Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΝ LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάζοντας με απόλυτη επιτυχία μια νέα εποχή στην εκπαίδευση, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» εισάγει δωρεάν τα πολύτιμα και αναρίθμητα οφέλη της on line εξατομικευμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στη ζωή μαθητών, γονέων και δασκάλων, καταγράφοντας μόνο κατά το μήνα Οκτώβριο περισσότερες από 750.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και πάνω από 5.000.000 προβολές σελίδων. Οι απεριόριστες δυνατότητες μιας υψηλών προδιαγραφών μαθησιακής διαδικασίας, που θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή και συντελείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό χώρου ή χρόνου, προάγοντας τις αξίες της συνεργατικότητας και της αυτονομίας, φαίνεται πως βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τη μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.


Tο πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο έχει συναρπάσει μικρούς και μεγάλους, καθώς φέρνει τον on line δάσκαλο στο σπίτι και παρέχει ελεύθερη 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Τα φροντιστηριακά e- μαθήματα είναι απολύτως εναρμονισμένα με τα σχολικά βιβλία και ειδικά σχεδιασμένα να καθοδηγούν τον μαθητή βήμα - βήμα στην επεξεργασία της θεωρίας και των ασκήσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φροντιστηριακού e-μαθήματος, ο μαθητής ή ο γονιός έχουν τη δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας με τον δάσκαλο, μέσω της υπηρεσίας chat, για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενίσχυση στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ με μια σειρά εξειδικευμένων τεστ και διαγωνισμάτων παρέχεται η δυνατότητα εξάσκησης και αυτό-αξιολόγησης. Παράλληλα, μέσω μιας εξατομικευμένης εκπαίδευσης, πολλαπλασιάζονται οι ευκαιρίες μάθησης για παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Με άξονα μια ολιστική αντίληψη εκπαίδευσης, το Οικουμενικό Σχολείο προάγει μια σχέση ανοικτής συνεργασίας και με τους δασκάλους, παρέχοντας δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε δάσκαλο που έχει το μεράκι και την αγάπη να στηρίξει ουσιαστικά τους μαθητές του. Οι δάσκαλοι αποκτούν πρόσβαση σε εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις και λαμβάνουν συμπληρωματική βοήθεια για τη διαμόρφωση του σεναρίου του μαθήματος της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, με την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, όπως το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped Classroom), το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο ενδυναμώνει τη σχέση δασκάλου – μαθητή, καθώς παρέχοντας τη δυνατότητα στον μαθητή να έχει μια πρώτη «έκθεση» στο νέο εκπαιδευτικό υλικό, εκτός της παραδοσιακής τάξης, επιτρέπει στο δάσκαλο να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή της μαθησιακής διαδικασίας εντός της τάξης, δηλαδή να βοηθήσει τους μαθητές στην εμβάθυνση και την αφομοίωση της γνώσης, μέσω της επίλυσης προβλημάτων και εργασιών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο αυτής της ολοκληρωμένης διδακτικής προσέγγισης, οι γονείς ανακαλύπτουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή μελέτη και προετοιμασία των παιδιών τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πρωταρχικό μέλημα για το πρώτο δωρεάν on line Οικουμενικό Σχολείο αποτελεί και η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Το πρώτο e-Δημοτικό παρέχει εξειδικευμένες σειρές αναλυτικών μαθημάτων και τη δυνατότητα ταυτόχρονης διδακτικής διαχείρισης διαφορετικών τάξεων από το δάσκαλο, μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών. Στις προτεραιότητες του Οικουμενικού Σχολείου συγκαταλέγεται και η επαφή με τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το Οικουμενικό Σχολείο ανοίγει τις πύλες της γνώσης στον όπου γης Ελληνισμό, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της επαφής της ομογένειας με την ελληνική γλώσσα.

Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες σε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για τη δημιουργία μιας «Εκπαίδευσης για όλους, χωρίς όρια» είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες - συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο