Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ : Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ COMMISSION ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

23/7/2014
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: ¨ΧΤΥΠΑΜΕ¨ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ COMMISSION
Να μπει η εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ στα Προγράμματά της για τη Νεολαία, τον Πολιτισμό και τα Αναβολικά.

Κίνηση υψηλών στόχων έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδης, για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας αστικού τύπου, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, της οποίας έχει εκλεγεί πρόεδρος.
Συγκεκριμένα υπέβαλλε πρόταση σε σχετική προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus, που έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, ανάμεσα σε φορείς από 6 χώρες, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, και τη Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Λιθουανία και τη Μεγάλη Βρετανία (ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ), που θα συμπεριλάβει Πανεπιστήμια... (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, University of Nice,University of CopenhagenUniversity of PescaraSports Lithuanian University, και University of Birmingham), Αθλητικές Ομοσπονδίες (Εθνικές Ομοσπονδίες Στίβου - από την Ελλάδα προτάθηκε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ - της Γαλλίας, της Δανίας, της Ιταλίας και της Λιθουανίας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου,European Athletics Association), και κυρίως Οργανώσεις για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (Εθνικές Οργανώσεις της Δανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και από την Ελλάδα της εταιρείας μας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨).
Στα πλαίσια του Προγράμματος το δίκτυο θα αναπτύξει, θα εφαρμόσει και θα αξιολογήσει ένα πακέτο παρεμβάσεων για την πρόληψη του ντόπινγκ σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Στίβου.
Όμως ο κύριος Κατσιμπάρδης δεν περιορίστηκε μόνο στην παραπάνω ενέργεια, η οποία από τη φύση της είναι υψηλών προσδοκιών. Προσέφυγε και στην Παγκόσμια Οργάνωση Αντιντόπινγκ (World AntiDoping Agency - WADA). Η WADA έχει κατανοήσει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη έρευνας και εφαρμογών για την πρόληψη του ντόπινγκ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Η πρόταση που υποβλήθηκε σ' αυτήν την προκήρυξη, αφορά τη συνεργασία Πανεπιστημίων από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες: της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας και της Ελλάδας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με δύο Οργανώσεις υψηλού επιπέδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκείνης της AntiDoring της Δανίας και την εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ της χώρας μας.
Ο ρόλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ σε αυτές τις υψηλών προδιαγραφών δράσεις θα είναι πολύτιμος. Αρχικά, θα βοηθήσει - με βάση την εμπειρία των ανθρώπων της που είναι εξειδικευμένοι στα θέματα ντόπινγκ - στην ανάπτυξη των παρεμβάσεων, ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ των ¨Προγραμμάτων¨ που θα εφαρμοστούν στους νεαρούς αθλητές. Επιπλέον η εταιρεία Α.ΧΩ.Α θα συμμετέχει, μέσα από τις δομές της και με την εμβέλεια που έχει, στη διάχυση αποτελεσμάτων και των περεταίρω ενίσχυση των δράσεών της όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά και τις προαναφερόμενες χώρες της Ευρώπης αλλά και τα Πανεπιστήμιά τους.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΔΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ¨ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ¨ ΩΣ ΜΙΑ ¨ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΕΥΩΔΟΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. 


Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο