Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Λιβαδειά: Εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε Δημοτικά Σχολεία, καταστήματα, γραφεία και περίπτερα στη Λιβαδειά Βοιωτίας.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα αλλά και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των τριών δραστών οι οποίοι δρώντας από κοινού είχαν διαπράξει πλήθος περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών - διαρρήξεων έχοντας ως τρόπο δράσης την θραύση υαλοπινάκων ή την παραβίαση κεντρικών θυρών κυρίως βραδινές ώρες.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Μαρτίου του 2012 έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 είχαν διαπράξει στην πόλη της Λιβαδειάς:

Δύο (2) κλοπές - διαρρήξεις σε Δημοτικά Σχολεία.
Τέσσερις (4) κλοπές - διαρρήξεις σε περίπτερα.
Δεκατρείς (13) κλοπές - διαρρήξεις σε καταστήματα και μία (1) σε γραφείο.
Η λεία που αποκόμισαν οι τρεις δράστες από την παράνομη δράση τους, ήταν χρηματικά ποσά, είκοσι πέντε (25) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα (1) σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ένα (1) MP3 και άλλα μικροαντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δράστες διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση σε άτομα καταγωγής ROMA, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

lamiastar


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο