Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Μαγνησίας

Στις 4 Μαρτίου 2014 εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Μαγνησίας (ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας), ο οποίος είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποίησαν
επίσκεψη  στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Ο ΣΥΔΙΣΑ έχει την ευθύνη λειτουργίας συνολικά 5 ΧΥΤΑ του Ν. Μαγνησίας, 2 της ηπειρωτικής χώρας και 3 των νήσων Σκιάθου, Σκοπέλου & Αλοννήσου.

Στην συνάντηση από πλευράς του Φο.Δ.Σ.Α Μαγνησίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Λεωνίδας Αναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Βόλου κα. Νατάσα Οικονόμου και κ. Ηλίας Ξηρακιάς, καθώς και στελέχη τόσο του ΣΥΔΙΣΑ όσο και του Δήμου Βόλου.

Από πλευράς Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Νικολάου, το Μέλος του Δ.Σ κ. Σταμάτης Χαλβατζής και στελέχη της επιχείρησης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και την ενσωμάτωση της Οδηγίας ΕΚ/98/2008, καθώς και επιμέρους θέματα όπως η ενταγμένη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της περιοχής μας.

Ακολούθησε συνάντηση με το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει τόσο ο κος Αναστασίου με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα όσο και ο κος Νικολάου με την ιδιότητα του Ταμία, όπου συζητήθηκαν τα θεσμικά θέματα που απασχολούν τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (θέματα προσωπικού κ.α) και ιδιαίτερα η πρόταση που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την μορφή και το μέγεθος των Φο.Δ.Σ.Α.

Η συνάντηση έκλεισε με επίσκεψη στον ΧΥΤΑ, όπου έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και παρουσίαση της λειτουργίας του έργου.

Οι 2 Φο.Δ.Σ.Α συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία και την ήδη μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία με αντικείμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας, προς όφελος των περιοχών ευθύνης των.

Θήβα: 05/03/2014

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ - Α.Ε
Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος &
Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας
Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A.
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφερειακής Ένωσης Βοιωτίας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο