Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία
του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.
Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασική αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βία κατά των γυναικών είναι μία μορφή διάκρισης με βάση το φύλο και αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο ζήτημα της ανισότητας των φύλων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και να βρει πιθανές λύσεις, αφιερώνει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2014, στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και προς όφελος των γυναικών και των παιδιών τους σε περιφερειακό επίπεδο.
Το Κέντρο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο και Νομικό) και παρέχει:
Συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων Βίας
Υπηρεσίες νομικής Συμβουλευτικής  και πληροφόρησης για γυναίκες -θύματα Βίας
Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των θυμάτων σε φορείς (αστυνομία, εισαγγελία, νοσοκομεία, ξενώνες φιλοξενίας κ.λ.π.), όποτε αυτό απαιτείται
Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας ,με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των Γυναικών
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων απευθύνεται σε:
Γυναίκες που υφίσταται σωματική κακοποίηση
Γυναίκες που υφίσταται ψυχολογική ,συναισθηματική ή λεκτική βία
Γυναίκες που υφίσταται οικονομική βία
Γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού
Γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή εμπορίας ανθρώπων
Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση
Γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου
Ακόμη το Κέντρο δέχεται πολίτες, Συλλόγους, Επαγγελματίες, Φορείς κ.λ.π. κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να πληροφορηθούν για θέματα σχετικά με την ευαισθητοποίηση, την  πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των Γυναικών.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται  ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στον χώρο κυρίας χρήσης στην πρώτη στάθμη του κτιρίου του Δημαρχείου Θήβας (Κύπρου 3, Θήβα), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00.



Πρόληψη της βίας εναντίον των γυναικών. Μια πρόκληση για όλους.

 ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο