Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο Ειδικό Δικαστήριο «στέλνει» τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο εισαγγελέας

Ένα βήμα πριν την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία “εξαφανίστηκαν” τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Με πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Τον τελευταίο λόγο για το εάν και ποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του για τους οποίους φέρεται να... αμάρτησε“.
Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.
Αμφότεροι έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.
Ο τελευταίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε.
Ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ.Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο