Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ...

...Μας κάνει "νοσταλγούς" παρελθόντων χρόνων της πολιτικής, έστω κι αν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε το ζωτικό στοιχείο της φαντασίας. Και μάλιστα ενός πολιτικού παρελθόντος που πάντα ή σχεδόν πάντα χαρακτηριζόταν από την έλλειψη σοβαρότητας και αποδοτικότητας, σοβαρό πράγματι σύμπτωμα της νόσου της σύγχρονης δημοκρατίας.

Το εθνικό απωθημένο των Ελλήνων με τη διαπλοκή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016
Η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν έβγαλε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν ανέδειξε πλεονεκτήματα που πιθανότατα ούτε οι ίδιοι γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε. Δεν έφερε σε πρώτο πλάνο, τα συστατικά εκείνα στοιχεία του dna μας, που θα επέτρεπαν στην αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, να αποκτήσει ρεαλιστικές διαστάσεις, αντί να σεργιανίζει στο ευκταίο, αν όχι στο…

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Ν. Λυγερός

Ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, είναι το μόνο σίγουρο, αλλά το θέμα είναι με ποιον και όχι πώς. Γιατί το πώς είναι διαχρονικό και είναι πάντα στο πλαίσιο του Ελληνισμού. Το πρόβλημα είναι πόση σπατάλη χρόνου μπορούμε να αντέξουμε μέχρι να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο δογματισμός που ανήκει σε άλλες εποχές δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα και βέβαια δεν μπορεί να έχει μέλλον για να προσφέρει προοπτικές στην πατρίδα μας. Διότι το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι το μέλλον αλλά απλώς το παρόν.

Τα Τεχνικά Επιμελητήρια Ελλάδας και Κύπρου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάπτυξη

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την ανεξάρτητη ανάπτυξη Ελλάδας και Κύπρου. Το Πρωτόκολλο υπήρξε αντικείμενο κοινής επεξεργασίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια κατά τους τελευταίους μήνες και έχει την άμεση προοπτική της δημιουργίας δικτύου συνεργασίας ανάμεσα στα Τεχνικά Επιμελητήρια χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων ΤΕΕ και ΕΤΕΚ.

Το Πρωτόκολλο το οποίο υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό και από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ Στ. Αχνιώτη, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Αντιπροέδρου του ΤΕΕ καθηγήτριας του ΕΜΠ Τ. Μοροπούλου στην Κύπρο, στοχεύει να αναδείξει τη συνεργασία και καινοτομία ως συγκριτικά πλεονεκτήματα με τα οποία τα δύο Επιμελητήρια μπορούν να συμβάλλουν στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ 2016 ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενόψει της έναρξης περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με θέμα: «Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016».
Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η σωστή υποβολή της Αίτησης, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες, όσο για την αποφυγή προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσκαλεί τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλησιέστερη σε αυτούς πόλη.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξέταση της κατάστασης από την έξαρση του πληθυσμού των κουνουπιών

Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία  παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος κουνουποκτονίας στην Περιφέρεια  και υπηρεσιακών παραγόντων, υπό τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε Θέματα Πολιτικής Προστασίας κ.Αθανάσιο Καρακάτζα, στη σύσκεψη συμμετείχαν  τα μελη της επιτροπής  κύριοι Θωμάς Γρεβενίτης, Αθανασίος Σόρκος, Απόστολος Γκλέτσος και Χρήστος Πολύμερος καθώς επίσης  ο Γενικος Διευθυντής  Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής και Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σταύρος Τσελάς ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και  ο αναδόχος του έργου κ. Παναγιώτη Περγαντάς, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από την  μεγάλη έξαρση του πληθυσμού των  κουνουπιών στην περιοχή της Λαμίας, και να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για να γίνει ο άνθρωπος συνειδητό όργανο της ομαδικής ζωής είναι απαραίτητο να υπάρχει δίπλα στη γνώση και η μόρφωση. Η γνώση μονάχη της είναι κακό για τον άνθρωπο. Μεταβάλλει την πραγματικότητα σε αναγκαιότητα και δείχνει στον άνθρωπο πως είναι αδύνατο να αντιδράσει στην αναγκαιότητα αυτή.

Από αυτήν την ξερή γνώση έρχεται η παράλυση και ο θάνατος της ελευθερίας. Η αποδοχή από τον άνθρωπο της έννοιας της αναγκαιότητας στην κοινωνική ζωή είναι που τον μεταβάλλει, όπως έλεγε ο Σπινόζα, από res cogitans σε asimus turpissimus.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής '' Θεόδωρος Βρυζάκης '' στην Άμφισσα, με την Συνεργασία του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"


Ανοιξε τις πυλες του το Εκθεσιακο Κεντρο Πολιτισμου της Αμφισσας

Για τα Εγκαινια της Εκθεσης Ζωγραφικης '' Θεοδωρος Βρυζακης ''
του Μεγαλου Θηβαιου Ζωγραφου της Ελληνικης Επαναστασης του 1821
στο Ανακαινισμενο Παραδοσιακο Κτιριο του Οπλαρχηγου Πανουρια 




Η Εκθεση Ζωγραφικης '' Θεοδωρος Βρυζακης '' 

Διοργανωνεται απο τον Δημο Δελφων σε Συνεργασια με τον Συλλογο 
Θηβαικης Αρχαιογνωσιας τον Συνδεσμο Φιλολογων Αμφισσας 
την Δημοτικη Βιβλιοθηκη Αμφισσας και το Γραφειο Σχολικων Δραστηριοτητων
 ΔΔΕ Αμφισσας

ΟΙ “ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ” ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων - η πολυθρυλούμενη περί ηχηρών αποκαλύψεων – προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα της Δικαιοσύνης και της διαπλοκής. Όμως, παρ΄ ότι η συζήτηση διεξήχθη μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα, εν τούτοις όσοι αντέξαμε να την παρακολουθήσουμε, δεν βγήκαμε από αυτή τη συζήτηση σοφότεροι.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών… ανοιγοκλείνει επιλεκτικώς!!!





https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHWWF0S0lETkRwMzQ/view?usp=sharing


Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τρεις νέες συμφωνίες για τον Ασωπό

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Δήμο Τανάγρας.

Φωτογραφική Ομάδα της "ΣΦΗΝΑΣ": Πρώτη συνάντηση ,δηλώσεις συμμετοχής

H Ομάδα Φωτογραφίας του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου η "ΣΦΗΝΑ" σας προσκαλεί σε έναν κύκλο συζητήσεων και δράσεων πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας .
Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, η ομάδα φιλοδοξεί στην συνάντηση και γνωριμία καλλιτεχνών και των έργων τους με το κοινό,με καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας,την παρουσίαση θεματικών εκθέσεων και την μελέτη πάνω σε φωτογραφικά ιστορικά έργα (ντοκουμέντα), με επίκεντρο την αναζήτηση 

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!

Τώρα που οι Ισλαμιστές λαθρό-μετανάστες έκαναν την Πατρίδα μας Μπαγκλαντές & Καλκούτα, με τον α-πολιτισμό τους, άντε τώρα να λάμψει ο Ελληνικός Πολιτισμός και Ιστορία στα μάτια των επιφανών ξένων επισκεπτών, και  τουριστών.
Χάσαμε και τη Γεωπολιτική αξία της Ελλάδας μας.
Χάσαμε το Λαό μας. Χάσαμε την Ιστορία μας, και τον Πολιτισμό μας!! Χάσαμε το ΟΜΑΙΜΟΝ-ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ-ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ- & -ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ.

Η θαλάσσια αντίσταση

Ν. Λυγερός

Αντί ν’ ασχολούμαστε με λεπτομέρειες όσον αφορά στο προσφυγικό και την τρομοκρατία, θα ήταν καλό να εξετάσουμε αυτά τα προβλήματα στο πλαίσιο της υψηλής στρατηγικής. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, θα βλέπαμε ότι η ουσία δεν είναι στο Αιγαίο ως ζώνη επαφής και επιχείρησης, αλλά η ΑΟΖ σε μεσογειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ CASUS BELLI ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ 12 ΜΙΛΙΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιευόταν το άρθρο μου: “Υπό τις ευλογίες Πούτιν το νέο κόμμα”; Σε αυτό το άρθρο έκανα αναφορά στον ανθελληνισμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω δηλώσεών του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό (CNN). Αξίζει να θυμηθούμε τα όσα είχε τότε πει, πριν ακόμη αναλάβει την περιφρούρηση του Αιγαίου μας το ΝΑΤΟ, για το φόβο καθόδου στη Μεσόγειο της Ρωσίας και όχι φυσικά για τον έλεγχο των λαθρο-μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα…  

Εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος, Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας (1η δράση)

Δευτέρα 4 Απριλίου
Εμπειρία: Τα εικαστικά στη βιβλιοθήκη
«Ο κήπος του Ματίς»
Ξεφυλλίζουμε το βιβλίο της SamanthaFriedman και οργανώνουμε στη Βιβλιοθήκη ένα εργαστήριο κολάζ. Δημιουργούμε τα δικά μας έργα, εμπνευσμένα από το ζωγράφο Ματίς.
4ο  Δημοτικό Σχολείο Θήβας - Δ΄ τάξη

Αποχή των Φοροτεχνικών Θήβας από την υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων

Θήβα, 06/04/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 18/4/2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: ΡΕ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;;

Ξυπνάτε χαϊβάνια, που κάποιοι περηφανεύονται κιόλας που πάνε και ταΐζουν αυτούς τους «λάθρο» που κατέκλυσαν τη χώρα μας και ξεκίνησαν να μας δίνουν και εντολές κιόλας, κλείνοντας εθνικές οδούς, σπάζοντας ναούς και τάφους, σκοτώνοντας τα ίδια τα έμβρυα τους μπας και γεννηθούν στην Ελλάδα!!!
Ρε σεις Έλληνες, πάτε καλέ;

Βορά στα «κοράκια» της κερδοσκοπίας πρώτη κατοικία και «κόκκινα» δάνεια

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ FUNDS – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΦΑΓΟΠΟΤΙ»

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΤΡΟΜΟΣ...

Γεννηθήκαμε από τη μήτρα του τρόμου.Η έξοδος των νεογνών σημαδεύεται από τον τρόμο της ύπαρξης και μπαίνουμε στη μήτρα του θανάτου εν τρόμω, διανύοντας με τρομαγμένη συνείδηση τη διαδρομή των δύο άκρων της αβύσσου.

Βιαζόμενοι και καταπιεζόμενοι, βιάζοντες και καταπιέζοντες επισείουμε τον τρόμο του πολέμου, για να έχουμε την ισορροπία του τρόμου, τη λαγνεία της ελευθερίας. Για να περάσουμε το θανατικό μας, την κοινωνική δικαιοσύνη,για να στήσουμε τις δικές μας θηλιές στο λαιμό των άλλων.

10+1 χρόνια χωρίς τον Γρηγόρη Μπιθικώτση…

Όπως κατέγραψα στις σελίδες του βιβλίου μου «Από το ημερολόγιο μου…» την ημέρα που αποχαιρέτησα για πάντα τον ακριβό μου πατέρα…
Πέμπτη 7 Απριλίου 2005 - ΑΝΤΙΟ ΠΑΤΕΡΑ
"Σήμερα όλα ήταν αλλιώτικα. Είχαν κάτι από τη Μεγάλη Παρασκευή, κάτι από τον Επιτάφιο, κάτι από το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού…
Ήταν η Πέμπτη, η τελευταία του Πέμπτη... 

Εθελοντικοί Καθαρισμοί “Let's do it Greece” στο Δήμο Θηβαίων

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και φέτος εθελοντικούς καθαρισμούς, συμμετέχοντας στη δράση “Let's do it Greece”, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας με ανησυχία παρακολουθεί το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι Δημόσιες δομές Υγείας του Δήμου μας.


Σοβαρή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση  στον διορισμό της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς-Θήβας.

Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Τεχνολογικού και Διοικητικού προσωπικού που παραμένουν και αυξάνονται τόσο από μετακινήσεις προς άλλα Νοσοκομεία της Υγ. Περιφέρειας όσο και από συνταξιοδοτήσεις. 

Την συνεχιζόμενη απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου ακόμα παραμένει  σχέδιο επί χάρτου. 

Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα

Σε συνέχεια της υπ' αρ. 81/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, απομακρύνθηκε το περίπτερο (μετά την κένωση της θέσης του), που βρισκόταν επί των οδών Επαμεινώνδα και Οιδίποδα. 

Άδειες για τρία αιολικά πάρκα σε Εύβοια, Βοιωτία και Πιερία

Άδειες παραγωγής συνολικής ισχύος 112,68 MW σε έξι αιολικά πάρκα και ένα μικρό υδροηλεκτρικό παραχώρησε στις 5 Μαρτίου η ΡΑΕ.

Τα δύο αιολικά πάρκα αποτελούν επενδύσεις της εταιρείας Volterra και προβλέπεται να εγκατασταθούν στην Βοιωτία, ενώ η ισχύς τους αγγίζει τα 62,1 MW.

Εύφημος Μνεία για τον Στρατιώτη Σπυρίδωνα Μπάρδη, που βρήκε πορτοφόλι στη Θήβα και το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Ο Αντιστράτηγος Β.Τελλίδης συνεχάρη τον Στρατιώτη Πυροβολητή Σπ.Μπάρδα

Βρήκε πορτοφόλι με 1500 ευρώ και το παρέδωσε στην Αστυνομία

Έναν 22χρονο Πυροβολητή δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να τον συγχαρεί και να τον τιμήσει για μία αξιέπαινη ενέργειά του που πραγματοποίησε περίπου προ διμήνου και είναι ενδεικτική τόσο του προσωπικού Ήθους του νέου στρατιώτη μας, όσο και των αρχών που ο ίδιος έχει λάβει από την οικογένειά του. 

"Αποικίες στο Διάστημα"

Όταν οι μαθητές μας χαράζουν το μέλλον προς τα άστρα...

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Αποικίες στο Διάστημα" στο Athens Science Festival 2016, του συναδέλφου φυσικού Στέλιου Κουκουβιτάκη,
παραθέτουμε το video του ντοκιμαντέρ και μια μικρή αναφορά του στο ιστορικό της ταινίας όπως το διηγήθηκε στον δημοσιογράφο Άρη Δημοκίδη για το Lifo. Το ντοκιμαντέρ αυτό είχε αποτελέσει και μέρος της διπλωματικής του εργασίας όταν αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ πριν λίγο καιρό.

Για συμφωνία χωρίς λεφτά τρέχουν τώρα στην κυβέρνηση

Τελείωσε η συνάντηση Τσακαλώτου – τρόικας: Άρον – Άρον για καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς που όμως δεν φέρνει λεφτά στην Ελλάδα για να έχει «καλό χαρτί» η Αθήνα στα χέρια της - «χρειάζεται πολιτική απόφαση, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως την Κυριακή», λέει ο Ευκλ. Τσακαλώτος - Eτοιμάζονται δύο κείμενα συμφωνίας, ένα με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και ένα δεύτερο με το ΔΝΤ

Πίστα ντράκστερ διεκδικεί η μοτολέσχη Ορχομενού

Στο πολιτιστικό κέντρο του Ορχομενού πραγματοποιήθηκε η εαρινή γενική συνέλευση της Μοτοσυκλετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με οικονομικά και διοικητικά θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Η είδηση της νεότερης συνάντησης των μοτοσυκλετιστών έρχεται από τη Μοτολέσχη Ορχομενού που έχοντας καταθέσει σχετικό φάκελο στο Δήμο διεκδικεί την κατασκευή και λειτουργία πίστας ντράκστερ στην περιοχή.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ…ΗΠΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σοβαρή πιθανότητα άμεσης πολεμικής αντιπαράθεσης τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων στο μέτωπο του Cerablus στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την αιφνίδια προέλαση των κουρδικών δυνάμεων συνεπικουρούμενα από Αμερικανικά βομβαρδιστικά που στηρίζουν άμεσα την κουρδική επιχείρηση κατάληψη της περιοχής.

Η αξία της ΑΟΖ

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός

Η αξία της ΑΟΖ έχει γίνει αντιληπτή μόνο στην Κύπρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολιτικοί και ολόκληρη κυβέρνηση που δεν ξέρει καν να αντιγράψει το κυπριακό μοντέλο. Ενώ δεν χρειάζεται ούτε να το κατανοήσει για να ανακαλύψει τα οφέλη του. Αλλά τώρα φαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο ότι για την Ελλάδα χρειάζεται αποκάλυψη.

Σύγχρονο οδικό δίκτυο-Σύγχρονη Στερεά Ελλάδα


Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το έργο για την κατασκευή της οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ-Πορθμείου Γλύφας από την χιλιομετρική θέση 8+120 έως την 11+ 627.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα προϋπολογισμού 6.400.000 € που διευκολύνει την μετακίνηση επισκεπτών και κατοίκων της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Χρησικτησία σε επίκοινο ακίνητο μόνο μετά από γνωστοποίηση στους συγκύριους της πρόθεσης αποκλειστικής χρήσης του


Γράφει η δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Μήλιου*
Ο εξ αδιαιρέτου συγκύριος ακινήτου, αν κατέχει ολόκληρο το κοινό ακίνητο, θεωρείται ότι το κατέχει στο όνομα και των λοιπών συγκυριών και κοινωνών και, επομένως, δεν μπορεί να αντιτάξει κατ' αυτών κτητική ή αποσβεστική παραγραφή, και σίγουρα όχι  δικαίωμα χρησικτησίας, προτού καταστήσει στους υπόλοιπους συγκύριους γνωστή την απόφασή του να νέμεται στο εξής ποσοστό μεγαλύτερο από τη μερίδα του ή ολόκληρο το κοινό ακίνητο αποκλειστικώς για δικό του λογαριασμό είτε ρητώς είτε με πράξεις που φανερώνουν τέτοια απόφασή του, λάβουν δε γνώση αυτής και οι άλλοι συγκύριοι.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...

Και με πρωτογενές πολιτικό θράσος εν χορδαίς και οργάνοις...

Τι δεν βλέπουμε; Τι δεν καταλαβαίνουμε; Οι οργανοπαίκτες άρχισαν να παίρνουν θέσεις. Ακούγονται ήδη οι υπόκωφοι ήχοι από το κούρδισμα των οργάνων τους. Το πανηγύρι του πολιτικού θράσους πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών έχει προ πολλού αρχίσει.

Ευχαριστηριο του Συλλογου '' Φροντιστηριο Θηβαικης Αρχαιογνωσιας ''

'' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ ''

Ευχαριστουμε τον Δημαρχο Δελφων Θαναση Παναγιωτοπουλο και οσους συνεργαστηκαν
 για την πολυ ομορφη Εκδηλωση Εκθεσης Ζωγραφικης στο Νεο Ανακαινισμενο Κτιριο 

του Οπλαρχηγου Πανουρια στην Αμφισσα
Αφιερωμενη στον Μεγαλο Θηβαιο Ζωγραφο της Επαναστασης του 21'
'' Θεοδωρο Βρυζακη ''
η Εκδηλωση εγινε σε Συνεργασια του Δημου Δελφων 
του Συλλογου Φροντιστηριον Θηβαικης Αρχαιογνωσιας
του Συνδεσμου Φιλολογων Αμφισσας της Δημοτικης Βιβλιοθηκης Αμφισσας
και του Γραφειου Σχολικων Δραστηριοτητων Αμφισσας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Στην με αριθ.2338/14.01.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση πληρωμής επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες.
Στην από 4.03.2016 σχετική απάντηση του κ.Αλεξιάδη, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Γάμος αλά Ελληνικά 2 και Kungfu Panda 3, στον Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Kung Fu Panta 3»


Kung Fu Panda 3 (2016)
 Ώρα Προβολής: 18:30


Σκηνοθεσία: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
Σενάριο: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Είδος ταινίας: Animation-μεταγλωττισμένο
Διάρκεια: 95΄
Υπόθεση: 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» πρωτοστατεί στη συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες.

Το πρώτο μεγάλο φορτίο με υλικά για τους πρόσφυγες της Ριτσώνας, μετά τη δημιουργία του Δικτύου Αλληλεγγύης Δήμου Θηβαίων, συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε. Πρόκειται για τον έναν από τους 3 τόπους συγκέντρωσης που είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Θήβας.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΟΛΑ ΚΙΒΔΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σήμερα έχουμε το "γαιτανάκι" του ΔΝΤ και τις οροσειρές των λέξεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται, με τον κίνδυνο του "πιστωτικού γεγονότος" για τη χώρα να επανέρχεται στη ζέουσα επικαιρότητα. Αύριο, οι τεχνίτες των πολιτικών προσαρμογών, θα επινοήσουν άλλα "τεχνάσματα", για να καλύψουν επιβουλές και την πραξικοπηματική τους λογική κατά της κοινωνίας...

Η αλήθεια για το προσφυγικό

Ν. Λυγερός

Ενώ εδώ και καιρό ακούμε πολλά για το προσφυγικό, επειδή δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για το θέμα. Βλέπουμε μια προσέγγιση υποτίθεται ανθρωπιστική, χωρίς να γίνει κατανοητό το νόημά της, επειδή ήταν μόνο επιφανειακή δίχως βάθος. Και τώρα μετά από μια απαράδεκτη συμφωνία με την Τουρκία, βλέπουμε ότι η αλλαγή άλλαξε.

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ,Γονέων ,Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ, διοργανώνει Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία Χαλκίδας "CANTUS"


http://thumbs.dreamstime.com/t/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-40386869.jpg
Ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος ,Γονέων ,Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ  «Άνθρωπος–Ελπίδα– Πολιτισμός» με τη συμπαράσταση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  [ΔΟΑΠΠΕΧ] διοργανώνει  :  Συναυλία  με τη  Μικτή Χορωδία Χαλκίδας "CANTUS" Διεύθυνση : Παύλος Κουρμπέτης Πιάνο:  Μορφούλα Μηνά Παρουσίαση εκδήλωσης : Ελένη Καλλία    Ηθοποιός - Συγγραφέας   Η συναυλία αφιερώνεται    "  στους Αγγελιοφόρους της Ελπίδαs"Ημέρα Σάββατο  9 Απριλίου 2016   και  ώρα  8:00 το βράδυ Δημοτικό  Θέατρο Παπαδημητρίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΝΑΚΗ… ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η Ελεύθερη Ώρα της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2016 κάνει αναφορά σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στις 5 Νοεμβρίου 1977 και το οποίο υπέγραφε ο Γιάννης Τσένης και είναι ανταπόκριση από την Ρώμη.  Το άρθρο αυτό είναι άκρως ενδιαφέρον 39 χρόνια από τότε: «Κίσινγκερ, Μπρεζίνσκυ, Στράους, το αποφάσισαν στην Τριεθνή Σύσκεψη, “Πολυεθνική Δικτατορία” για να σωθεί ο καπιταλισμός»:

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ......ΕΜΑΣ;;;;

ΔΝΤ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
            ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ......ΕΜΑΣ;;;;
                        Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

             Πρίν από ενάμιση περίπου μήνα, έγραψα το άρθρο: “ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016”  και  έδωσα και έξι βίντεο, που τα εξαφάνισαν και τα έξι.  
            Όποιοι το διάβασαν ίσως να θυμούνται πως μεταξύ άλλων, έγραφα το εξής:  Για να δίνουν λοιπόν τώρα, την ημερομηνία “13 Απριλίου 2016”, ως ημερομηνία αρχής  παγκόσμιων γεγονότων, αυτό σημαίνει, πως έχουν δρομολογήσει γεγονότα για την Ελλάδα, που πρέπει απαραιτήτως να έχουν γίνει, μέχρι το αργότερο 10 Απριλίου.”
            Αυτό το επισημαίνω, για να γνωρίζουμε πως ότι αποφάσεις παίρνονται για την Ελλάδα, δεν είναι ούτε σημερινές, ούτε χθεσινές, αλλά είναι πολύ καιρό πριν “δουλεμένες”, από τους “φίλους”  μας τους Εβραιο-Σιωνιστές και τους Εβραιόδουλους πολιτικούς μας.
            Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε, πως δεν υπάρχειΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να  “διαρρεύσει” στην δημοσιότητα,  οποιαδήποτε μυστική συζήτηση, αν δεν θέλουν οι ίδιοι να  “διαρρεύσει”.

Ο Μπακογιάννης στην δεξίωση για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, στις ΗΠΑ

Στην δεξίωση για την επέτειο ανεξαρτησίας της Ελλάδας που παρατέθηκε στον Λευκό Οίκο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης είχε σύντομο χαιρετισμό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο αλλά και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το είδαμε και αυτό. Τα περίφημα ΜΑΤ να χτυπούν αλύπητα και αδίστακτα γυναικόπαιδα και άλλους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα ίδια τους τα σπίτια.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Αζερική προβοκάτσια

Ν. Λυγερός

Τα γεγονότα που διεξάγονται στο Αρτσάχ δεν είναι ουδέτερα κι αποτελούν τις επιπτώσεις της αζερικής προβοκάτσιας. Κάθε φορά βλέπουμε τους Αζέρους να κάνουν τέτοιου τύπου επιθέσεις, για ν’ αλλάξουν μάταια τα δεδομένα, όμως αντιλαμβανόμαστε ότι παράλληλα η αρμενική στρατηγική προσπαθεί να εξηγήσει εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν προβλήματα κι ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον πόλεμο του 1994.

Σεμινάριο «Λογοτεχνία και εκπαίδευση: προτάσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Λογοτεχνία και εκπαίδευση: προτάσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης”, που απευθύνεται σε φιλολόγους εκπαιδευτικούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΔΕΗ.

Στην με αριθ.3641/2.03.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις πρόσφατες περιπτώσεις κλοπών χάλκινων μετασχηματιστών και λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες πάταξης του φαινομένου αυτού και αποζημίωσης των πληττόμενων .

Νέος πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας ο Θοδωρής Καλοπήτας

Ο Θοδωρής Καλοπήτας είναι ο νέος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας μετά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη της Κυριακή 3 Απριλίου στις κατά τόπους οργανώσεις.
Τις ευχές της για την ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων της τοπικής οργάνωσης στο νέο Πρόεδρο απέστειλε η απερχόμενη πρόεδρος Μαρία Παπαλουκά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Θοδωρής Καλοπήτας είναι 26 ετών, ζεί στην Λιβαδειά, εκλεγμένος από το 2013 στην ΟΝΝΕΔ, ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του  διατέλεσε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου σπουδαστών της σχολής του. Η υποψηφιότητα του συγκέντρωσε τις περισσότερες υπογραφές από τις οργανώσεις Λιβαδειάς και Θήβας .

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο