Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η "ΓΟΥΡΟΥΝΟΟΠΟΙΗΣΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΥΡΟΜΥΑΛΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Οι τελευταίες μέρες που διέρρευσαν παρουσίαζαν ενδιαφέρον για τους ψύχραιμους παρατηρητές των πολιτικών δρώμενων, αλλά και για τους επίδοξους επιθεωρησιογράφους ξεκαρδιστικών παραστάσεων με θέμα τα ευτράπελα των συγκυβερνώντων, καρυκευμένα από αρκετή χυδαιότητα
και κατάπτυστα ψέματα, όπως και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων που με την αμηχανία τους και τις μη αντιδράσεις τους ενώπιον αποκαλύψεων με ατράνταχτες αποδείξεις και με "ονοματεπώνυμα" από τον γράφοντα, επιβεβαιώνουν όχι απλώς ότι οι επινοητές των χαλκευμένων "ειδήσεων" βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αλλά και ότι το πολιτικό σύστημα θυμίζει "τυρί έμενταλ", αφού είναι διάτρητο από συγκαλύψεις ημετέρων και επιτηδείων...

Στο "παιχνίδι" της ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον του γράφοντα και της μεθοδευμένης σπίλωσής του και κάποιοι "έγκριτοι" και "ευφάνταστοι" στη διαμόρφωση ανύπαρκτων καταστάσεων, αχυρόμυαλοι-αχυράνθρωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι ως υπηρέτες ντόπιων και ξένων αφεντάδων, φρόντισαν να προσαρμοστούν στις επιταγές των "επινοητών" της αήθους επίθεσης προς εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Μικρόνοες και ανίδεοι, δημοσιογράφοι της παχυλώς εξαγορασμένης επιβίωσης, απαίδευτοι και εμπαθείς.

Πασίδηλα ανίκανοι να αντιληφθούν, έστω και στοιχειωδώς, ότι με τα ψέματα που αναπαρήγαγαν διεκδικούν το τρόπαιο της βλακείας, δεδομένου ότι η κατασυκοφάντηση ατόμων και η διοχέτευση ψευδών ειδήσεων και η διαστρέβλωση αυταπόδεικτων γεγονότων, διώκεται αυστηρά από τον νόμο. Και ο γράφων, επειδή δεν είναι πολιτικός για να αρκεστεί στη "μονόστηλη" συγνώμη τους, θα τους αφαιρέσει ό,τι ακριβώς τους πονά: Χρήματα από την ισχνή τσέπη όσων δημοσιογραφίσκων υπέγραψαν τα "ευφάνταστα" ρεπορτάζ, χρήματα πολλά μα πολλά από το παχυλό πορτοφόλι των εκδοτών- παραχαρακτών της πληροφόρησης και κάποιων εξ' αυτών υποδίκων για "μαύρο χρήμα", αλλά και θα κονιορτοποιήσει τον κακώς εννοούμενο "τσαμπουκά", που ευτελίζει την έννοια της δημοσιογραφίας!..

Θα πάρουν σύντομα το μάθημά τους οι αθυρόγλωσσοι της χαλκευμένης λογικής και της παχύδερμης υποκρισίας και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, απογυμνωμένοι από κάθε επιτήδευση και θα περάσουν τα Καυδιανά δίκρανα, όπως αρμόζει στους θρασύδειλους, τους χωρίς ήθος και ηθική παραχαράκτες της αλήθειας!

Και για όσους βρίσκονται σε πλήρη εξάρτηση από τη λαγνεία της εξουσίας, που διαγκωνίζονται στη ψευδολογία, προσπαθώντας να εμφανίσουν την πολιτική απάτη και την εθνική υποτέλεια ως "σωτηρία" του ελληνικού λαού, η γραφίδα τούτη δεν θα σταματήσει να καταγράφει και να στηλιτεύει την πολιτική τους βλακεία, αλλά και την παχύδερμη λογική τους. Γιατί όλοι αυτοί πολιτικοί-μεταπράτες των ελπίδων μας, με την κοινωνική τους αναλγησία, αποτέλεσμα της αδηφαγίας τους και της ακόρεστης επιθυμίας τους για εξουσία και για περισσότερη εξουσία με παράλληλο εύκολο πλουτισμό, έχουν κυριολεκτικά "γουρουνοποιήσει" την πολιτική και μετέτρεψαν τη χώρα σ' ένα απέραντο και πλούσιο "τραπέζι" ληστρικής γευσιλαγνείας...

Και για τον απλό, αλλά με συγκρότηση και νηφάλια σκέψη πολίτη, είναι αδιανόητο πως όλα αυτά τα πολιτικά εκτρώματα που ως καρκινώματα έχουν αλλοιώσει τον κοινωνικό ιστό και δημιούργησαν "στρατιές" από Λωτοφάγους, συνεχίζουν να παριστάνουν ευδαίμονες τον "σωτήρα" ενός λαού που χειμάζεται από τις πολιτικές αποφάσεις και πράξεις, ακριβώς αυτών που τον οδήγησαν στην "χαβούζα" της συμφοράς και της αποδυσπέτισης. Και όπου το αύριο του καθενός ξεχωριστά υποθηκεύεται από την "πολιτικογουρουνοποιημένη" αδηφαγία του άγονου σήμερα.

Η κοινωνική αποσύνθεση έχει ήδη συντελεστεί από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους υποτίθεται "πρώτης γραμμής", που ακολουθούν το ψέμα σ' όλο το διαχρονικό του τόξο. Με κοινή συλλογιστική τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε θυσία και με κάθε χυδαία πολιτική πρακτική, συντάσσονται με τις τάσεις εκείνες που εκδηλώνονται κατά τις επιταγές του συμφέροντος του δυνατού. Και επιχειρούν οι χείριστοι τα χείριστα, ερήμην του λαού, αλλά εν ονόματι του λαού, για να επισφραγίσουν με τη δήθεν λαική συναίνεση τις αποτρόπαιες πολιτικές τους πράξεις.

Η δε παγίωση διαδοχικών κατεστημένων για χρονικά διαστήματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αδιατάρακτη επικράτηση των αθλίων και των ηλιθίων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Και με την ανακύκλιση του πολιτικού δυναμικού επιτυγχάνεται απλώς η αλληλοτροφοδότηση με ανθρώπους του ιδίου βεληνεκούς βλακείας, με ροπή ωστόσο στη "γουρουνοποίηση" και τη νομή της εξουσίας, αλλά και της διάβρωσης των ΜΜΕ και του Τύπου, έχοντας επί το πλείστον θητεύσει στα κομματικά υπόγεια και τους διαδρόμους της διατεταγμένης λογικής.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο