Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το μήνυμα του ιστορικού «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν, 9 χρόνια πριν, επίκαιρο όσο ποτέ


-Την επέτειο του Διαγγέλματος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που οδήγησε στο ιστορικό «ΟΧΙ» και την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, τιμά σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός! 
-Ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές αποχρώσεις, οι επιλογές της τότε κυπριακής ηγεσίας, μακροπρόθεσμα απέδειξαν πως έσωσαν την Κύπρο από μία μέγγενη διεθνών πιέσεων και γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων, που ήθελαν τον Κυπριακό Ελληνισμό, εσαεί ακρωτηριασμένο.
Σαν σήμερα, κατά την 7η Απριλίου του 2004, Μεγάλη Τετάρτη στην εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με εθνικό και πολιτικό σθένος, παρότρυνε μέσω του ιστορικού εκείνου Διαγγέλματος τον κυπριακό λαό να ταχθεί ενάντια στο καταστροφικό Σχέδιο Ανάν, διαφυλάσσοντας τη σωτηρία του τόπου, μακριά από νέα «πάθη». 
Άλλωστε κανείς αναλυτής δεν θα μπορούσε να εκλάβει ως τυχαίο γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση, μετά το ιστορικό «ΟΧΙ», που βροντοφώναξε ο Κυπριακός Ελληνισμός, ακόμη και σήμερα Τούρκοι αξιωματούχοι κατ’ εξακολούθηση προβαίνουν σε δηλώσεις στήριξης του εν λόγω Σχεδίου, προβάλλοντας εμφατικά τις απόψεις τους στα Διεθνή Φόρα.
Επίσης, δεν είναι και λίγες οι διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλει η ¨Άγκυρα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να επαναφέρει το Σχέδιο Ανάν από το παράθυρο, με αφορμή το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στη σημερινή κατάσταση όπως διαμορφώνεται, η Κύπρος ενδέχεται να χρειαστεί και σήμερα να πει κι ‘ άλλα «ΟΧΙ». Αυτό όμως ξεκάθαρα επαφίεται στην ωριμότητα και την ετοιμότητα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ:




Σωκράτης Κωσταρόπουλος

αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο