Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «Ε» ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟΝ 1Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ο Αριστοτέλης με την Ελλάνθεια που του συμπαραστάθηκε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και τον κ. Πλακίτση Στυλιανό του δήμου Μαραθώνα ο οποίος είχε συνοδέψει τον Αριστοτέλη στην Αυστραλία το 2010 όπου κατ’ επιθυμία του Δημάρχου Bill Saravinovski και της ελληνικής παρουσίας ενσάρκωσε τον μύθο του ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ τρέχοντας τα 42 χλμ στους δρόμους του Sydney με πλήρη αρχαιοελληνική  πανοπλία.. Ο Αριστοτέλης αποθεώνεται και βραβεύεται για τον άθλο του και για την συμπλήρωση των 505 Μαραθωνίων και υπέρ μαραθωνίων με το χρυσό κλειδί του Δήμου από τον Δήμαρχο  πανοπλία Bill  Saravinovski. Αυτό που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα από την Ελληνική ηγεσία έγινε σε μια ξένη χώρα. Όταν η Ομάδα «Ε» οργάνωσε εκδήλωση τιμής για τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα στην πόλη της Δράμας όχι μόνο δεν συμμετείχε η ηγεσία αλλά κάθισαν τον Αριστοτέλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία ότι ο Μαραθώνιος έκανε κοιλιά. Κανείς διερωτάται που βρίσκονται οι Έλληνες εντός της Ελλάδος ή εκτός. Η απάντηση είναι ΕΚΤΟΣ.

Λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό του αγώνα. Μία αρκετά σκληρή μάχη διότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τις συνηθισμένες δυσκολίες του δρομέα με πρόσθετη την πανοπλία , την πολλή ζέστη και το πρόβλημα που δημιουργούν τα σανδάλια επί της ασφάλτου.

Μία εθελόντρια, όπως και πολύς άλλος κόσμος, ζήτησε να φωτογραφηθεί με τον αρχαίο πολεμιστή. Αυτή η αυθόρμητη επιθυμία του κόσμου δείχνει  την αναζήτηση για κάτι που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.



Η συγκινητική στιγμή κατά την οποία τα χαριτωμένα παιδάκια και οι χαριτωμένες κοπέλες, ντυμένες ελληνικά, υποδέχονται τον Αριστοτέλη με ένα κλαδάκι ελιάς το καθένα  και αυτός υπόσχεται  θα κρατήσει τα πολύτιμα αυτά δωράκια μέχρι του χρόνου και στον δεύτερο αγώνα  θα την έχει μαζί του.

omada-hepsilon

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο