Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου Θήβας

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου Θήβας με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών. Η εκδήλωση είχε στόχο την προβολή του ιερού των Καβείρων έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιολογικές εργασίες, οι οποίες έφεραν εκ νέου στο φως το κοίλο του αρχαίου θεάτρου, το βωμό στο κέντρο της ορχήστρας και το ναό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στους επισκέπτες ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αλ. Χαραμή.





Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Καβειρίου υπήρξε καρπός της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ (και ειδικότερα του κ. Μπένου) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (και προσωπικά του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Μπακογιάννη και του πρώην Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά), η οποία χρηματοδότησε το έργο στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης. Αρωγός στην προσπάθεια συντονισμού των εργασιών εκδήλωσης υπήρξε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Σπ. Νικολάου και ιδιαίτερα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων, κ. Ευ. Παπαλουκάς και ο Αντιδήμαρχος της ίδιας Δημοτικής Κοινότητας, κ. Π. Τσαραμπάρης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπάλληλος της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Δ. Κουτσοδήμος. Όλοι οι παραπάνω, μαζί και τους εθελοντές, προερχόμενοι κυρίως από την Δημοτική Κοινότητα Βαγίων, βοήθησαν με αυταπάρνηση στη βελτίωση της πρόσβασης προς τον αρχαιολογικό χώρο και στην καθοδήγηση και διευκόλυνση των επισκεπτών, κατά την πρόσβαση και αποχώρησή τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στο τέλος της εκδήλωσης έπαιξε σαξόφωνο ο κ. Θεόδωρος Κερκέζος, ερμηνεύοντας μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, Pedro Ettourade, με ελληνικά στοιχεία, ενώ απαγγέλθηκαν και χωρία του Πινδάρου από τον ηθοποιό κ. Λάμπρο Τσάγκα.
Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στον Ορχομενό, οι οποίες περιελάμβαναν, το πρωί ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στο Θέατρο, στον Θολωτό Τάφο και στην Παναγία της Σκριπούς, αλλά και στο Θέατρο της Χαιρώνειας, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των αρχαιολογικών χώρων Τανάγρας, Άσκρης και Ορχομενού Βοιωτίας από την Προϊσταμένη Αλ. Χαραμή και από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Κ. Καλλιγά, Δ. Οικονόμου και Όλ. Κυριαζή. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Η’ Γενικής Συνέλευσης στο Θέατρο του Ορχομενού και παρουσιάστηκαν δρώμενα από τον κ. Νότη Μαυρουδή, με τίτλο: «το κιθαρίζειν εστί ελληνικόν» και από την Εύη Φάμπα, η οποία ερμήνευσε έργα για κλασική κιθάρα του Δημήτρη Φάμπα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω, καθώς και τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λ. Υπερήφανο, την Δήμαρχο Λιβαδειάς κα Μ. Πούλου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των παραπάνω δύο Δήμων, καθώς και τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, όπως και τους εκατοντάδες επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.



   Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας

Αλεξάνδρα Χαραμή



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο