Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ετσι βομβάρδισαν οι Αμερικανοί τους Τζιχαντιστές στη Συρία

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τη στιγμή της εκτόξευσης πυραύλων Τόμαχοκ ενάντια στις θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία έδωσε στη δημοσιότητα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ μέσω δύο βίντεο από τις επιχειρήσεις.
Ετσι βομβάρδισαν οι Αμερικανοί τους Τζιχαντιστές στη Συρία
Τα δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ναυτικό προέρχονται από τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke και Philippine Sea τα οποία επιχειρούν από τα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου αντίστοιχα.


Συνολικά εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν 47 πύραυλοι Τόμαχοκ ενώ, με ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο χαρακτηρίζει του νυχτερινούς βομβαρδισμούς ως «πολύ, πολύ επιτυχημένους».

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι στόχοι των πυραύλων, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν στη Ράκα, στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, και τη μεθόριο ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ αφορούσαν και την τροφοδοσία της οργάνωσης με όπλα.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε υλοποίηση της προειδοποίησης που είχε απευθύνει ο Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.



Ο απολογισμός, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς τζιχαντιστές.



Εξάλλου το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έπληξε επίσης το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη χώρα.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις δυτικά του Χαλεπιού, προπύργιο της ομάδας Χοράσαν που αποτελείται από βετεράνους της αλ Κάιντα, διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι εμπόδισαν με αυτό τον τρόπο «την προετοιμασία επικείμενων επιθέσεων εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων από ένα δίκτυο που αποτελείται από βετεράνους που σκληραγωγήθηκαν από την αλ Κάιντα —ένα δίκτυο που συχνά αποκαλείται ομάδα Χοράσαν—, το οποίο βρήκε καταφύγιο στη Συρία όπου μπορεί ήρεμα να προετοιμάσει επιθέσεις, να κατασκευάσει και να δοκιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να στρατολογήσει Δυτικούς για να διεξάγουν επιθέσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συνολικά οι (...) οκτώ επιθέσεις είχαν στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης, μια εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών και πολεμοφοδίων, ένα κτίριο επικοινωνιών και κτίρια της διοίκησης», σημειώνεται.
Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Ράκα στη Συρία εγκαταλείπουν την πόλη μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες.


ethnos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο