Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ρωσία: Στάση πληρωμών προς τις τράπεζες των ΗΠΑ σε περίπτωση κυρώσεων

Δυναμική αντεπίθεση Πούτιν μετά από τις απειλές των για κυρώσεις κατά της Μόσχας

Μία επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε "κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος", ενώ η Μόσχα θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε το Κρεμλίνο.
Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.
Ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος στο Κρεμλίνο, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων, αλλά δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πρόσθεσε ότι, εάν η Ουάσινγκτον παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών επιχειρήσεων και ιδιωτών, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.
Πηγή του Κρεμλίνου ωστόσο δήλωσε λίγη ώρα αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ότι ο κ. Γκλαζίεφ εξέφρασε μία προσωπική του άποψη και ότι οι δηλώσεις του δεν απηχούν την επίσημη θέση του Κρεμλίνου.
poutin-soigkou-stratiotikes-askiseis
Πούτιν: Έδωσε εντολή στα στρατεύματα να επιστρέψουν στις βάσεις τους
Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα να επιστρέψουν στις βάσεις τους, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου κι αναμεταδίδει το Ρόιτερς.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.
Τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στη δυτική Ρωσία, μία περιοχή η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.
Απειλές Ομπάμα
Η Ρωσία «βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας» ήταν η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επιτίθεται στην Ρωσία για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, και διαμηνύει στο Κρεμλίνο ότι εν καιρώ αυτό θα αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα.
Ο πρόεδρος Ομπάμα απείλησε την Ρωσία με την επιβολή μιας σειράς οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων, ζητώντας την παρουσία διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία.
«Οι HΠΑ διαθέτουν ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που η ένταση στην Ουκρανία κλιμακωθεί ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε χθες για περισσότερες από δύο ώρες με τους ανώτατους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να «απομονώσουν περαιτέρω» τη Ρωσία σε αντίποινα για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικών εμπλοκών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, ενώ το Πεντάγωνο έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε φημολογία ότι αμερικανικές οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εμπλακούν σε επιχειρήσεις.
Όπως ξεκαθαρίζει το Πεντάγωνο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αμερικανική στρατιωτική στάση στην Ευρώπη ή στη Μεσόγειο Θάλασσα.«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν εικασίες για πιθανές κινήσεις των πλοίων στην περιοχή. Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη στρατιωτική στάση μας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Κίρμπι. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου πρόσθεσε ότι μονάδες του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν ασκήσεις ρουτίνας στην περιοχή.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο