Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ?

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση των Τούρκων τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που στην νοτιοανατολική Τουρκία ανεβαίνει η ένταση και καθημερινά έχουμε άγριες συγκρούσεις ενώ από την Συρία πέφτουν βροχή οι ρουκέτες στο τουρκικό έδαφος με θύματα Τούρκους πολίτες..


Και ενώ επίσημα η Άγκυρα συγκεντρώνει συνεχώς στρατεύματα στην εύφλεκτη περιοχή στα σύνορα με την Συρία, στο Αιγαίο παρατηρείται μια ασυνήθιστη τουρκική προκλητικότητα που είχε να εμφανιστεί εδώ και καιρό και όλα αυτά γίνονται παρουσία των νατοϊκών πολεμικών πλοίων που απλώς παρακολουθούν την τουρκική προκλητικότητα.


Η κατάσταση αυτή με την ένταση στο Αιγαίο για ορισμένους δεν αποκλείεται να έχει σχέση με την μεγάλη δημοσιότητα που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες στις αλλεπάλληλες διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο με άκρως επιθετική εμφάνιση και με κατεύθυνση το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

Η δημιουργία έντασης ακόμα και θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, θα προκαλούσε αυτόματα το μπλοκάρισμα της ελεύθερης διέλευσης από την περιοχή, με άμεση συνέπεια να αποκοπούν οι Ρώσοι από τις δυνάμεις τους στην Α Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι θα επιτύχαιναν αυτό που δεν μπορούν λόγω της συνθήκης του Μοτρέ στον Βόσπορο.

Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι όλα αυτά γίνονται υπό τις ευλογιές του ΝΑΤΟ, που επίσης ενοχλείται από την αυξανόμενη παρουσία των Ρώσων στην περιοχή και φυσικά όλα αυτά σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.


Μένει να δούμε αν επαληθευτούν όλα αυτά τα πολύ επικίνδυνα σενάρια της συμπαιγνίας ΝΑΤΟ Τουρκίας και φυσικά να δούμε και τις ρωσικές αντιδράσεις.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο