Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τον έλεγχο των ξένων τοκογλύφων και του δημόσιου χρέους!


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ διάρκειας και ευθύνης θεωρούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και η τρόικα και γιαυτό ακυρώνουν τη συνδιάσκεψη για το χρέος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον!...

Η απόφαση έχει σχέση με την πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και τη βέβαιη πλέον εκτίμηση σε Αμερική και Ευρώπη ότι πολύ σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που το ΔΝΤ δηλαδή οι Αμερικανοί αδειάζουν στην κυριολεξία τον Έλληνα πρωθυπουργό που πανηγύριζε πρόσφατα για τη διάσκεψη χρέους που θα γινόταν επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αυτή την πρωτοβουλία που ναυάγησε τώρα, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNBC προβάλουν με εγκωμιαστικά σχόλια τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κλίμα για την ελληνική κυβέρνηση σε Ευρώπη και Αμερική άλλαξε ριζικά τις τελευταίες ημέρες. Μια σειρά δημοσκοπήσεων εμφανίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να έχουν υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων.
Αλλαγή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι αδύνατη, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, γιαυτό όλοι προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο.

Το μπάχαλο που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να επιταχύνει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Η συντηρητική παράταξη όπως δείχνει το σύνολο των δημοσκοπήσεων ακόμα και αυτή που είχε παραγγείλει και πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία και τη σταμάτησε στη μέση όταν είδε τα πρώτα αποτελέσματα, έχει διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις της με την εκλογική της βάση.

Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Δεξιάς θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δημεύει την ιδιωτική περιουσία, εκτελώντας εντολές της τρόικας και αυτό δεν πρόκειται να του το συγχωρήσουν ποτέ. Η οργή του κόσμου ξεσπάει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε κατάσταση νευρικής κρίσης με αποτέλεσμα να βρίζουν άγρια στη Βουλή τους υπουργούς, με αποκορύφωμα την Άννα Καραμανλή που είπε στον Χαρδούβελη να πάει να…. Όταν μια τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε τόσο μεγάλη τρικυμία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τότε πώς είναι δυνατόν να περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια, που περιμένουν στη σειρά για συζήτηση.

Το τελευταίο επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης ήταν η διάσκεψη για το δημόσιο χρέος που επρόκειτο να γίνει στην Ουάσιγκτον. Μετά το άδειασμα από τους Αμερικανούς αλλά και τους Ευρωπαίους δεν τους έχει μείνει τίποτα. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο είναι η επίσπευση των εκλογών για να αποφασίσει ο λαός για την τύχη της χώρας.

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της Ελλάδας στην ψηφοφορία που έγινε προχθές το βράδυ στον ΟΗΕ για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους. Η Νο 1 χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία! Βέβαια η Αργεντινή κατάφερε να περάσει το ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία – λεπτομέρειες ρεπορτάζ στη σελίδα 8 – αλλά η στάση της Ελλάδας δείχνει την απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης με τους ξένους τοκογλύφους και τα κερδοσκοπικά γεράκια.

Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος
Σεισμός προκλήθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την διάψευση του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των πληροφοριών περί σύσκεψης κορυφής στην Ουάσιγκτον στα μέσα Νοέμβριου, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους . Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην αμερικανική πρωτεύουσα και απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι θα γίνει σύνοδος τον Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray δήλωσε: «Δεν είναι αλήθεια, δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος». Σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι  το Ταμείο θα συνεχίσει έως το 2016 την επιτήρηση της χώρας μας. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το Ταμείο έχει ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τις αρχές 2016.

Επικεντρωνόμαστε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τη δομή και τη μορφή που θα έχει η τρόικα».
Όσον αφορά τα σχέδια και τη μελλοντική  στρατηγική του ΔΝΤ για το χρέος, ο εκπρόσωπος του ταμείου,  επανέλαβε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους για τη «διασφάλιση της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους, για να δοθεί οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση, ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, με τον όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υλοποίει τις δεσμεύσεις του προγράμματος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν ξέχασε να προσθέσει ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και στην επικείμενη αξιολόγηση.

kontranews


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο