Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Σύνοδος Κορυφής - Ακραίος εκβιασμός κατά της Ελλάδας: Ή υπογράφετε μνημόνιο ή Grexit

Δραματικές εξελίξεις - Οι μάσκες έπεσαν και οι δανειστές απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος ευρωπαικής αλληλεγγύης - Μέρκελ, Γιούνκερ και Τουσκ απείλησαν ανοικτά την Ελλάδα ότι έχουν στα σκαριά σχέδιο GREXIT αν η Ελλάδα δεν υπογράψει τρίτο μνημόνιο και μάλιστα μακροπρόθεσμο. 
Το δράμα και ο εκβιασμός μεταφέρονται σε νέα Σύνοδο Κορυφής των 28 κρατών - μελών αυτή τη φορά και με το σενάριο της εξόδου να είναι στο τραπέζι. Η Μέρκελ πετάει το μπαλάκι του Grexit στα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης με εκβιαστικό τελεσίγραφο ότι μέχρι την Πέμπτη η Ελλάδα πρέπει να έχει καταθέσει αίτημα νέου προγράμματος με δανεισμό από τον ESM. 
Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γιούνκερ στις δηλώσεις τους μετά το πέρας της Συνόδου διατύπωσαν πολλές φορές την δυσπιστία τους κατά της Ελλάδας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα διευρυμένη Σύνοδος της Κυριακής γίνεται για να εξετάσει και το ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που δεν υπογραφεί τρίτο μνημόνιο. 
«Μετά τις σημερινές διαβουλεύσεις για την επανάληψη ενός προγράμματος για την Ελλάδα, όλοι είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε το ευρώ – Η νέα αίτηση στο ESM για δάνειο θα εξεταστεί – Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση το αργότερο την Πέμπτη» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ τονίζοντας πολλές φορές ότι πρέπει να υπογραφεί νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και ότι η ίδια δεν έχει πειστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τηρίσει τις δεσμεύσεις της. 
Είναι πλέον προφανές ότι οι δανειστές και όχι εταίροι, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο για την Ελλάδα.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα!
«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το Grexit αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της.
Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σκληρός λέγοντας πως δεν δέχεται να τον αποκαλούν στην Ελλάδα τρομοκράτη. 

newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο