Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καλή χρονιά από το ThivaPost

Ο χρόνος για τον καθένα από μας έχει μια ξεχωριστεί έννοια, με μια ακαθόριστη κίνηση των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον.

Η αλλαγή του χρόνου σαν σύστημα μέτρησης, είναι μια μετάβαση από το παλιό στο καινούργιο. Και από μόνο του διαχέει μια αισιοδοξία, για την συνέχεια του ταξιδιού μας μέσα στο χρόνο σαν σύστημα μέτρησης.

Η αλλαγή του χρόνου συνδέεται με ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι οι άνθρωποι συνηθίζουν να θέτουν νέες βάσεις για τη νέα χρονιά, με σκοπό την καλυτέρευση του ταξιδιού τους στον επιθυμητό προορισμό για τον καθένα.


Συνήθως αυτό το περίεργο ταξίδι μας μέσα στο χρόνο, συνδέεται με τη λήθη. Η λήθη είναι η λησμονιά, το να ξεχνάει κανείς ή να ξεχνιέται.

Η αλλαγή που επιφέρει ο χρόνος αλλά και η λήθη ως συνακόλουθο, κλείνουν ένα κεφάλαιο της Ζωής μας, έναν συγκεκριμένο κύκλο που συνειδητά εξαφανίζεται από τη μνήμη μας, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να αναζωπυρωθεί.

"Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται", "οι νεκροί πεθαίνουν όταν λησμονούνται", και άλλες παροιμίες, αναφέρουν τη δύναμη και τη χρησιμότητα της μνήμης.

Η μνήμη είναι σημαντικό εργαλείο της ανθρώπινης φύσης, διότι μας συνδέει με αξίες και ιδανικά, και δημιουργεί μια ταυτότητα στην ψυχή μας. Είναι το εφόδιο, για να πορευτούμε στον χρόνο ελεύθεροι και δυνατοί.

Χιλιάδες βιβλία έχουν γραφτεί, με σκοπό να υπάρχει συνέχεια και σύνδεση. Μεταλαμπάδευση αξιών και γνώσης, που αποτελούν τον φάρο και το πηδάλιο της συνέχειας στο ταξίδι μας στο χρόνο.

Η ευχή μου για τη νέα χρονιά είναι, να έχουμε Υγεία και να αποκτήσουμε μνήμη, εφόδιο που θα μας συντροφεύσει στο ταξίδι στο χρόνο. Που θα μας καταστήσει ελεύθερους από φόβους.

Να διατηρήσουμε την επαφή με αυτά που μας ένωναν.

Και όπως λέει ο Νίκος Καζαντζάκης:

Δεν είναι το "Καλώς όρισες!", είναι το "Καλό ταξίδι!".

Νίκος Χατζηδούρος

ThivaPost

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο