Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Έκλεισε ελβετική τράπεζα που... έκρυβε λογαριασμούς Αμερικανών


Η Wegelin & Co., η παλαιότερη ελβετική ιδιωτική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι κλείνει, μετά από δυόμιση αιώνες λειτουργίας, αφού παραδέχθηκε την ενοχή της στις κατηγορίες ότι βοηθούσε εύπορους πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν, μέσω μυστικών λογαριασμών.



Η παραδοχή, στο Αμερικανικό δικαστήριο του Μανχάταν, σηματοδοτεί το «θάνατο» για μια από τις πιο ιστορικές ελβετικές τράπεζες. Επίσης, σηματοδοτεί ενδεχομένως μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη των αμερικανικών αρχών κατά της μυστικότητας των ελβετικών τραπεζών.

Ένα μεγάλο ερώτημα ωστόσο παραμένει. Η ελβετική τράπεζα το έχει κάνει ήδη ή σκοπεύει κάποια στιγμή να αποκαλύψει τα ονόματα των Αμερικανών πελατών της στις αμερικανικές αρχές; Αυτή είναι βασικό αίτημα της ευρείας αμερικανικής έρευνας για φοροδιαφυγή μέσω των ελβετικών τραπεζών.

«Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ζητήθηκε από την τράπεζα να δώσει τα ονόματα των Αμερικανών πελατών της που είχαν κρυφούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς», δηλώνει ο Jeffrey Neiman, πρώην ομοσπονδιακός δικαστικός που είχε λάβει μέρος στις έρευνες στις ελβετικές τράπεζες.

Η Wegelin παραδέχθηκε τις κατηγορίες συνομωσίας για τη βοήθεια Αμερικανών να κρύψουν φόρους ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. δολαρίων, για περίπου μια δεκαετία, ενώ συμφώνησε να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμα 57,8 εκατ. δολαρίων.




Exipno

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

1 σχόλιο:

  1. Κλείνει για να μη δώσει στοιχεία!Tο κύριο "οικονομικό προϊόν" της Ελβετίας δεν είναι σοκολάτες, τυριά, σουγιάδες, ρολόγια, χιονοδρομικός εξοπλισμός. Είναι η Εχεμύθεια, η μυστικότητα προς τους πελάτες, που διασφαλίζεται από τράπεζες, το Κράτος, αλλά & από τους περήφανους πολίτες της: η σπουδαιότερη πηγή Ευημερίας. Σε κόσμο όπου [ας πούμε καλώς!] έχει δογματοποιηθεί η Ελεύθερη Οικονομία, τι εναλλακτική μπορεί να υπάρχει στην ελεύθερη διακίνηση Κεφαλαίων, αλλά και στο καλόπιασμά τους, στο οποίο εντρυφούν χώρες όπως η Ελβετία, η Σιγκαπούρη κλπ?Υπάρχει ο στείρος δρόμος, που ακολουθούν και οι πρεσιντάν, Σαρκοζύ και Ολλάν, που επιχειρούν λαϊκιστική αντιπαράθεση με τους πλούσιους συμπατριώτες τους. Τα μόνα που έχουν καταφέρει είναι: i. έξοδος Αρνό, Ντεπαρντιέ κ.ά, ii. εθνοϋστερία (ανέβασαν εκ νέου το Front Nationale) http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4750984 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63710169 Αλλά και ο Schaϋble ακκίστηκε μάταια στη Σιγκαπούρη: http://ametroepeia.pblogs.gr/2012/10/singapore-vs-europoor.html http://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο