Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Αλλαγές στη δόμηση σε γη υψηλής παραγωγικότητας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
Φίλωνος 16, 32100 Λιβαδειά, www.ikarampelas.blogspot.gr

Αθήνα 09.09.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αλλαγές σχετικά με την δόμηση
στις περιοχές γης υψηλής παραγωγικότητας”

Με διάταξη του Νόμου 4178/2013 επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η δόμηση σε ακίνητα εντός γης υψηλής παραγωγικότητας που έχουν πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή βρίσκονται εντός αποστάσεως 200 μέτρων από τον άξονα εθνικών και επαρχιακών οδών και 150 μέτρων από τον άξονα δημοτικών οδών. Επίσης επιτρέπεται η επέκταση, η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων χρήσεων, καθώς και η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων.

Επιλύονται έτσι σε μεγάλο βαθμό προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τους όρους δόμησης σε περιοχές αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, θέμα που έχει απασχολήσει επί μακρόν την Βοιωτία και για το οποίο έχουν υπάρξει αποφάσεις και ψηφίσματα τόσο του Περιφερειακού όσο και Δημοτικών Συμβουλίων.

Η ρύθμιση αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση (ειδικά κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία) διότι διευκολύνει πιθανές επενδύσεις, δίνει αξία στην περιουσία πολλών πολιτών και απεγκλωβίζει τις υφιστάμενες δραστηριότητες από προβλήματα επέκτασης και εκσυγχρονισμού.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο