Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Η τρόικα ανέλαβε τον έλεγχο του τραπεζικού σύστηματος της χώρας


ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941

Σε εθνικό ζήτημα διατήρησης στοιχειώδεις ελέγχου της χώρας εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της απαγορευμένης συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank.

Το γεγονός ότι η τρόικα κατάφερε και επέβαλε την άποψή της και άλωσε τις δύο τράπεζες σημαίνει ότι έχουμε κρατικοποίησή τους με προσφυγή στο Ταμείο Σταθερότητας, αλλά και αναχαίτιση της τελευταίας προσπάθειας κάποιων ελάχιστων πατριωτικών κυβερνητικών κέντρων να δημιουργήσουν μια μεγάλη τράπεζα που δεν θα μπορούσε να αγοράστει εύκολα από τους ξένους και να υπάρχει ένα τελευταίο εθνικό οχυρό μη ελεγχόμενο από τους ξένους που ίσως καποτε σήκωνε το βάρος της εθνικής ανάτασης.

Τώρα, τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank θα αγοραστούν αντί πινακίου φακής από ξένους οίκους, οι οποιοι θα σφίξουν ακόμη περισσότερο την κάνουλα ρευστού και θα στερεύουν την ελληνική οικονομία και από τα τελευταία αποθέματα δανειοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων, ελέγχοντας 100% την ελληνική τραπεζική αγορά, αφού και οι άλλοι δύο όμλοι Πειραιώς και Alpha Bank επιβιώνουν καθαρά λόγω μηχανισμού ELA.

ΜΕ Λιγα Λόγια Η. Ελλάδα παύει ΝΑ υπαρχει Ως κράτος ΣΤΟΝ Τραπεζικό τομέα ΚΑΙ Αυτο έκανε ΜΙΑ ειλικρινή προσπάθεια ΝΑ ΤΟ αποφύγει Η. κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά δεν τα κατάφερε . Η. τρόικα απαγόρευσε ΤΗΝ συγχώνευση ΚΑΙ εδω αναδεικνύεται Ανάγλυφα Η. ελλειψη Εθνικής κυριαρχίας.

Και αυτό είναι το πρώτο, πριν απ'όλα τ'αλλα, που πρέπει να ανακτηθεί πριν το έθνος συζητήσει με τον εαυτό του, ποιο και που βρίσκεται το μέλλον του.

Για το πως ανακτάται η εθνική κυριαρχία, την απάντηση την δίνει η Ιστορία για τα έθνη που είναι διατεθειμένα νε επιβιώσουν . ΤΑ λοιπά έθνη Απλα περνάνε Ως Τίτλοι ΣΤΑ Διάφορα Κεφαλαια Της Ιστορίας. . Από σήμερα το βραδυ η χωρα μπαίνει σε διαδικασία κατάργησης, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση κάθεται ακόμα εκεί που είναι και δεν κηρύσσει εκλογές άμεσα ....

H άλωση της καρδιάς της ελληνικής οικονομίας και η Μέχρι την Τετάρτη θα κριθούν οι εξελίξεις.

ΣΤΟ Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ΤΙ ΘΑ γίνει ΑΠΌ Αύριο στις τράπεζες ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Πρακτικά χρεοκοπημένες ΚΑΙ κρατικοποιημένες. Από την συμπεριφορά των καταθετών θα κριθεί η βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Αν η κατάσταση ξεφύγει στα γκισέ των καταστημάτων, ο Θεός να βάλει το χέρι του ...

Πλέον η τρόικα έχει τον πλήρη έλεγχό τους, βάσει των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί και αυτή θα αποφασίσει για την τύχη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και το οποίο το έχει ήδη παρουσιάσει το defencenet.gr, η Εθνική θα συγχωνευθεί με τις τράπεζες Proton Bank και Αττικής, ενώ η Eurobank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δηλαδή αντί ισχυρού βιώσουμου σχήματος η Εθνική και η Eurobank θα απορροφήσουν τα ρετάλια της τραπεζικής αγοράς.

Η αφορμή για να περάσουν υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ ήταν το γεγονός ότι περιέργως δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 10% από ιδιωτικά κεφάλαια που απαιτείτο για την συγχώνευσή τους.

Ως γνωστόν, εαν η αύξηση κεφαλαίου δεν καλυφθεί με 10% από ιδιωτικά κεφάλαια περνάμε αυτομάτως στο ΤΧΣ. Οι τράπεζες Πειραιώς και η Alpha έχουν ήδη εξασφαλίσει το 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη Εθνική και Eurobank ενημέρωσαν την ΤτΕ ότι δεν μπορούν να βρουν το 10% και επομένως περνάνε στο ΤΧΣ.  

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι "οι καταθέσεις σε όλες τις ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα ασφαλείς και ότι οι αποφάσεις για τις τράπεζες δεν σημαίνουν ουδεμία παραπάνω επιβάρυνση ούτε λήψη νέων μέτρων, αλλά ειδικά για τις καταθέσεις ποιος τον πιστεύει πλέον όταν η ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρόικα λάνε ότι πλεόν δεν θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, αλλά οι καταθέτες την διάσωσή τους » .

Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το μέλλον του deal, καθώς το ΤΧΣ θα λάβει αποφάσεις με βάση τα δικά του κριτήρια ως νέος βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών είπε:

«Σημασία έχει η ανακεφαλαιοποίηση και για αυτή υπάρχουν επαρκείς πόροι και αυτό είναι το βασικό». Απίστευτη θέση: Η ανακεφαλαιοποίηση είναι σημαντική, ότι το γεγονός ότι δεν ελέγχει τίποτα σε αυτή την χώρα, ούτε καν το γραφείο του!

Τέλος ερωτηθείς αν μπορεί το ΤΧΣ να πωλήσει στο μέλλον κάθε τράπεζα χωριστά απάντησε ότι το ΤΧΣ μπορεί να λάβει όποια απόφαση θέλει με βάση τα κριτήρια που θα θέσει.

Η απόφαση για Εθνική και Eurobank ελήφθη μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας μετά τόσο την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και μετά την απογευματινή σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την κυρία Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα αντιλαμβανόμενη ότι το μέγεθος του ενιαίου σχήματος που θα δημιουργούσε η συγχώνευση των Εθνική και Eurobank, καθώς στα 170 δισ. ευρώ, το ενεργητικό του νέου ομίλου θα ήταν ίσο σχεδόν με το ΑΕΠ της χώρας και θα δυσκόλευαν εξαιρετικά τον ολικό έλεγχο του τραπεζοπιστωτικού συστήματος.

Η κατάσταση στην χώρα βαίνει όλο και πιο κρίσιμη καθημερινά. Η επίπλαστη ηρεμία που επικράτησε από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα τελειώνει. Η χώρα έχει καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και πρέπει ο κάθε ένας από τους Έλληνες κατέχοντες την εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταθέσει σχέδιο εξόδου από εδώ που βρισκόμαστε .. .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο