Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%

Ελεύθερη πτώση για τη ΝΔ, στα όρια του 3% το ΠΑΣΟΚ, εκτός βουλής το «Ποτάμι»
Τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής φαίνεται πως εισπράττει η κυβέρνηση με τους πολίτες να δείχνουν να της γυρνούν την πλάτη.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PalmosAnalysis για την ιστοσελίδα tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8 μονάδες διαφορά της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου διατηρώντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών.
Αναλυτικά:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
  • ΝΔ: 17,7%
  • Χρυσή Αυγή: 8,7%
  • ΠΑΣΟΚ: 3,5%
  • ΚΚΕ: 3%
  • ΑΝΕΛ: 2,5%
  • ΠΟΤΑΜΙ: 2,3%
  • ΔΗΜΑΡ: 0,7%
Η μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ (2%).
Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της (πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων. Έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.
Την αλλαγή του πολιτικού κλίματος αποτυπώνει και η παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί κατά πολύ της ΝΔ. Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 28% πιστεύει το ίδιο για το κυβερνών κόμμα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).
Η αλλαγή του πολιτικού κλίματος και τα χαμηλά πόσoστα των κομμάτων της συγκυβέρνησης εξηγούνται και από τις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες σε ερωτήματα για την πορεία της χώρας, για την οποία βρίσκονται στους αντίποδες της αφήγησης της κυβέρνησης. Έτσι 3 στους 4 διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται.
Η απόλυτη πλειοψηφία (53%) διαφωνεί επίσης με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, έναντι του 33% που συμφωνούν. Για την επιδείνωση του κλίματος, είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο ήταν περίπου ίσοι όσοι  πίστευαν ότι θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, με αυτούς που δεν πίστευαν το αντίθετο.
Στην ίδια κατεύθυνση, το 75% των ερωτηθέντων διαφωνεί ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση,ενώ το 23% συμφωνεί.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπερτερεί. Η διαφορά Σαμαρά-Τσίπρα έχει όμως μικρύνει, γιατί ενώ πρώτος παραμένει σταθερός ( οριακή άνοδος 1%), ο πρωθυπουργός χάνει 8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο.

newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο