Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ.

«Συνάδελφοι-ισσες,

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση και την τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και το χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.
Τη δραστική συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας που έχει απομείνει.
Την απόλυση εργαζομένων ακόμα και χωρίς αποζημίωση.
Το ξεπούλημά τους και την ολόπλευρη αξιοποίησή τους από τα μονοπώλια ή και το οριστικό τους κλείσιμο προς όφελος των πολυεθνικών.
Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Η επιχείρηση κατέχει το μονοπώλιο εξόρυξης νικελίου στη χώρα, βρίσκεται στην πρώτη θέση παραγωγής νικελιούχων σιδηρομεταλλευμάτων στην Ευρώπη και μεταξύ των πέντε πρώτων παγκοσμίως! Η ΛΑΡΚΟ, είναι ένα συγκρότημα που κατέχοντας μονοπωλιακά τα κοιτάσματα νικελίου της χώρας, αποκτά αυτόματα ξεχωριστή σημασία και σημαντικότητα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία και το λαό.
Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες και λειτουργίες δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.  Η συρρίκνωσή της, το κλείσιμό της ή και το ξεπούλημά της εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα. Υπεράνω όλων το καπιταλιστικό κέρδος.
Τα όποια προβλήματα διοικητικά, λειτουργικά κ.ά. δεν ήταν και δεν είναι προϊόν ανικανότητας, αλλά συνειδητής δράσης των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των δυνάμεών τους στα σωματεία, στην ΠΟΕΜ, στη ΓΣΕΕ. Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές.
Εχουμε χρέος και μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος που έχει ο λαός μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις σε όφελός του και για την κάλυψη των αναγκών του.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 12π.μ. στην Παραλία Λάρυμνας, απέναντι από την πύλη  της ΛΑΡΚΟ.
Για τη μετακίνηση προς το χώρο της συγκέντρωσης τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή, 15 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί από τo Μουσείο της Θήβας. Tηλέφωνα επικοινωνίας – 6944743524 – 6985128499 – 6974534859.

Η πώληση τέτοιων βιομηχανικών μονάδων είναι έγκλημα.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ  15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00  ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ.


Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με την Τρόικα προωθούν την ολοκλήρωση του εγκλήματος που από χρόνια έχουν σχεδιάσει και σταδιακά υλοποιούσαν με τις πολιτικές απαξίωσης που εφάρμοσαν στη ΛΑΡΚΟ.
Η ΛΑΡΚΟ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως και το νικέλιο που παράγει παίζει σημαντικό ρόλο στη παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή.
Η ΛΑΡΚΟ είναι κερδοφόρα επιχείρηση (φέρνει συνάλλαγμα 1εκ.δολάρια τη μέρα) και για αυτό επιδιώκουν να την αποκτήσει κάποιος ιδιώτης προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα.
Η συρρίκνωσή της, το κλείσιμό της ή και το ξεπούλημά της υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές. Όποιο σχέδιο και αν εφαρμοστεί για τη ΛΑΡΚΟ, το αποτέλεσμα θα είναι ή να βάλει το κεφάλαιο στο χέρι τον ορυκτό πλούτο και με την εκμετάλλευση φτηνών εργατών χωρίς δικαιώματα να κερδοφορεί ή να κλείσει το εργοστάσιο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της συμμετοχής στην Ευρωπαική Ένωση των μονοπωλίων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας 
Καμία απόλυση-κανένας τεμαχισμός-καμία ιδιωτικοποίηση

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το μουσείο της Θήβας την Κυραική 15 Σεπτέμβρη, ώρα 10:00. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του σωματείου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο