Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σκληρότατη καταδίκη των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» για την εκπομπή Τράγκα στο ΣΚΑΪ


Συνέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», στον απόηχο της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου είχε στο στούντιο τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς να υπάρχει αντίλογος.

Οι αντιδράσεις στον όμιλο Αλαφούζου ήταν έντονες από τη στιγμή που βρισκόταν στον... αέρα η εκπομπή, αλλά τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην «Κ» εξέδωσαν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

«Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή "Ελεύθερος Σκοπευτής" του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την 7η Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν τα κίνητρα που ώθησαν στη συγκεκριμένη εκπομπή. Μας αφορά όμως το γεγονός ότι δόθηκε βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να κηρύξουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους» αναφέρει το κείμενο των εργαζομένων και συνεχίζει:

«Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ».

«Απαιτείται η ευαισθητοποίηση, συζήτηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου» καταλήγει η ανακοίνωση.


iefimerida



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο