Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Και ναυτικός βομβαρδισμός στη Γάζα - Κτύπησαν τον ηγέτη της Χαμάς!


Θέμα λίγων ωρών, πιθανότατα και απόψε τη νύχτα είναι η εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η Χαμάς όχι απλώς δεν σεβάστηκε την τρίωρη εκεχειρία, αλλά με την άφιξη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Χεσάμ Καντίλ, εξαπέλυσαν μπαράζ ρουκετών σε απάντηση θαλάσσιου βομβαρδισμού των Ισραηλινών από κορβέτα Sa'ar 5!
Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί νέα επίθεση του ... ισραηλινού Ναυτικού, αυτή την φορά με απ'ευθείας στην ηγεσία της Hamas βομβαρδίζοντας από θαλάσσης με κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικού την οικία του ηγέτη της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγιε στην Γάζα, αλλά αυτή την φορά έκαναν λάθος: Δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε στο σπίτι του όπως ο στρατιωτικός ηγέτης που σκότωσαν πριν τρείς ημέρες.
Συνολικά η ισραηλινή Αεροπορία έχει εκτελέσει 250 εξόδους και έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και αεροσκάφη ... Α-4 Skyhawk! Από τις ισραηλινές επιθέσεις καταστράφηκαν επίσης 70 υπόγειες θέσεις εκτόξευσης πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, ενώ συνολικά οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι καταστράφηκαν μόνο χτες το βράδυ 150 πύραυλοι που η ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει και 300 θέσεις εκτόξευσης έχουν καταστραφεί. Πάντως από τις προετοιμασίες, (μοιράστηκαν νυχτερινά συστήματα όρασης) φαίνεται ότι η εισβολή στη Γάζα θα γίνει νύχτα που οι Ισραηλινοί θα έχουν τακτικό πλεονέκτημα.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Ισραηλινού Στρατού για τις επιχειρήσεις στην Γάζα εγκρίθηκε η κλήση στα όπλα 30.000 ανδρών από την εφεδρεία. Στα σύνορα με την Γάζα συγκεντρώνονται δυνάμεις πυροβολικού άρματα μάχης μηχανικό μάχης, μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού υγειονομικές μονάδες.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο