Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακές εικόνες από τη φλόγα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

Ξεκινούν οι απαιτούμενες μετρήσεις που θα καταδείξουν την ποιότητα του αερίου που υπάρχει στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη - Στα 1,1 τρισ. κυβικά μέτρα υπολογίζονται τα κοιτάσματα.

To πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε το πρώτο τεστ παραγωγής φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό καθώς όλα κύλησαν ρολόι: Το φυσικό αέριο βγήκε στην επιφάνεια χωρίς προβλήματα και ενεργοποιήθηκαν με επιτυχία οι βαλβίδες. Το μόνο που απομένει είναι τώρα να γίνουν οι μετρήσεις για την ποιότητά του.

Το τεστ παραγωγής θα διαρκέσει πέντε ημέρες περίπου και στη συνέχεια η πλατφόρμα γεώτρησης θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησης της από την περιοχή.

Στο 1,1 τρισ. κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο της Κύπρου

Το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων των έξι αδειοδοτημένων τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπο Ελληνα, υπολογίζεται στα 1,1 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οπως επισημαίνει ο κ. Ελληνας σε άρθρο του στο Oxford Energy Forum, μια τριμηνιαία έκδοση του Ινστιτούτου της Οξφόρδης για τις ενεργειακές σπουδές, αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς του φυσικού αερίου παγκοσμίως, αυτό θα αποτελέσει σχεδόν το ένα τρίτο των καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040, καθώς ο άνθρακας θα σταματήσει να είναι ανταγωνιστική επιλογή για την ηλεκτροπαραγωγή.

«Έτσι, η ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη σημαντική πηγή καυσίμων, όπου θα αυξηθεί μέχρι και 65% έως το 2040», πρόσθεσε ο κ. Ελληνας.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο