Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 2012-2013

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Την κραυγή απόγνωσης ανώνυμης διαζευγμένης μητέρας που με δραματική επιστολή της διαμαρτύρεται εντόνως για την εξαίρεση των διαζευγμένων μονογονεϊκών οικογενειών από τις μετεγγραφές των φοιτητών εσωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Από  πότε μονογονεϊκές οικογένειες θεωρούνται αυτές με τον ένα ή και τους δύο γονείς νεκρούς;» ,διερωτάται η διαζευγμένη μητέρα και τονίζει πώς το αρμόδιο Υπουργείο έχει διαστρεβλώσει τον ορισμό, την έννοια και την αξία της μονογονεϊκής οικογένειας.

Θύμα της ανθρωπιστικής κρίσης και της γενοκτονίας που υφίσταται ο ελληνικός λαός, εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, η απελπισμένη γυναίκα, μία από τις πολλές ανώνυμες σύγχρονες Ελληνίδες μάνες, προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της με ένα βασικό μισθό, κάνοντας αλχημείες αφού υποχρεούται αντί να δίνει γάλα στο παιδί της, να του παρέχει ένα ποτήρι…τσάι!!!

«Γιατί εξαιρείτε τα παιδιά τα παιδιά των διαζευγμένων μονογονεϊκών οικογενειών από το ΦΕΚ για τις μετεγγραφές των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013; Προτίθεστε να τα συμπεριλάβετε άμα τη εκδόσει της Υπουργικής Αποφάσεως; », ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και του υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που δεν λάβει τα προσήκοντα μέτρα, καταστρατηγεί το άρθρο 21 παρ. 1 που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 2012-2013

Κύριε Υπουργέ,

Σας μεταφέρω άνευ περαιτέρω σχολίων, την κραυγή απόγνωσης ανώνυμης μητέρας, που με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο και παραδόθηκε στο λογαριασμό μου, διαμαρτύρεται εντόνως για την εξαίρεση των διαζευγμένων μονογονεϊκών οικογενειών από τις μετεγγραφές των φοιτητών εσωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Στην επιστολή της η συντάκτρια αναφέρει τα εξής:

«Γεια σας κ. Κουίκ,

Είναι πολύ ευχάριστη η διαπίστωση ότι επιτέλους κάποιος από το Κοινοβούλιο,  δεν «συμπάσχει» ακούγοντας τα προβλήματά μας,   αλλά ασχολείται , ενεργεί και δίνει λύσεις. Η έστω και αν δεν δίνει λύση, ξέρουμε ότι το έφερε στην επιφάνεια, ότι ακούστηκε η φωνή μας/απόγνωση μας, ότι  το πάλεψε και το προσπάθησε….

κ. Κουίκ,

Σας απασχολώ σε σχέση με το σχέδιο Αθηνά.

Από  πότε μονογονεϊκές οικογένειες θεωρούνται αυτές με τον ένα ή και τους δύο γονείς πεθαμένους;;;  (αυτό θεωρεί το Υπ. Παιδείας στο ΦΕΚ για τις μετεγγραφές φοιτητών 2013).

Θα μπορούσα να σας κατεβάσω από το internet χιλιάδες ορισμούς περί μονογονεϊκής οικογένειας, αλλά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται γιατί μόνο του Υπουργείο Παιδείας  έχει διαστρεβλώσει τον ορισμό, την έννοια και την αξία της.

Είμαι διαζευγμένη από 15ετίας  με ένα βασικό μισθό και προσπαθώ με τα λίγα αυτά χρήματα να μεγαλώνω το  παιδί μου  (γιατί η διατροφή   έρχεται  1 μήνα και 3 δεν έρχεται και φυσικά όχι ολόκληρη.

Όσο για δικαστήριο  δεν έχει νόημα γιατί  τα έξοδα είναι τεράστια…). Πόσες φορές δεν έκανα διάφορες «αλχημείες» για να βγει ένα πιάτο φαγητό (για δεύτερο δεν συζητάμε), ή πόσες φορές   του έδωσα τσάι αντί για γάλα (και αν υπήρχε και αυτό)… άπειρες οι ανατροπές στην καθημερινότητα μας….

κ. Κουίκ

Είμαι πολύ υπερήφανη και αξιοπρεπής. Η ανωνυμία με κάνει να σας εξομολογηθώ καταστάσεις που ούτε οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν.

Δεν θα  υπογράψω την επιστολή, παρόλο που είναι δυστυχώς αλήθεια, με τον φόβο ότι μπορεί να παραπέσει και δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να διαβαστεί από το παιδί μου.  

 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και εύχομαι να είσαστε δυνατός και πάντα στο πλευρό μας…»

Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ αρίθμ. 8888/27.3.2013 Ερώτησή μου, σας είχα επισημάνει ότι
τόσο ο Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α’ 30/1/2013) όσο και πολλές διατάξεις του, ιδιαιτέρως αυτές που αφορούν στη μετεγγραφή των πρωτοετών και των τελειοφοίτων φοιτητών (αρ. 34 παρ. 19 και εδάφια β και γ) δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος σε χρόνο και χρήματα των σπουδαστών και των οικογενειών τους.

Σας υπενθυμίζω ότι κενό γράμμα παραμένει και το εδάφιο ε, που σαφώς ορίζει ότι «η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων, τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής, η εξειδίκευση των κριτηρίων χορήγησης της μεταφοράς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.»

Αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι στόχος των Υπουργών που συνυπέγραψαν των προαναφερόμενο νόμο ήταν η αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η άρση των αδικιών αλλά και η διευκόλυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται βαρύτατα από την κρίση, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Γιατί εξαιρείτε τα παιδιά τα παιδιά των διαζευγμένων μονογονεϊκών οικογενειών από το ΦΕΚ για τις μετεγγραφές των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013; Προτίθεστε να τα συμπεριλάβετε άμα τη εκδόσει της Υπουργικής Αποφάσεως;

2.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα προς τούτο μέτρα, συνειδητοποιείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 παρ. 1 που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

3. Εφόσον η ισχύς του εδαφίου ε του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α’ 30/1/2013) άρχεται από την ψήφιση και εφόσον για την εφαρμογή της προβλέπεται ρητά, η θέσπιση ΚΥΑ, είστε σε θέση να μας γνωρίσετε το χρόνο λήψης και δημοσιοποίησης αυτής της απόφασης;

4. Δεδομένου του ότι, οι δυνάμενοι δικαιούχοι ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά δεν θα έπρεπε να επισπεύσετε την υπογραφή της απόφασης ώστε να ληφθεί σε χρόνο σύγχρονο με το ακαδημαϊκό έτος του 2013;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο