Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 10 επαγγέλματα που νίκησαν την κρίση & φέρνουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση και η ύφεση έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τους νέους κυρίως να βρίσκονται σε απόγνωση αφού ο εφιάλτης της ανεργίας έχει γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο την τελευταία χρονιά φαίνεται πως κάτι άρχισε να αλλάζει και κάποιοι επαγγελματικοί τομείς όχι μόνο σταμάτησαν να «αιμορραγούν» και να διώχνουν εργαζομένους, αλλά κατάφεραν να ανακάμψουν και πλέον προχωρούν σε προσλήψεις.

Οπως δείχνει και πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν παρά την ύφεση υπάρχουν 10 επαγγέλματα που έφεραν το 2012 νέες θέσεις εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν στο δ' τρίμηνο του 2012 οι προσλήψεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 27% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του αμέσως προηγούμενου έτους με τη χώρα μας να καταγράφει «πρωτιά» στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρει το Εθνος τα επαγγέλματα με τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων είναι οι εξειδικευμένοι γραμματείς, οι οικονομολόγοι και οι μάγειρες. Μάλιστα στην έρευνα αναφέρεται πως οι λόγοι που έφεραν αυτό το «come back» στην αγορά εργασίας είναι πως με την κρίση και τη μείωση των μισθών οι επιχειρήσεις έγιναν περισσότερο ευέλικτες.

 iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο