Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014


Αγαπητοί
Μαθητές, συνάδελφοι και γονείς,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-14, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου. Να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων, των  συμπεριφορών και των αξιών του πολιτισμού μας, ως οι κατ’  εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς.
Το σχολείο αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου, πίστης και συνεργασίας. Βιώνουμε, μία δύσκολη χρονιά , όπου οι παροχές του κοινωνικού κράτους «ψαλιδίζονται», επιφέροντας πλήγμα στο χώρο της Παιδείας, όχι μόνο, με τον αριθμητικό περιορισμό των εκπαιδευτικών, αλλά και με τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται για την Παιδεία. Σε μια εποχή, που η προάσπιση, των δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων κλυδωνίζεται, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους εκπαιδευτικούς,  ελαστικοποιώντας τις εργασιακές τους σχέσεις.
Μπροστά στη σημαντικότητα και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μπροστά στο σημερινό καθημερινό μόχθο της ζωής  του μαθητή, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να είναι κοντά σε όλους, ως συνεργάτης και αρωγός στον θεμιτό αγώνα τους, ώστε με επιμονή και με συντονισμό όλων,
το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.
Το όραμα της Παιδείας, γίνεται πιο ζωντανό και ενισχύεται  με τη δική μας συμμετοχή, με τη δική μας αλληλεγγύη..
Ως Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Τουρισμού εύχομαι Υγεία, Δύναμη και Επιτυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εγκάρδια σε όλους σας και στον καθένα χωριστά!!!



Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φανή Παπαθωμά


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο