Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το ΧΩΝΙ είχε προβλέψει ότι δε θα συγχωνευθούν Eurobank & ΕΤΕ!


Ηδη από το μεσημέρι του Σαββάτου, Το ΧΩΝΙ κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Σπύρος Λάτσης έγινε… Σπύρος Λούης».
Οταν όλες οι πληροφορίες που διέρρεαν προς κάθε κατεύθυνση προσπαθούσαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς θα πείσει την τρόικα και η συμφωνία θα προχωρήσει, Το ΧΩΝΙ έγραφε στο πρωτοσέλιδό του «Καταρρέει το deal συγχώνευσης (και διάσωσης) Eurobank και Εθνικής»!
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επιβεβαιώθηκε πλήρως, αποκάλυπτε:
Πώς ο Σπύρος Λάτσης αποφάσισε να μην βάλει ούτε ευρώ στην τράπεζά του.
Πώς έκλεισε η συμφωνία διάσωσης Eurobank (και Λάτση) απευθείας με τον Σαμαρά.
Πώς ο πρωθυπουργός «πήρε πάνω του» το deal χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν «βγαίνει» οικονομικά.
Ποια ανταλλάγματα προσέφερε ο Λάτσης (με το αζημίωτο) για τις αποκρατικοποιήσεις.
Tι ρόλο έπαιξε το ραντεβού της Δευτέρας στο Μαξίμου, με τον άνθρωπο του Λάτση, τον διοικητή της Εθνικής και τον εφοπλιστή Προκοπίου.
Το ΧΩΝΙ της Κυριακής, στα περίπτερα και τη Δευτέρα.

troktiko


Η τρόικα μπλόκαρε το deal Εθνικής-Eurobank

Ποια είναι τα νέα δεδομένα στο τραπεζικό τοπίο

Στη διεμβόλιση του deal Eθνικής-Eurobank προχώρησε τελικά η τρόικα. Σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδοθεί από την τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι ως τις 30 Απριλίου θα πρέπει να δρομολογηθούν 4 διαφορετικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, από τις τράπεζες, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Αlpha.

Η τρόικα προχώρησε στη ματαίωση στης ενιαίας ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών καθώς εκτιμούσε ότι το συνολικό κόστος, θα ήταν 2 δισ υψηλότερο σε σχέση με τους αρχικούς της υπολογισμούς.

Πλέον η Eurobank θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τις εκτιμώμενες κεφαλαιακές ανάγκες να υπολογίζονται στα 6,5 δισ ευρώ. Η Εθνική κατέχει το 84% της Eurobank και θα πρέπει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής. Το συνολικό ποσό της ιδιωτικής συμμετοχής υπολογίζεται σε 650 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα καλύψει τα υπόλοιπα 5,9 δισ.

Ανώτατη τραπεζική πηγή,ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο ούτε για τους επενδυτές ούτε για τους καταθέτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαχωρισμού σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, και ότι η τράπεζα θα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, γεγονός που συνεπάγεται τη διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Κύκλοι προσκείμενοι στην Εθνική Τράπεζα, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, και τόνιζαν ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε ύστερο χρόνο.




NewsBeast



Stop στο Deal, τέταρτoς πόλος η Eurobank




Του Σταμάτη Ζαχαρού

Το "πάγωμα" της διαδικασίας συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank αποφασίστηκε τελικά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr στη σύσκεψη του Γ. Στουρνάρα με την Τρόικα παρουσία του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου αλλά και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΤΧΣ κ. Αναστασίας Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν, πρόκειται για μια σαφώς πολιτική απόφαση. Η Κυβέρνηση θέλει να μειώσει τα «ανοιχτά» θέματα με την τρόικα και επιλέγει σαν στρατηγική να υποχωρήσει στο συγκεκριμένο θέμα προκειμενου να επικεντρώσει τη διαπραγμάτευσή της στα υπόλοιπα θέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και όπως νωρίτερα είχε ενημερώσει το Capital.gr, οι δύο τράπεζες θα προχωρήσουν αυτόνομα στη διαδικασία της ΑΜΚ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες και από τα στελέχη της Eurobank.

Ειδικότερα, "παγώνουν" όλες οι διαδικασίες που είχαν ήδη ξεκινήσει για τη συγχώνευση και διακόπτεται το έργο των επιτροπών που είχαν συσταθεί. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν και τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών προκειμένου να συγκληθούν οι Γενικές συνελέυσεις των μετόχων που θα λάβουν απόφαση για την αύξηση του μετοχικου κεφαλαίου.

Επιπλέον το Δ.Σ. της Eurobank θα ξεκινήσει άμεσα την αναζήτηση επενδυτών για να καλύφθεί το ποσοστό 10% του συνόλου της ΑΜΚ. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται άμεσα να εκδοθεί από το ΥΠΟΙΚ και από τις δύο τράπεζες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να αλλάξει για μια ακόμη φορά τα δεδομένα στον τραπεζικό κλάδο, δεδομένου ότι τόσο η ΕΤΕ όσο και η Eurobank θα αναζητήσουν συνέργειες προκειμένου να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους έναντι των άλλων δύο «συστημικών» τραπεζών που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της Eurobank εστιάζεται πλέον στο ΤΤ ενώ ο όμιλος της ΕΤΕ θα μπορούσε να απορροφήσει άλλες μικρότερες τράπεζες.


Πηγή:www.capital.gr




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο