Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εκσυγχρονιστική αιθαλομίχλη. Δεν είναι από τα ξύλα που καις!


Δεν μπορεί να το βλέπω μόνο εγώ, φαντάζομαι ότι το βλέπεις και συ άπορε Έλληνα ψηφοφόρε.

Είναι παντού. Είναι ορατή. Είναι η αιθαλομίχλη του εκσυγχρονισμού που πλανάται πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Όχι, μην μου μπερδεύεσαι, δεν είναι από τα ξύλα που καις για να ζεστάνεις τα παιδιά σου. Αυτή είναι άλλου είδους αιθαλομίχλη και πολύ πιο τοξική. Προέρχεται από τα τζάκια των εκσυγχρονιστών που καίνε σιγανά, αχνά στην αρχή για να μην προκαλέσουν και στη συνέχεια φουντώνουν.


Εσύ τους είχες ξεχάσει τους εκσυγχρονιστές. Πέρασε καιρός χωρίς αυτούς. Αυτοί, όμως, δεν σε ξέχασαν. Ήταν πάντα εδώ. Άλλοτε έκαναν αισθητή την παρουσία τους κι άλλοτε όχι. Το σίγουρο ήταν ότι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν κι όπως φαίνεται το 2013 επέλεξαν να είναι η χρονιά τους.

Με ηρεμία κάνουν την εμφάνισή τους. Αρχικά με άρθρα που έρχονται από τη Γερμανία. Εσύ, βέβαια, δε ξέρεις Γερμανικά και δεν ασχολείσαι. Κουράστηκες να ακούς τα σχόλια των γερμανικών ΜΜΕ για την κρίση στην Ελλάδα. Όμως σ΄αυτή τη περίπτωση δεν πρόκειται για γερμανικό άρθρο αλλά για άρθρο του εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη. Άρθρο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στην Frankfurter Allgemeinen. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε υποστηριχτής της ευρωπαϊκής φιλίας[;;] και αλληλεγγύης[;;;], ο άνθρωπος που έδεσε την Ελλάδα στο άρμα της Γερμανίας, εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος για πολιτικό που έχει αποσυρθεί. Εγώ, προσωπικά, δεν θυμάμαι να είχε επιδείξει ανάλογη δραστηριότητα την εποχή που το κόμμα του ήταν κυβέρνηση, την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου- πολιτικό δημιούργημα του Κώστα Σημίτη- γυρνούσε την Ευρώπη και έψαχνε να βρει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, λοιδορώντας τον Έλληνα. Τότε ο εκσυγχρονιστής Κώστας Σημίτης παρέμενε σιωπηλός. Όπως σιωπηλός υπήρξε και καθ' όλη τη διάρκεια της απαξίωσης του Έλληνα από τα γερμανικά ΜΜΕ μέσω επαίσχυντων δημοσιευμάτων.

Η σιωπή αυτή μετατράπηκε σε μια λαλίστατη επιστροφή του το τελευταίο διάστημα και κυρίως από τη στιγμή που τα ηνία της χώρας ανέλαβε ένας έτερος εκσυγχρονιστής, ο Λουκάς Παπαδήμος. Φαντάζομαι δεν έχεις λησμονήσει την εικόνα των δυο τους να βγάζουν τα πρώτα χρήματα από ΑΤΜ όταν η χώρα μπήκε στον αστερισμό του ευρώ.

Λουκάς Παπαδήμος έγραψα και παρά την εκσυγχρονιστική αιθαλομίχλη, θυμήθηκα τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια περί κόμματος Παπαδήμου. Σενάρια που φουντώνουν όπως οι φλόγες της φωτιάς και , μάλιστα, συνδυάζονται με τις κινήσεις του Μάριο Μόντι στη γειτονική Ιταλία και τη κάθοδό του στο πολιτικό στίβο. Σε όλα αυτά δεν ξέρω αν θα απαντήσει ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της βράβευσης από το ΙΟΒΕ, στις 14 του Ιανουαρίου. Ξέρω , όμως , με σιγουριά ότι αυτή η βράβευση θα ενισχύσει κι άλλο τις φήμες.

Εγώ απλά θα υπενθυμίσω εδώ ότι για να μη νιώθει μοναξιά ο κύριος Παπαδήμος, την εκδήλωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους κι άλλα στελέχη. Ο τσάρος της οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Τον κ.Παπαδήμο θα προσφωνήσει ο Βασίλη Ράπανος, ο παρ΄ολίγον δεύτερος μεταβατικός πρωθυπουργός , που τελικά τη θέση του πήρε ο κ. Πικραμμένος.

Και η εκσυγχρονιστική αιθαλομίχλη θα πυκνώσει και θα εγκατασταθεί πάνω από το ήδη ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό

Όλα αυτά κι άλλα πολλά που γίνονται αλλά δε λέγονται επικρατούν πίσω από τις κουρτίνες των πολιτικών θεωρείων. Και δυστυχώς καμμία επιτροπή δε θα συγκληθεί για να δει πόσο τοξικό είναι το αέριο που αφήνουν στον αέρα της Ελλάδας. Κανείς δεν θα βγει στα κανάλια να σου πει αν και πόσο κινδυνεύεις απ΄όλα αυτά. Η ευαισθησία τους έχει εξαντληθεί στα τζάκια και στις σόμπες.

Τώρα κατάλαβες γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί έγιναν φίλοι μας ή σε έχει τυφλώσει η εκσυγχρονιστική αιθαλομίχλη;;;

Αιθαλομίχλη εκσυγχρονισμού.


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα.


 madata

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο