Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 15 Ιουλίου 1974, η Χούντα του Ιωαννίδη, ανατρέπει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Μακάριο. Των οποίων οι σχέσεις ήταν απόλυτα τεταμένες. Εγκαθιστώντας στην κυβέρνηση ως Πρόεδρο τον δημοσιογράφο Νίκο Σαμψών.
Ο Μακάριος διασώθηκε και μεταφέρθηκε διά μέσω της Μάλτας και του Λονδίνου, στη Νέα Υόρκη. Όπου οι “σύμμαχοί” μας (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ) του εξασφάλισαν τη συμμετοχή στην έκτακτη Σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Ιουλίου. Ο Μακάριος σε αυτήν τη Σύσκεψη, κατήγγειλε την Χούντα των Αθηνών ως όφειλε, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο υπερ-σίγουρο ενδεχόμενο μιας τουρκικής εισβολής στο Νησί.


Οι “σύμμαχοι” άφησαν τον Μακάριο να ζήσει.

Αυτή η σκοτεινή και βρώμικη περίοδος, δεν επιτρέπεται να φωτισθεί μέχρι σήμερα κατ΄ ουδέν τρόπο. Γιατί, θα σκιαστούν πολλά πολιτικά πρόσωπα, που τιμώνται σήμερα ως εθνικοί ηγέτες και ήρωες.
Ο περιβόητος “φάκελος της Κύπρου” παραμένει ερμητικά κλειστός και όποιος αποτόλμησε να τον ανοίξει, αυτό το εγχείρημα έπεσε στο κενό.
Ωστόσο, εμείς θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε μια μικρή πτυχή, σύμφωνα με όσα μας εκμυστηρεύθηκε ένα εξέχον πρόσωπο, το οποίο ήταν “παρόν” σ΄ αυτά τα γεγονότα, από υψηλή ιστάμενη θέση:
«Ο Μακάριος την ημέρα του πραξικοπήματος δεν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, διότι είχε ενημερωθεί περί του πραξικοπήματος από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο οποίος είχε ενημερωθεί από έναν Λοχαγό του ελληνικού στρατού, που ανήκε στον σκληρό πυρήνα του Ιωαννίδη. Έτσι, όταν βομβαρδίστηκε το Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακάριος “απουσίαζε”. Ωστόσο, ο Μακάριος ψευδώς ισχυρίσθηκε στην έκτακτη Σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Ιουλίου, ότι την ώρα του πραξικοπήματος είχε δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο, μια ομάδα παιδιών της ελληνικής παροικίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με επικεφαλής τον ιερομόναχο Πέτρο Παπαπέτρου και μετέπειτα Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής (1997-2004).   
Όταν έφθασε στην Πάφο, το απόγευμα της ημέρας του πραξικοπήματος και κατευθυνόταν προς το αγγλικό ελικόπτερο, για να μεταφερθεί στην Μάλτα, τον αντελήφθη ο κυβερνήτης τορπιλακάτου, που ήταν “δεμένη” λόγω προβλήματος στο λιμάνι, με Ελλαδίτη κυβερνήτη (υποπλοίαρχο του Π/Ν). Ο οποίος επικοινώνησε με το Αρχηγείο της Ναυτικής Διοικήσεως Κύπρου, λέγοντας ότι βλέπει τον Μακάριο να κατευθύνεται προς το ελικόπτερο για να τον παραλάβει.      
Μετά τρίλεπτου, ήλθε η διαταγή (Νίκος Σαμψών) για να τον αφήσουν να φύγει.
Δηλαδή, έπρεπε εκείνη τη χρονική στιγμή να διασωθεί ο Μακάριος, για να μεταβεί στο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και από την έδρα του Συμβουλίου να “καλέσει” την Τουρκία να επέμβει».     
Και πράγματι, λίγες ώρες μετά (20 Ιουλίου), οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Μεγαλόνησο.
Στις 24 Ιουλίου, ο Νίκος Σαμψών, υπέβαλε την παραίτησή του και αντικαταστάθηκε από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γλαύκο Κληρίδη.
Την ίδια μέρα στην Αθήνα, κατέρρευσε η Δικτατορία του Ιωαννίδη και σχηματίσθηκε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ήρθε από το Παρίσι, όπου ζούσε αυτοεξόριστος.    

Αποδοχή Κωνσταντίνου Καραμανλή του σχεδίου Κίσινγκερ για την Κύπρο.

Στο άρθρο μας: “Το δόγμα Κίσινγκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα”, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 6 Μαίου 2016, αναφέραμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εισχωρήσει στον σκληρό πυρήνα των ΗΠΑ:
«Η αδιάσειστη και απόλυτα φερέγγυα πηγή μας, μας ενημερώνει:
Στις 16 Μαίου 1974, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα (Τάσκα 1969-1974) επιστρέφοντας από ταξίδι στις ΗΠΑ, διά μέσω του Ιωάννη Γεωργάκη, ζητά να ενημερώσει ο  Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, εμπιστευτικά τον Ιωαννίδη για την επικείμενη ανατροπή του Μακαρίου στην Κύπρο και είχε προτείνει να παρέμβει ο 6ος στόλος για να προληφθεί η εισβολή των Τούρκων. Ο Χένρυ Τάσκα είχε έλθει σε αντίθεση με τον Κίσινγκερ στο θέμα της Κύπρου.
Ο Ιωάννης Γεωργάκης ήταν έμπειρος διπλωμάτης, εκ των έμπιστων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εξ ου και ήταν μεταπολιτευτικά ο πρώτος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, θεσμού που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής .
Αυτή η διπλωματική κίνηση του Τάσκα αποσκοπούσε, πέραν του Ιωαννίδη να τύχει της ίδιας ενημέρωσης και ο ευρισκόμενος στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και τούτο γιατί, ο Τάσκα επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, έκανε στάση στο Παρίσι επιδιώκοντας να δει τον Καραμανλή και εκείνος απέφυγε να τον συναντήσει, προφασιζόμενος απουσία σε διακοπές.
Μετά την αποχώρησή, από τη θέση του ο Τάσκα (1974), εξέφρασε την επιθυμία να εκδώσει βιβλίο όπου θα κατονόμαζε αξιωματούχους της CIA που παρότρυναν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. Αλλά, δεν πρόλαβε!! Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό “δυστύχημα” στη Λοζάνη τον Αύγουστο του 1979.
Οκτώ χρόνια μετά, ο γιος του δήλωσε δημόσια ότι: “Πίσω από τον θάνατο του πατέρα μου βρισκόταν ο Κίσινγκερ”…».    

Η παραβίαση του Συντάγματος από τον Καραμανλή.

Η ίδια αδιαμφισβήτητη πηγή μας, μας ενημερώνει περαιτέρω:
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ήδη προσχωρήσει στο σχέδιο Κίσινγκερ για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Η ίδια πρόταση είχε γίνει και στον τέως Βασιλέα, δηλαδή να αποδεχθεί την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, με σκοπό την ανατροπή της Δικτατορίας, με την ταυτόχρονη επαναφορά του στον θρόνο.   
Ο τέως Βασιλεύς αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτό το σενάριο, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με απώλεια ελληνικού εδάφους προκειμένου να ανατραπεί η Δικτατορία στην Ελλάδα. Και ενίσχυσε το λεχθέν του, προσθέτοντας ότι εάν οι ΗΠΑ ήθελαν την πτώση της Δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είχαν άλλους τρόπους επιτυχίας.
Αυτός ήταν, ένας από τους λόγους, μη επιστροφής του τέως Βασιλέως στην Ελλάδα κατά την Μεταπολίτευση. Αφού είχε δοθεί εντολή στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, του οποίου η άφιξη στην Αθήνα είχε προηγηθεί, να μην προσκαλέσει τον Κωνσταντίνο για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επανέφερε το Σύνταγμα του ’52 - όπου προβλεπόταν η Βασιλευόμενη Δημοκρατία - το οποίο κατάργησε η Δικτατορία, εκτός των διατάξεων της Βασιλείας.
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραβίασε τον καταστατικό χάρτη της χώρας και αντί να ορκισθεί ως Πρωθυπουργός στον νόμιμο Ανώτατο Άρχοντα, όπως προέβλεπε το Σύνταγμα του ΄52, ορκίσθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιωαννιδικής Χούντας.  

Εμφανίζεται στο προσκήνιο ο τέως Βασιλεύς.

Πρώτοι γράψαμε, και το ζήτημα πήρε μορφή χιονοστιβάδας, το ενδεχόμενο επιστροφής της Βασιλείας στην Ελλάδα και του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Γιατί οι πληροφορίες μας είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρές.
Αυτό το ζήτημα – το επαναλαμβάνω ότι το φέραμε στο φως πρώτοι εμείς και η Ελεύθερη Ώρα – έγινε πρωτοσέλιδο στο “Βήμα”, στη “Δημοκρατία”, στην “Kontra News”. Έγινε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ με τον Παπαχελά και την Κοσιώνη. Έγινε, προσφάτως (15 Ιουλίου 2016) πρωτοσέλιδο στην “Espresso”.    
Έχουμε φωτίσει πάρα πολύ αυτή την υπόθεση, με τα στοιχεία που συνέχεια παραθέτουμε. Έχουμε γράψει ότι ο Κωνσταντίνος – ήταν στενότατα συνδεδεμένος με τον Μακάριο – είναι υπό την σκέπη της Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ. Έχουμε γράψει για την αδυναμία του Καρόλου, που είναι η Ορθόδοξη  Ελλάδα και ιδιαίτερα το Άγιον Όρος!!
Σήμερα, θα σας δώσουμε  μια ακόμη πληροφορία από την έγκυρη πηγή μας:    
«Ο Κάρολος της Αγγλίας πάει συνέχεια στο Άγιον Όρος. Είναι κρυφο-ορθόδοξος.
Θέλει να βαπτισθεί, αλλά φοβάται τις συνέπειες αυτής της πράξεως, αν το κάνει επίσημα!! Είναι ωστόσο, υπό σκέψη να παραιτηθεί της διαδοχής του θρόνου και να βαπτισθεί. Ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο άρχων των Μασόνων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παραδοσιακά το σπίτι και η προστάτιδα δύναμη του Σιωνισμού αλλά..... Στο Άγιον Όρος, ο Κάρολος πήγαινε συχνά παλιότερα, όταν ήταν καλύτερα στην υγεία του ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος».

Στενές οι σχέσεις της τέως Βασιλικής οικογένειας με το Άγιον Όρος.

Συνεχίζει η πηγή μας:
«Ο υπασπιστής του Βασιλιά Παύλου, είναι Μοναχός στο Κουτλουμούσι. Όταν είχε πάει ο Παύλος επίσκεψη στο Άγιον Όρος, ο υπασπιστής του μαγεύτηκε και του είπε: “Βασιλιά μου εγώ θα μείνω εδώ”, και ο Παύλος τον αποδέσμευσε των καθηκόντων του. Επίσης, ο ηγούμενος στην σκήτη του Προφήτη Ηλία, ήταν αξιωματικός του Στρατού μας. Είναι μεγάλος τώρα, όπως και ο υπασπιστής του Παύλου. Είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές έναν πολιτικό (δεν μου έλεγαν ποιον…) που του έλεγε με θράσος: “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;;;”. Και του απάντησε ο ηγούμενος: «Δεν πα να είσαι όποιος είσαι, σήκω και φύγε από το Άγιον Όρος και μην ξαναπατήσεις!!».

Επί του πιεστηρίου.

Ο άνθρωπός μας, ο οποίος από υψηλότατη θέση έζησε από κοντά τα γεγονότα εκείνης της ταραχώδους εποχής, μας ζήτησε να θέσουμε τo παρακάτω ερώτημα στον τέως Βασιλέα των Ελλήνων. Επιμένοντας, ότι ο Κωνσταντίνος έχει την απάντηση:
Όταν ο Μακάριος επέστρεφε στην Ελλάδα πριν πάει στην Κύπρο, μετά την ανατροπή του το ΄74, πρώτα επισκέφθηκε τον Κωνσταντίνο στο Λονδίνο. Φεύγοντας είπε στον τέως Βασιλέα, ότι θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος – Νοέμβριος 1974) και στο τέλος της ομιλίας του θα αναφωνήσει: Ζήτω ο Βασιλεύς. Να θυμίσουμε ότι, στις 22 Νοεμβρίου 1974 προκηρύχτηκε το Δημοψήφισμα μεταξύ Βασιλευόμενης ή Αβασίλευτης Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Γιατί, ο Μακάριος δεν έπραξε την υπόσχεσή του; Θεωρήθηκε ως παρέμβαση αυτή; Τι μεσολάβησε στο τηλεφώνημα που δέχθηκε λίγο πριν την ομιλία του, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον απέτρεψε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του;




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο