Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Του ζητούν 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013



Σκληρή ρελάνς από Τρόικα στον Μανιτάκη: Του ζητούν 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013

Ενισχύεται όσο περνούν οι ημέρες η αίσθηση ότι οι απαιτήσεις του Μνημονίου για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα γίνουν πολύ πιο σκληρές. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών -υπό τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα- με τους επικεφαλής της Τρόικα, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ούτε οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ούτε οι αξιωματούχοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσαν τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Τρόικα απαιτεί την απομάκρυνση 5.500 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, μέσω αξιολόγησης.


«Το βλέπουμε αύριο» ήταν η απάντηση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση εάν έχουν διαφοροποιηθεί οι απαιτήσεις του Μνημονίου για το Δημόσιο, ανανεώνοντας το ραντεβού με την Τρόικα για τις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου είναι πιθανόν να δώσει εκ νέου το παρών ο κ. Μανιτάκης.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών έγινε στη σκιά διαρροών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με τις οποίες «εάν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο, αυτό δεν είναι πλέον αρμοδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά της τρικομματικής κυβέρνησης». Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να θέσει 25.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του έτους, χωρίς να προβλέπεται η άμεση απομάκρυνση κάποιου αριθμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο