Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ

Τέσσερις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Αττική

- Οι σειμοί έγιναν λίγο μετά τη 1 π.μ. με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ των δύο πρώτων
- Και οι δυο σεισμικές δονήσεις ήταν 5,2 ρίχτερ, ενώ ο τρίτος ήταν 3,8 και ο τέταρτος 3,4, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
- Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο


Τέσσερις διαδοχικοί σεισμοί ταρακούνησαν την Αττική, λίγο μετά τη 1 π.μ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δυο πρώτες σεισμικές δονήσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά τεσσάρων λεπτών και ήταν έντασης 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο τρίτος ήταν 3, 8 ρίχτερ και ο τέταρτος 3,4 ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε ζωντανά στο STAR, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόνησσος.

"Δεν προέρχεται από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός. Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος", τόνισε και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: "Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι 4 σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενος και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό".


newsit

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο