο οποίος διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα και στη συνέχεια το ΕΣΥ― δεν έχει άλλη λύση, παρά να γυρίσει πίσω στη "στάνη" όπου προηγουμένως "έφτυσε". Πώς όμως θα γυρίσει; Με ποιους όρους; Αυτό είναι το όλο θέμα. Αυτός έκλεισε με θόρυβο πίσω του την "πόρτα" και έφυγε βρίζοντας τον Βενιζέλο.
Πώς θα γυρίσει τώρα; Πώς θα ανοίξει την πόρτα; Θέλει να γυρίσει, αλλά δεν γνωρίζει πώς να μπει. Να μπει ταπεινά ως μετανοιωμένος "στρατιώτης" ή να μπει "φουριόζος" ως επίδοξος σφετεριστής; Ως εκφραστής ποιας "τάσης" θα σταθεί απέναντι σ' αυτόν που έβρισε προηγουμένως; Μόνον ο πόλος με το όνομα Παπανδρέου μπορεί να του δώσει μια προοπτική ταχείας ανάκαμψης. Άρα; Άρα ο Λοβέρδος είχε σημαντικό λόγο να κάνει μια "εκδούλευση" στον Παπανδρέου, τώρα που βλέπει να τελειώνει το πολιτικό του "λαδάκι". Είναι θέμα επιβίωσης γι' αυτόν να χρησιμοποιήσει τις δικές του "άκρες" υπέρ του Γιωργάκη, προκειμένου να εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πλέον σειρά του Θέμου να "σώσει" τον "σωτήρα" του.
Αυτή είναι η τελική του επιλογή ...Να παραστήσει τον κολαούζο του Γιωργάκη, για να επανέλθει στο ΠΑΣΟΚ. Αφού μας απείλησε με νέο κόμμα και δεν "τσιμπήσαμε", στη συνέχεια μάς είπε ότι μόνον "οριζόντιος" θα φύγει από τον σοσιαλιστικό "χώρο" και άρα από τον επίσημο εκφραστή του, που είναι το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, που βλέπει ο Λοβέρδος να παραπαίει ο Βαγγέλας, θέλει να επιστρέψει και αν μπορεί να "φάει" το κόμμα. Πώς όμως θα το "φάει" με μεγαλύτερη ευκολία; ...Ως "εκλεκτός" του ιδιοκτήτη ...Να το "φάει" ως εκφραστής των Παπανδρεϊκών. Άρα; Άρα, τώρα ήταν η ευκαιρία γι' αυτόν να "πουλήσει" σε αυτόν τον ιδιοκτήτη την εκδούλευση την οποία χρειάζεται.
Καθότι πονηρός και έμπειρος στον παρασιτισμό, ο Λοβέρδος γνώριζε τι είχε ανάγκη ο Γιωργάκης, προκειμένου να μην απειλείται από την κοινή γνώμη σε ένα διαρκώς πιο αρνητικό περιβάλλον γι' αυτόν. Ο νεόπλουτος Γιωργάκης χρειαζόταν "άλλοθι" και αυτό το γνώριζε ο Λοβέρδος. "Άλλοθι", έστω κι αν αυτό τον εμφάνιζε ως "ανήθικο", όπως παρατηρήσαμε στην αρχή του άρθρου. Γι' αυτόν τον λόγο ο Λοβέρδος "σκηνοθέτησε" τον καυγά του Θέμου με τον Γιωργάκη. Μέσω αυτού του καυγά επιχειρεί να του δώσει "απορρυπαντικό" βρόμικου χρήματος ...Να του "δώσει" έναν "αέρα" ενός εκατομμυρίου δολαρίων για φέτος ...και ακόμα περισσοτέρων του χρόνου.
...Μιλάμε για παπατζηλίκι του πεζοδρομίου ...Τα κόλπα των γύφτων, που τα "παίρνουν", για να δημιουργούν εντυπώσεις ...Για να δείχνουν στον κόσμο τούς άρχοντες, που οι ίδιοι δεν "ξέρουν" τι έχουν, αλλά το ξέρουν οι γύφτοι. Αυτό κάνει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπέρ του Γιωργάκη. Τον εμφανίζει σαν "άρχοντα", που δεν "ξέρει" τι έχει ή τι θα βγάλει στο μέλλον ...Παραμύθια της Χαλιμάς σε νέα έκδοση. Σε έναν κόσμο, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξη του Γιωργάκη, οι "κολλητοί" της Σαλονίκης προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ξένοι κάνουν "ουρές" για να πληρώσουν και να  δουν το "θαύμα" της Μαργαρίτας ...Προσπαθούν να μας πείσουν για το αδιανόητο ...
Ούτε με το κολάν του να κολυμπά σε δεξαμενή με νηστικούς καρχαρίες θα πήγαινε να πληρώσει, για να τον δει ο κόσμος. Τέτοιο σάπιο κομμάτι κρέας δεν αξίζει να το δεις ούτε ως κακή διατροφική επιλογή των καρχαριών. Αυτόν τον Παπανδρέου προσπάθησε να βοηθήσει ο Λοβέρδος και η "αντιπαροχή" φάνηκε τις ίδιες ημέρες. Αυτός, ο οποίος "έφυγε" από το ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγες ημέρες "γύρισε". Αυτός, ο οποίος θα έφτιαχνε νέο κόμμα, ζητάει την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αυτός, ο οποίος έγραψε νέο βιβλίο, το "έκλεισε" πριν καν το "ανοίξει". Αυτός, ο οποίος μέχρι τώρα απειλούσε ότι θα έφευγε όρθιος και μόνος του από το κόμμα, σήμερα δηλώνει ότι δεν φεύγει ούτε καν κλοτσηδόν και οριζοντιωμένος.
Είναι προφανές ότι ο Λοβέρδος έχει αποκτήσει μια περίεργη αυτοπεποίθηση, η οποία μόνον με την υποστήριξη του Παπανδρέου μπορεί να δικαιολογηθεί. Ετοιμάζεται τις προσεχείς ημέρες να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι δεδομένο ότι, αν ο φίλος του ο Θέμος ενοχλούσε πραγματικά τον Παπανδρέου, ο Λοβέρδος σήμερα θα ήταν αυτός, ο οποίος θα την "πλήρωνε". Όπως αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και αυτό εμμέσως αποδεικνύει την ορθότητα του ισχυρισμού μας για το "στημένο" του δημοσιεύματος. Ο Λοβέρδος πήρε τώρα το "χρίσμα" του Παπανδρέου και θα πουλήσει "τρελίτσα". Θα τον βοηθήσει και ο βουλιμικός Θέμος και θα βγει το "μεροκάματο". Η "παρεείτσα" δηλαδή από τη Σαλονίκη αποφάσισε να μας "δουλέψει" λίγο ακόμα ...Οι άχρηστοι βλάκες τα μάτια τους δεν ξέρουν να βγάλουν και επιχειρούν να "παίξουν" υψηλά πολιτικά "παιχνίδια".
Θα εξυπηρετήσουν τον Παπανδρέου και θα ικανοποιήσουν και τις πολιτικές τους βλέψεις, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος της εξουσίας στα χέρια τους ...Ονειρεύονται ξύπνιοι. Παριστάνουν τους δαιμόνιους συνωμότες οι πρώην σταλινικοί Κνίτες, που ανακάλυψαν απότομα ταGucci και τα Cayenne. Ο ένας ονειρεύεται να παριστάνει τον "Λαμπράκη" και ο άλλος τον "Παπανδρέου" της νέας Μεταπολίτευσης. Αυτό, το οποίο δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι πέρασε ο καιρός όπου ο κόσμος "τσιμπούσε" σε ηλιθιότητες ...Πέρασε ο καιρός όπου υπήρχαν αφελείς, οι οποίοι στήριζαν τέτοια σχέδια ...Πέρασε ο καιρός, όπου το ίδιο το κράτος πλήρωνε με αργομισθίες τέτοιους "ιδεολόγους", για να στηρίζουν τους πραιτοριανούς του. Τώρα όλοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και αλίμονο σ' αυτούς, οι οποίοι θα βρεθούν να κάνουν τα λάθος πράγματα τη λάθος ώρα.

...ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο