Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αλλάζοντας Εμείς, αλλάζουμε τον Κόσμο



 Δρ Μάνος Δανέζης

Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής

Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

 O οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών δομών είναι καταδικασμένος να αποτύχει, παρά τις όποιες προσπάθειες, εφόσον καταρρέει το πολιτισμικό ρεύμα στα πλαίσια του οποίου έχουν αναπτυχθεί αυτές οι δομές.


 Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ότι η κατάρρευση του Δυτικού Πολιτισμικού Ρεύματος δεν συγκρατείται μέσω μιας σειράς ανεξάρτητων παρεμβάσεων σε πολιτικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο. Η κατάρρευση δεν είναι απλό αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης, αλλά της στρεβλής ανάπτυξης μιας τεράστιας σειράς αλληλοεξαρτώμενων παραγόντων οι οποίοι αφορούν όχι μόνο την υλική ευημερία των πολιτών, αλλά κύρια την εσωτερική και ψυχική συγκρότησή τους.

Αυτή η εσωτερική και πνευματική εξέλιξη της συνείδησης των ανθρώπων, αν επιτευχθεί, θα είναι εκείνη η οποία θα οδηγήσει συν τω χρόνω στη δημιουργία ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος. Το ρεύμα αυτό με τη σειρά του θα επιφέρει μια ριζική αναμόρφωση και αυτοκάθαρση της πολιτικής, της οικονομικής δομής, αλλά και των διαχειριστικών πρακτικών.

Στα πλαίσια αυτού του νέου πολιτισμικού ρεύματος, θα πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει κοινωνική συνείδηση, η στενή σχέση και αλληλεξάρτηση του Ανθρώπου με τη Φύση, την Κοινωνία, την Επιστήμη και το Μεταφυσικό.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο