Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμική κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. από τις πρώτες πρωινές ώρες «ρίχτηκαν» στη μάχη της Απεργίας με εξορμήσεις και περιφρουρήσεις στις βιομηχανίες της περιοχής αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ που εδρεύουν στην πόλη της Θήβας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, νέων και γυναικών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Θεοδώρου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Αντώνης Τουλουμάκος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.
Στην  κεντρική ομιλία ο Γιώργος Καβάλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και Πρόεδρος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» τόνισε:
«Η σημερινή μέρα 4 Φλεβάρη 2016 είναι μια ξεχωριστή μέρα. Και είναι ξεχωριστή μέρα γιατί η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι πολύ μεγάλη! Δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρειΩς εδώ! Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά υποφέραμε! Είναι η ώρα να πληρώσουν! Είτε θα πληρώσει η πλουτοκρατία και το κράτος της, είτε εμείς οι εργάτες με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με την συμμαχία μας να τους ανατρέψουμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει! Τώρα κοινό μέτωπο, εργατών - αγροτών - επαγγελματιοβιοτεχνών και νέων επιστημόνων για να μην τολμήσει ούτε αυτή ούτε καμία κυβέρνηση να ξηλώσει την κοινωνική ασφάλιση. Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατέκλεψαν τα ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, την φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που οι κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη» στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η σημερινή απεργία να τους στείλει το μήνυμα ότι θα πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο και ότι προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση μέχρι να τον αποσύρουν.»
Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στις γειτονιές της πόλης η οποία κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χιλ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

  • ΛΑΡΚΟ 100%
  • ΜΟΡΝΟΣ  100%
  • DASIC  100%
  • ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  100%
  • ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ  100%
  • LIDL ( ΑΠΟΘΗΚΕΣ) 100%
  • ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ  95%
  • ΜΙΝΕΡΒΑ 95%
  • ΕΑΒ 94%
  • KNORR 90%
  • WATERCRAFT 90%
  • SCHNEIDER-ELECTRIC 90%

Στην Απεργία συμμετείχαν καθολικά ο Εμπορικός Σύλλογος, οι ενώσεις των ΕΒΕ και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης.

Θήβα 04/02/2016





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο