Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Θέμα χρόνου το ατύχημα…

Η χώρα «σέρνεται» και «φυτοζωεί» με εντολή Σαμαρά! Το άκρον άωτο της κατάντιας για έναν τόπο που είναι καταδικασμένος τα τελευταία χρόνια να χρειάζεται η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να λυθούν τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας.
Είναι καταδικασμένη σε αποτυχία μια χώρα που ετοιμάζει επί 1,5 χρόνο ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο για να έρθει την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός της και να πει «συγγνώμη κάναμε κάποια λάθη και σας δίνουμε παράταση ένα μήνα μέχρι να τα διορθώσουμε».

Μέσα σε αυτό το δυσμενές και θλιβερό τοπίο η κυβέρνηση αναζητεί προσωπική σανίδα σωτηρίας και όχι τρόπους για να σωθεί η χώρα και να αποκτήσει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια. Διότι έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει έλλειμμα οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας και άρα έλλειμμα Δημοκρατίας στον τόπο.
Μέσα σε αυτό το πολιτικά άθλιο και άρρωστο τοπίο, οι κυβερνητικοί εταίροι θεωρούν «ατύχημα» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ατύχημα η πεμπτουσία της Δημοκρατίας; Κι όμως, αυτή είναι η άποψη που έχουν για το μέλλον της χώρας τα λεγόμενα αστικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το «ατύχημα» που φοβούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές δεν θα αργήσει να έρθει. Και τούτο διότι η εικόνα που παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα είναι τουλάχιστον απογοητευτική και αγγίζει τα όρια του ερασιτεχνισμού.
Σαμαράς και Βενιζέλος διεκδικούν το «βραβείο γκάφας» αφού μετά το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, δύο ακόμα υποθέσεις έρχονται να προστεθούν στο πάζλ της κακής διαχείρισης και διακυβέρνησης. Η μια περίπτωση είναι βεβαίως η διπλωματική ολιγωρία που επέδειξε η χώρα μας στην υπόθεση του Ρωσικού εμπάργκο και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται στο φως της δημοσιότητας και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εισβάλλει η εφορία στα σπίτια των πολιτών και να ψάχνει για λεφτά.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με την δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ η οποία καταγράφεται στις κρυφές μετρήσεις της κοινής γνώμης δημιουργούν ένα εκρηκτικό πολιτικό μίγμα και όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, στην επόμενη γκάφα η κυβέρνηση πρόκειται να... κουνήσει το μαντίλι.
Πρώτο το Newsbomb.gr έγραψε χθες ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις που φθάνουν στο Μαξίμου έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στους επιτελείς του πρωθυπουργού.
Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς έχει ρίξει το βάρος του αναζητώντας συμμαχίες για τη δήθεν απομάκρυνση της τρόικας και τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Μέχρι στιγμής ο μόνος του σύμμαχος φαίνεται να είναι ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ που του έχει υποσχεθεί – προφορικά – ότι θα βοηθήσει ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί από την απομάκρυνση της τρόικας και από τις ταμειακές ανάγκες που έχει η χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.
Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε ότι αντίστοιχες προφορικές υποσχέσεις είχε δώσει και ο Στρο Σκαν (από άλλη θέση) στον Γιώργο Παπανδρέου με δραματικές συνέπειες για την χώρα μας. Ο Στρο Σκαν απομακρύνθηκε κακήν κακώς και ο κ. Παπανδρέου φόρτωσε τη χώρα με χρέος οδηγώντας την στο απόλυτο τέλμα.
Αν τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Γιούνκερ τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και κινείται στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», τόσο σε ότι αφορά το χρηματοδοτικό κενό, όσο και σε ότι αφορά το χρέος.
Ακόμα πιο εξοργιστικό της κυβερνητικής ανικανότητας αποτελεί το γεγονός – που πρώτο το Newsbomb αποκάλυψε - ότι Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες να ζητήσουν την «υπογραφή» Τσίπρα για το νέο πακέτο διάσωσης και τα νέα μέτρα.
Το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό όσο ποτέ άλλοτε και πλέον μπαίνουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές...
Το Σεπτέμβριο όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οδηγήσουν τον τόπο σε απάνεμο λιμάνι. Η πρόθεση του λαού είναι γνωστή, μένει να δηλωθεί...

newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο