Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση για την Υπερπανσέληνο 2015, διοργάνωσαν ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" & ο Σύλλογος Γυναικών "Ισμήνη", στην αερολέσχη Θηβών.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών "Ισμήνη" και τα μέλη της αερολέσχης Θηβών, πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Υπερπανσέληνο η Κόκκινο Φεγγάρι.


Από νωρίς το βράδυ αρκετός κόσμος έφτασε στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Θηβών, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κόκκινο φεγγάρι με το τηλεσκόπιο της αερολέσχης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και βραβεύσεις, ενώ οι διοργανωτές πρόσφεραν στους παρευρισκομένους σουβλάκια και άφθονο κρασί εντελώς δωρεάν.

Λίγα λόγια για την Υπερπανσέληνο:

Ενώ η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.600 χιλιόμετρα, η πιο μακρινή απόσταση είναι 405.600 χιλιόμετρα (απόγειο) και η πιο κοντινή 363.700 χιλιόμετρα (περίγειο). Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και τότε φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη σε σχέση με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της.

Η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου από το 1982, και αναμένεται να μην ξανασυμβεί πριν το 2033.

Στη χώρα μας το φαινόμενο έφτασε στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί.

ThivaPost


















Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο