Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Θήβα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Θήβα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, η αδειοδότηση του 1ου πράσινου σημείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Εκδόθηκε η αδειοδότηση του 1ου πράσινου σημείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από την σύνταξη σχετικής μελέτης και την υποβολή αιτήματος της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε προς την Περιφέρεια, για λογαριασμό του Δήμου Θηβαίων.
Το πράσινο σημείο έχει χωροθετηθεί στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, σε ήδη περιφραγμένο χώρο, όπου οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών θα μπορούν να εναποθέτουν τις παρακάτω κατηγορίες αστικών στερεών αποβλήτων :

«ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2015» στα Λεύκτρα - Όλο το πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

Όλα τα μέλη του Δ.Σ., οι χορευτές, οι ηθοποιοί και οι εθελοντές μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε, για ακόμα μια χρονιά, στις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2015».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

• Παρασκευή 7 Αυγούστου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών & παραδοσιακό γλέντι. Στην έναρξη των εκδηλώσεων μας, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας καθώς και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λάϊος», «Χορευτικός Σύλλογος Ερυθρών "Το Κριεκούκι"» θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Κοντά μας θα βρίσκονται και οι δάσκαλοι της «Μουσικής Σχολής Χρόνης Αηδονίδης» και αφού συνοδεύσουν με τις μελωδίες τους τα χορευτικά τμήματα, θα μας κρατήσουν συντροφιά σε ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Κεντρική πλατεία Λεύκτρων και ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού, στη Λίμνη Μουσών στην Άσκρη

Λίγες ώρες έμειναν  από τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Άσκρης το Σάββατο 8 Αυγούστου στη Λίμνη Μουσών με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία. 
Οι αισθαντικές  ερμηνείες της Ελένης και της Γλυκερίας,ο τρόπος που επικοινωνούν με το κοινό στα live τους, η νέα ηχητική προσέγγιση, η επιλογή των τραγουδιών και οι εκπλήξεις στη σύνδεση της μουσικής με την ποίηση, υπόσχονται μία απολαυστική, καλοκαιρινή συναυλιακή βραδιά.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Από τη νέα διώρυγα του Σουέζ στη νέα τριμερή για την ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Η διώρυγα του Σουέζ ήταν πάντα ένα γεωστρατηγικό σημείο από το 1869 και τώρα με το νέο άνοιγμα αποκτά νέα διπλή κατεύθυνση. Με αυτή την έννοια είναι μία μεγάλη επένδυση για την Αίγυπτο. Κι ένας τρόπος να ενισχύσει αυτό το κομβικό σημείο είναι να δημιουργεί συμμαχίες στον άμεσο θαλάσσιο χώρο. Η Αίγυπτος έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ με την Κύπρο από το 2003 και υποστήριξε αυτή τη συμφωνία με την επέκταση του 2012. Στη συνέχεια με τις δύο τριμερείς με την Ελλάδα και την Κύπρο αρχίσαμε να μιλάμε επί του πρακτέου στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για τις τρεις χώρες. Κι ένας λόγος είναι απλός. Η Ελλάδα είναι συνδετικός κρίκος για την Αίγυπτο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά με την Ιταλία. Είναι το ανάλογο της Κύπρου για το Ισραήλ. Έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος παίζουν ήδη έναν ενεργειακό ρόλο ακόμα κι αν οι Έλληνες δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

Αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ .Δείτε τους επιλεγμένους φορείς για τον Δήμο Θηβαίων

Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου έως την Τρίτη 18 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ , μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr ) από τις 4/8/2015.

16η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Δευτέρα 3 Αυγούστου, 10:00-12:30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα φωτογραφικό εργαστήρι
Γνωρίζουμε την Τέχνη της Φωτογραφίας και εκφραζόμαστε δημιουργικά, μέσα από το παιχνίδι με το φως. Σχεδιάζουμε και σκηνοθετούμε ιστορίες τις οποίες αποτυπώνουμε φωτογραφικά.
Με την Ειρήνη Αναστασίου.
Για παιδιά 10 – 15 ετών. 

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για αγροτικές ζημιές από χαλαζόπτωση

ΘΕΜΑ:             
«Ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες της Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  3955/07-07-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τo χαλάζι της 30ης Ιουνίου του 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (βιομηχανικής τομάτας, μηδικής, βαμβακιού, καλαμποκιού κ.λπ.), συνολικής ζημιωθείσας έκτασης 4.000 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βοιωτίας (περιοχές Κάστρου και Αλίαρτου), σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν οι αναγγελίες και ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς (τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 15η Ιουλίου του 2015).

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, EINAI HΔΗ ΕΔΩ.

 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

              Ελληνίδες και Έλληνες χρόνια πολλά.
             Ο  μακαριστός γέροντας  Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός,  προφήτευσε  πως  στην Ελλάδα  πριν  “κάνει πίσω το κεφάλαιο”,  θα προηγηθεί μία “πολιτειακή ανωμαλία” και πολλοί έχουν προσπαθήσει να την ερμηνεύσουν με διάφορους τρόπους. 
             “Πολιτειακή ανωμαλία” σημαίνει πως θα υπάρξει  κάποιο γεγονός, που θα φέρει ανωμαλία  στο Πολίτευμα της χώρας. Τέτοια γεγονότα,  είναι αυτά που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα  και φυσικά αφού δεν προβλέπονται, δεν μπορούν και να λυθούν κατά το Σύνταγμα.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πρόλογος

Οι Πολιτικοί που ανεδείχθησαν μετά  τη καταραμένη Μεταπολίτευση, απεδείχθησαν καταστροφή για την Ελλάδα, και τους Έλληνες.
Η Μεταπολίτευση έγινε για τους Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Σημίτη, ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζέλους, Ντόρα, Κυριάκο, Τσίπρα, κ.λ.π. εφιάλτες.
Μετά τη ΚΥΠΡΟ είχε σειρά η ΕΛΛΑΔΑ σε ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!
                       Ανάλυση
Σύνθημά τους η Πολιτική ισχύς, ο πλούτος «πάση θυσία», η υποκρισία, και η αποβλάκωση του Ελληνικού Λαού.
Δεν τα λέω εγώ, τα λένε ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ!!!
Έρριξαν στο Λαό τα συνθήματα, Πατρίδα, Ελευθερία, Δημοκρατία, Ιουδαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση,  και ευημερία .
Αντί αυτών έκαναν τα αντίθετα, εκτός από τον εγκλωβισμό στην Ιουδαϊκή Ε.Ε., την Ελλάδα- Πατρίδα κοντεύουν να τη διαλύσουν και διαμελίσουν, «εις τα εξ’ ών συνετέθη»,  και τους Έλληνες να καταστρέψουν.

Tα εντυπωσιακά εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκαν στα φαντασμαγορικά εγκαίνια της Διώρυγας του Σουέζ.
Οι εικόνες από τα εγκαίνια ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακές με το πανηγυρικό κλίμα να είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα για την ολοκλήρωση του έργου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία

Πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο τοποθετούν οι «καλοί πελάτες» σε τράπεζες του Βερολίνου – Έτσι εξηγούνται οι εμμονές του Σόιμπλε για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα – Όλο το βρώμικο παιχνίδι

Τα οικονομικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή στην Ευρώπη είναι συντριπτικά κατά της Γερμανίας που φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος γεγονός που εξηγεί απόλυτα την εμμονική της διάθεση να αυξήσει τους δείκτες φορολογίας στην Ελλάδα.

ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ '' ΥΠΑΤΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ '' ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΓΜΑΤΑ

Υπατον Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας
 Τετάρτη 5 Αυγούστου

Παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν την Ιερά μονή Σαγματά για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξις 
ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ,  Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αργολίδος κου Νεκταρίου. 

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 187/6-8-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 6/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για την Παρασκευή 7/8/2015,   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 6ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, έως και την 12η βραδινή της 7ης Αυγούστου,  ημέρα Παρασκευή,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΛΕΙ «ΠΕΣΚΕΣΙ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την οριστική απόφαση του να ξαποστείλει από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί, κυρίως από την Συρία, εξεδήλωσε ο νομάρχης Σμύρνης, Mustafa Toprak, στην τουρκική εφημερίδα Sözçü.
Σύμφωνα με την χαρακτηριστική του δήλωση, «Suriyelileri sınır dışı edeceğiz», δηλαδή «θα απελάσουμε στο εξωτερικό τους Σύριους», ετοιμάζεται οργανωμένη επιχείρηση που θα εξαπολύσει τις χιλιάδες των Σύριων που έχουν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης προς το Αιγαίο, δηλαδή προς τα ελληνικά νησιά, τα οποία ήδη στενάζουν από τον όγκο των προσφύγων που έχουν έρθει από τις τουρκικές ακτές.

Και μετά τη συμφωνία τι; Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα και τις εκλογές

Η απόφαση για πρόωρες εκλογές είναι δεδομένη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ουσιαστικά περίπου 30 βουλευτές, κάτι που θα οριστικοποιηθεί στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. 
Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν εντολή να τρέξουν για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με στόχο όλα να είναι έτοιμα μετά το Δεκαπενταύγουστο για να περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή στις 17-18 Αυγούστου και από τα ξένα κοινοβούλια γύρω στις 20 του ίδιου μήνα.

Η διδασκαλία του Χρόνου

Ν. Λυγερός

Μαθαίνοντας όλο και περισσότερα για το παρελθόν προετοιμάζουμε καλύτερα το μέλλον. Αυτό το νοητικό σχήμα ισχύει για τις διαπραγματεύσεις, αλλά και για το μεγάλο διαγωνισμό υδρογονανθράκων. Όταν ανακαλύπτουμε ότι υπήρχαν στοιχεία αρνητικά εξ αρχής και στα δύο πλαίσια, μπορούμε εύλογα ν’ αναρωτηθούμε πώς φτάσαμε τουλάχιστον σε αυτό το σημείο και να μην είχαμε ήδη μία οριστική ρήξη και ακύρωση επί της ουσίας του διαγωνισμού. Διότι τώρα αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουμε θετικές εξελίξεις σε μόνο μερικές μέρες και μπορούμε να προχωρήσουμε δυναμικά τον διαγωνισμό. Τι έχει αλλάξει από τους άλλους; Απολύτως τίποτα. Τι έχει αλλάξει τότε; Τα πάντα. Ουσιαστικά είχαμε έντεχνα και τεχνητά προβλήματα που δεν αντιπροσώπευαν μια πραγματική ή θεσμική δυσκολία, αλλά μια καθαρά μεθοδολογία.

Κτηματολόγιο: Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους

Περίπου 10 χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια μέχρι το τέλος του χρόνου και να περάσουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου!
Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Η κτηματογράφησή τους άρχισε την περίοδο 1997-99 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα και συνολικά μέχρι σήμερα φτάνουν τα 200.000.

24ωρες επαναλαμβανόμενες στον ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ


Μας ενώνει ο αγώνας ενάντια στην ασυδοσία της Coca Cola

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Η Coca Cola προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνικό προφίλ στο πλαίσιο του αποπροσανατολιστικού ευφημισμού «εταιρική ευθύνη». Ένα από τα διαφημιστικά συνθήματα που χρησιμοποιεί ο μηχανισμός προπαγάνδας της πολυεθνικής είναι: “Μαζί για όσα μας ενώνουν”.
Αν αναζητήσει, όμως, κανείς, τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν την Coca Cola 3 Ε και τους μετόχους της με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δε θα ανακαλύψει ούτε ένα θετικό σημείο “ένωσης”. Στην πραγματικότητα οι καταναλωτές και οι μέτοχοί της συγκεκριμένης εταιρίας ελάχιστα κοινά έχουν και αυτά είναι αρνητικά: και αυτό γιατί οι μέτοχοι της Coca Cola  3 Ε φροντίζουν για το κέρδος τους, ενώ οι καταναλωτές “επιλέγουν”, τις περισσότερες φορές ασυνείδητα, να καταναλώσουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας και τίποτε περισσότερο.
Και ενώ δεν υπάρχουν “θετικά” στοιχεία που ενώνουν τους “μετόχους” και την εταιρία με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, υπάρχουν ένα σωρό αρνητικά που ενώνουν τους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας με την πολυεθνική Coca Cola:

Νέα 3D σεισμικά για τον Πρίνο

Ν. Λυγερός

Ενώ παλεύουμε για την ελληνική ΑΟΖ, είναι καλό να βλέπουμε και τα προγράμματα που γίνονται εντός ελληνικής κυριαρχίας, γιατί μπορούν να δώσουν παραδείγματα δράσης, όταν πρόκειται για νέα δεδομένα. Και ακριβώς αυτό γίνεται τώρα με τα 3D σεισμικά δεδομένα του Πρίνου που παρέδωσε η Energean στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω ΥΠΑΠΕΝ. Αυτές οι νέες σεισμικές έρευνες έγιναν στον Πρίνο μεταξύ 14 Ιουνίου και 17 Ιουλίου. Τώρα μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής και μάλιστα με εικόνες τριών διαστάσεων, που είναι βέβαια πιο αποτελεσματικές,, όταν προετοιμαζόμαστε για γεώτρηση. Η περιοχή που ερευνήθηκε έχει συνολική έκταση 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Καθώς το κόστος για εικόνες 3D είναι της τάξης των 400 Ευρώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

15η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Παρασκευή 31 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών. Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.
Με τη Λουλουδία Βρεττού.
 Για παιδιά 4 – 7 ετών.

Η οικονομία είναι 'κλίμα' και 'ψυχολογία'..

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης
οικονομολόγος

Πολύ λίγοι έχουν κατανοήσει τι πραγματικά έχει συμβεί στην οικονομία της χώρας το τελευταίο διάστημα και ειδικά από τις 20/7 και μετά.

Οικονομία πάνω από όλα,ακόμα κι από τα νούμερα, είναι 'ψυχολογία'.

Η ψυχολογία λοιπόν έχει πέσει στα τάρταρα και θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει, έστω και στα περυσινά επίπεδα.

Οι λόγοι πολλοί.

1.Η κρατική χρεοκοπία έχει μετατραπεί σε χρεοκοπία του τραπεζικού τομέα της χώρας.Οι άλλοτε κραταιές ελληνικές τράπεζες πληρώνουν το λογαριασμό της άναρχης και χωρίς κανόνες πιστωτικής τους επέκτασης,όπως και το κόστος του εναγκαλισμού των διοικήσεών τους με το δημόσιο τομέα (αγοράζοντας με 'αγάπη' τα χρεόγραφα-σαπάκια που εξέδιδε το κράτος επί δεκαετίες ολόκληρες).Ο αρχικός λογαριασμός ήλθε το 2012 και ο τελικός τώρα.

Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων στην Κύπρο

Ν. Λυγερός

Δεν φτάνει που η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ της, έχει κάνει τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Ισραήλ, έχει υπογράψει συμβόλαια με την τριπλή κοινοπραξία Nobel-Avner-Delek, με τη διπλή κοινοπραξία ENI-Kogas, με την εταιρεία Total, έχει σπουδές υδρογονανθράκων στα έξι πανεπιστήμιά της, αλλά τώρα ετοιμάζει και Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων στη Λάρνακα. Με άλλα λόγια η Λάρνακα μ’ αυτόν τον τρόπο, τον ερευνητικό, γίνεται ήδη ένα ενεργειακό λιμάνι. Διότι ξέρει ότι θα είναι πάντα ένα λιμάνι, αλλά όχι απαραίτητα ένας αερολιμένας, ειδικά μετά την επίλυση του Κυπριακού. Κατά συνέπεια, αυτή η καινοτομία είναι πολύ σημαντική, γιατί θα αποτελέσει ένα πόλο έλξης για την ειδικότητα που γίνεται όλο και πιο πολύτιμη για την Κύπρο. Είναι η προετοιμασία της Κύπρου του μέλλοντος.

Παρεμβαίνει το επιμελητήριο Βοιωτίας για το νοσοκομείο Λιβαδειάς και τους αγρότες

Στο πλευρό των αγροτών δηλώνει το επιμελητήριο Βοιωτίας εν όψει της νέας σφοδρής φορολόγησής τους καθώς κατανοούν ότι αν σπάσει ο βασικός κρίκος της οικονομικής αλυσίδας στο νομό να θιγούν και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Παράλληλα ο Παναγιώτης Αγνιάδης παρεμβαίνει και στο μείζον ζήτημα της λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος στα επείγοντα για το μήνα Αύγουστο απαιτώντας την άμεση πρόσληψη 5 γιατρών για την τήρηση των

14η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Πέμπτη 30  Ιουλίου10:30-12:30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του ουρανού
Μαθαίνουμε τη μυθολογία και ανακαλύπτουμε τη θέση των αστερισμών στον ουρανό.
Με τη Μαρία Νιφαδοπούλου.
Για παιδιά από 10 ετών και πάνω.  

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 184/5-8-2015 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 5/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για την Πέμπτη 6/8/2015,   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 5ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, έως και την 12η βραδινή της 6ης Αυγούστου,  ημέρα Πέμπτη,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ...

Ο άνθρωπος με την πνευματική εξέλιξη παραπλανήθηκε και θεώρησε ότι βγήκε και υπάρχει, ότι μπορεί να υπάρξει έξω από το πλαίσιο της κοσμικής λειτουργίας. Η ιδέα αυτή, όπως και η φιλοσοφική αντίληψη που στηρίζεται στους ίδιους συλλογισμούς, δεν είναι συνεπής στην πληρότητα των συσχετίσεων, γιατί η λογική του ανθρώπου δεν ξεπερνάει τη λογική του Σύμπαντος.

Και οφείλει να εξερευνά, να γνωρίζει την κοσμική πορεία,τους νόμους της. Και να προσαρμόζεται , γιατί αλλιώς διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί μακρυά από το δρόμο του Σύμπαντος, να παραπλανηθεί και να ταλαιπωρηθεί. Η ιστορική εικόνα που σχηματίζουμε από την ανθρώπινη πορεία είναι αυτής της μορφής των παραπλανήσεων και των ταλαιπωριών...

«Πέστε μου την εναλλακτική λύση» άρθρο του Θανάση Σκούμα

Μας ζήτησαν να τους πούμε την εναλλακτική, αφού είχαν συμφωνήσει. Αλλιώς να σωπάσουμε. Μόνο που σε πέντε μήνες διαπραγμάτευσης, δεν μας ρώτησαν. Και κατέληξαν, ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική από τα μνημόνια. Δηλαδή: “There is no alternative” (ΤΙΝΑ). Δεν υπάρχει εναλλακτική. Με απλά λόγια ο νεοφιλελευθερισμός, η λιτότητα, η συντριβή των ταξικά κυριαρχούμενων είναι η μόνη οδός. Μας λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανάταξης για τα λαϊκά στρώματα. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης, εκτός οποιασδήποτε συλλογικής κατεύθυνσης και έγκρισης, ήρθε η ΤΙΝΑ. Αφού πρώτα έγινε το δημοψήφισμα. Που βροντοφώναξε ΟΧΙ. Αυτή η λαϊκή βούληση, η δημοκρατία, δεν εφαρμόστηκε. Όπως θα έλεγαν κάποιοι, “This is coup”!!!. Γιατί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα αρνήθηκε την λιτότητα και τη συμφωνία-πρόταση Γιούνγκερ και είδε ότι το ΟΧΙ σε αυτή την συμφωνία, (που λίγες μέρες μετά συνάφθηκε ακόμα πιο επώδυνη) έγινε ΝΑΙ, κατά την αυθαίρετη προτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι κατά την προτίμηση του ελληνικού λαού.

Σκληρή ανακοίνωση του ΙΣΑ κατά του υπουργείου Υγείας: Οι μεταρρυθμίσεις θυμίζουν συγκεντρωτικά συστήματα

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ζητάει από το υπουργείο διάλογο, σημειώνοντας πως ο ΙΣΑ είχε μελετήσει σε βάθος όλες τις προτάσεις των προγενέστερων επιτροπών (πρόταση επιτροπής Σουλιώτη, Κοντού και Task Force) και είχε προτείνει να χρησιμοποιηθεί σαν βάση διαλόγου η πρόταση της επιτροπής Σουλιώτη, η οποία είχε ζητήσει και είχε λάβει υπόψη τις προτάσεις από τις επαγγελματικές ενώσεις και τους επίσημους φορείς των ιατρών και είχε παρουσιαστεί η πρότασή της από τον Πρόεδρο της επιτροπής στο Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές

Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές. Ό,τι και να λέγεται, όποιες και να είναι οι υποσχέσεις από όλες τις πλευρές, είναι απαράδεκτο που συνεχίζονται οι εργασίες. Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για χρυσό, αλλά για χρυσόσκονη. Όλοι βλέπουμε ότι η χημική εξόρυξη είναι απαράδεκτη. Όλη αυτή η διαδικασία οφείλεται μόνο στο χρηματιστήριο με το χρυσό και δεν μπορεί να είναι μια σοβαρή επένδυση ακόμα και οικονομικά. Όταν καταστρέφεις τα πάντα, γιατί αγνοείς τα πάντα, δεν μπορείς να συνεχίσεις χωρίς κανένα κόστος. Ακόμα και η χρήση της Αστυνομίας πρέπει να σταματήσει, διότι πρόκειται για χειραγώγηση. Κανένας δεν θέλει την οριστική και μη αναστρέψιμη καταστροφή της περιοχής. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται, δεν το κάνουν για κάποιο προσωπικό όφελος, αλλά για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

13η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τετάρτη 29  Ιουλίου10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέ
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με την Ευθυμία Παπαναστασίου.
Για παιδιά 6 – 12 ετών. 

Όταν τα "Παναγοπουλάκια" απειλούσαν την Γιαβούζ στα Ίμια! Η άγνωστη ιστορία τους

Η ειδηση για την εκποίηση των δύο παράκτιων περιπολικών του ΠΝ, προκάλεσε αίσθηση. Τα “Παναγοπουλάκια” όπως τα λένε τα στελέχη του ΠΝ,μπορεί να ήταν παροπλισμένα από το 2003,αλλά έχουν γράψει την ιστορία τους στον Στόλο. Μια από τις σελίδες αυτής της ιστορίας έχει να κάνει με την καταραμένη νύχτα των Ιμίων! Εκεί που τα “Παναγοπουλάκια” θα μπορούσαν να είχαν γίνει “φονικά όπλα” για τα τουρκικά πλοία και ειδικά για την φρεγάτα Γιαβούζ! Πως;

Οι αναμνήσεις ενός απόστρατου πλέον στελέχους του ΠΝ πολύτιμες για να καταλάβουμε πως τα περιπολικά θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Περίεργες οι φωτιές στη Βοιωτία. Πρώτος απολογισμός από τον διοικητή της ΠΥ του νομού

Περίεργες χαρακτηρίζει τις μέχρι τώρα πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη Βοιωτία ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, με κυριότερη αυτή που προκλήθηκε στο Μαυσωλείο του Διστόμου βάση και των πειστηρίων που ερευνώνται και παραπέμπουν σε εμπρησμό.


Ο κος Κεφαλάς επιχειρεί ένα πρώτο απολογισμό στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και μιλά για τους εθελοντές και όλους εκείνους που συνδράμουν με τη βοήθεια και το έργο τους τις υπηρεσίες πυρόσβεσης.

12η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τρίτη 28 Ιουλίου10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Μια φορά την εβδομάδα η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με την Ιωάννα Τούσσα και τη Βασιλική Τσέλλου.
Για παιδιά 4 – 7 ετών.  

ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ…ΤΟΥΡΚΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Burası Yunanıstan Türklerin olacak», η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αποκαλύπτει ότι οι μεγάλες και διεθνώς γνωστές ελληνικές τουριστικές μαρίνες θα περάσουν σε τουρκικά χέρια, υλοποιώντας το παλιό όνειρο των Τούρκων να κυριαρχήσουν σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός του Αιγαίου πελάγους.

Πατούλης προς Γ. Σταθάκη : Κινδυνεύουν δημοτικά έργα ύψους 1,2 δις ευρώ

Τον κίνδυνο να κληθούν οι δήμοι της χώρας να επωμιστούν το κόστος από τη διακοπή εργασιών συμβασιοποιημένων έργων τους επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην επιστολή του θέτει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα , που αφορούν
• αφενός το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθούν μια σειρά από συμβασιοποιημένα έργα που εκτελούνται στους Δήμους όλης της χώρας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού

Ν. Λυγερός

Ακόμα μερικοί, ευτυχώς όλο και λιγότεροι, προσπαθούν να μας πείσουν με σενάρια λαϊκισμού που ένας Θεός ξέρει αν τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν τους ακούμε πια, δεν δίνουμε σημασία. Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού και δογματισμού. Δεν τα έχουμε ανάγκη. Δεν βοηθούν σε κανένα σημείο την Ελλάδα κι απλώς αφήνουν τις ευθύνες στους άλλους χωρίς να προτείνουν καμιά κίνηση, καμιά πράξη και βέβαια απολύτως καμιά στρατηγική οποιασδήποτε επίλυσης πραγματικών προβλημάτων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε οι κυριαρχίες στις κομματικές διαμάχες. Είμαστε πια σε μια κατάσταση, όπου δεν έχουμε καν την πολυτέλεια αυτή. Ο καθένας κατακρίνει τον προηγούμενο μέχρι να κατηγορηθεί από τον επόμενο. Αλλά είναι ο ελληνικός λαός που έχει το πρόβλημα.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

11η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ.
Με τη Χαρούλα Κυριακάκη.
Για παιδιά 4 – 7 ετών.

«Μαύρη Δευτέρα» για το Χρηματιστήριο Αθηνών

ΚΡΑΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1987

Ιστορικό χαμηλό καταγράφηκε σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας μετά από πέντε εβδομάδες.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 668,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 16,23%.
«Καθίζηση» σημειώθηκε στον κλάδο των Τραπεζών όπου ο δείκτης παρέμεινε στο  - 30% και έκλεισε στις 461,63 μονάδες.
Συνολικά, πρόκειται για την πιο μεγάλη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις 7  Δεκεμβρίου 1987 ( τότε η πτώση ήταν στο -15,03%).

ΑΟΖ και ζεόλιθος

Ν. Λυγερός

Η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος είναι εργαλεία υψηλής στρατηγικής και εποικοδομητικές λύσεις, για να βοηθήσουν έμπρακτα την πατρίδα μας. Κατά συνέπεια, είναι θέματα που πρέπει να προωθήσουμε σε κάθε περίπτωση ό,τι και να γίνει, γιατί δεν είναι μόνο μέτρα εξοικονόμησης, αλλά μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Με την ΑΟΖ και το ζεόλιθο λειτουργούμε και στο πλαίσιο θάλασσας με το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και ξηράς με τη Μακεδονία και την Θράκη. Ας μάθουν οι περισσότεροι πολιτικοί μας τώρα που τα έμαθε και το αρμόδιο Υπουργείο περί τίνος πρόκειται για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, αφού έχουν άμεσα οφέλη για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις και το εργατικό δυναμικό του τόπου.

Ερώτηση Μπασιάκου για προβλήματα δυσλειτουργίας Νοσοκομείου Λειβαδιάς

Για  τον Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: Προβλήματα δυσλειτουργίας Νοσοκομείου Λιβαδειάς, όπως εφημεριών Χειρουργικού Τμήματος και καταβολή δεδουλευμένων στο προσωπικό του Νοσοκομείου.


Σε συνέχεια αναπάντητων Ερωτήσεών μου, όπως της με αριθ.3053/29.5.2015, για ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

Σε απάντηση του υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 319/29-7-2015 εγγράφου σας με το οποίο παρέχονται νέες διευκρινήσεις επί της υλοποίησης της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 του Ο.Α.Ε.Δ., έχουμε να επισημάνουμε τα κατωτέρω, διατυπώνοντας την έντονη δυσφορία μας για την παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς των υπηρεσιών σας.
1.       Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 801/22-7-2015 έγγραφό μας, θέσαμε με απόλυτη σαφήνεια, αφενός το νόμιμο της απασχόλησης των υπαλλήλων της ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, ότι δηλαδή δεν μπορούν να εργαστούν στην καθαριότητα, αφετέρου την απόφασή μας να προσφύγουμε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί η μη νόμιμη απασχόλησή τους.

Μέχρι την Παρασκευή σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 Η πρώτη «έκρηξη» σημειώθηκε στο χώρο του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι στο δημόσιο κλάδο υγείας στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι συντριπτικά περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επίσχεση εργασίας οι ασθενείς θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, καταβάλλοντας οι ίδιοι το κόστος της εξέτασης και έπειτα θα μπορούν να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), ο Οργανισμός «βρίσκεται σε πλήρη διάλυση», μην μπορώντας πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στους ασθενείς , στους ιατρούς, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ληστών έζησε 82χρονος στη Βοιωτία

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι πρωί της Κυριακής, εισέβαλλαν σε σπίτι 82χρονου στην Αλίαρτο Βοιωτίας και αφού άσκησαν σε βάρος του σωματική βία, τον δέσμευσαν και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα.

Ο 82χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το επισιτιστικό πρόγραμμα έως 26 Αυγούστου

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι παρατείνεται μέχρι τις 26 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/ και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ) .


Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τα σημεία εξυπηρέτησης των δυνητικά ωφελούμενων του Δήμου Θηβαίων στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόγραμμα Δωρεάν Εξετάσεων Ψηφιακής Μαστογραφίας - Μήνας Ιούνιος

Τον Ιούνιο 8 Δήμοι-μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετείχαν στο Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών. Στο σύνολο εξυπηρετήθηκαν 63 γυναίκες άπορες ή/και ανασφάλιστες.
Αναλυτικά συμμετείχαν: ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στις 11/6, ο Δήμος Νέας Ιωνίας στις 11/6, ο Δήμος Βριλησσίων στις 12/6, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στις 12/6, ο Δήμος Διονύσου στις 18/6, ο Δήμος Θήβας στις 19/6, ο Δήμος Αμαρουσίου στις 25/6 και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 26/6.

10η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Παρασκευή 24 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με το Γιώργο Σκούμα.
Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Η έωλη «θεωρία Τσίπρα» που στοίχισε ακριβά στη Χώρα, η σιωπή των ΜΜΕ τότε που έπρεπε να μιλήσουν και το δέον γενέσθαι σήμερα

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.         Μοιραία για τη Χώρα υπήρξε η εμμονή του κ. Τσίπρα στην έωλη θεωρία πως η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα δέχονταν τελικά την «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» που είχε διατυπωθεί στο προεκλογικό «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και στις Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Οι Ευρωπαίοι θα δεχτούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, “γιατί απλά δεν τους συμφέρει μια προοπτική που θα θέσει σε διακινδύνευση την ίδια τη συνοχή της Ευρωζώνης” μας διαβεβαίωνε ασταμάτητα ο κ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές.
2.            Η θεωρία αυτή του κ. Τσίπρα δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση.
- Η «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» αντιστρατευόταν ευθέως θεμελιώδεις πολιτικές και κανονισμούς της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο